Vuorotteleva konserttimestari
Reijo Tunkkari on soittanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa vuodesta 1976 ja on toiminut sen 1. konserttimestarina vuodesta 1994. Tunkkari opiskeli viulunsoittoa Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa vuosina 1972–82 ja jatkoi opintojaan Edsbergin musiikkikoulussa Tukholmassa opettajinaan Jennifer Nuttall-Wolf ja Endre Wolf. Hän suoritti siellä viuludiplomin keväällä 1989 esiintyen Ruotsin radion sinfoniaorkesterin solistina.
Tunkkari on opiskellut yksityisesti mm. Igor Bezrodnyin ja Eli Gorenin johdolla. Nykyisin hän toimii kamariorkesterin ohella Kokkola-kvartetin ensiviulistina sekä viulunsoiton opettajana Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa ja Yrkeshögskolan Noviassa.
Vuorotteleva konserttimestari
Reetta Kataja-Saarikettu aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopistossa Tarja Turusen opissa. Reetta opiskeli Sibelius-Akatemiassa sekä Detmoldin Musiikkikorkeakoulussa Saksassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin vuonna 2012 Elina Vähälän luokalta. Tärkeitä opettajia ja mentoreita ovat hänelle olleet mm. Anatoli Melnikov, Janne Malmivaara, Tero Latvala sekä Elina Vähälä. Reetta toimi Lapin kamariorkesterin 1. konserttimestarina v. 2013-2020. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin vuorottelevana konserttimestarina Reetta aloitti heinäkuussa 2020. Reetta on myös Kokkola-kvartetin jäsen.
Reetta on osallistunut mm. Hagai Shahamin, Jaakko Kuusiston sekä Tuomas Haapasen mestarikursseille. Kamarimusiikkia hän on opiskellut mm. Paavo Pohjolan, Marko Ylösen, Minna Pensolan, Xenia Jankovicin, Peter Orthin sekä Auryn-kvartetin johdolla ja on osallistunut Ralf Gothonin sekä Eberhard Feltzin mestarikursseille.
Ensimmäisenä konserttimestarina Reetta on soittanut mm. Tapiola Sinfoniettassa, Sinfonia Lahdessa, Lappeenrannan kaupunginorkesterissa sekä Detmolder Kammerorchesterissa. Hän on toiminut myös 2. konserttimestarina Helsingin kaupunginorkesterissa.
Reetan soittoa on kuultu mm. Lapin kamariorkesterin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin solistina, Rauma Festivossa, Avantin Suvisoitossa sekä Jousia ensemblen riveissä sekä lisäksi lukuisilla eri levytyksillä.
Äänenjohtaja
Ida Tunkkari on soittanut KPKO:ssa syksystä 2022 lähtien. Tunkkari suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon vuonna 2016 Edsbergin kamarimusiikki-instituutissa Ruotsissa, jossa hän opiskeli Per Enokssonin ja Mats Zetterqvisitin johdolla. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa Merit Palaksen luokalla, ja Tunkkari valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2019. 2021-2022 Tunkkari suoritti Master of Music in Performance -tutkinnon Guildhallissa Lontoossa opettajanaan Simon Blendis.
Aiemmin Tunkkari on toiminut Mikkelin Kaupunginorkesterin toisena konserttimestarina. Lisäksi hän on toiminut sijaisena mm. Radion sinfoniaorkesterissa ja Lapin kamariorkesterissa, sekä osallistunut Helsingin kaupunginorkesterin kisällikoulutukseen ja soittanut Spira Mirabilis -orkesterissa Italiassa.
Kati Niemelä on soittanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa vuodesta 1989..
Venäjällä syntynyt Andrei Sytchak on soittanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa 1. viulua vuodesta 2002. Hän on opiskellut viulunsoittoa Novokuznetskin musiikkiopistossa Richard Hubertin oppilaana sekä Novosibirskin Valtiollisessa konservatoriossa Elena Baskinan johdolla. Sytchak osallistui Venäjällä menestyksekkäästi useisiin viulukilpailuihin ja myös opetti viulunsoittoa.
Suomeen muutettuaan Sytchak on opiskellut professorien Igor Bezrodnyi´n ja Olga Parhomenkon johdolla. Hän on osallistunut myös useille mestarikursseille opettajinaan mm. Paavo Pohjola, Simon Rowland-Jones ja Marko Ylönen. Sytchak valmistui Helsingin konservatoriosta orkesteri- ja kamarimuusikoksi vuonna 2002 ja musiikkipedagogiksi vuonna 2003. Hän toimii myös Keski-Pohjanmaan Konservatorion Kamarijousten kapellimestarina.
Sytchak on soittanut useissa eri kamariyhtyeissä, kuten Jousikvartetti Septembre, Trio Feroce ja La Tempesta Kamariorkesteri. Hän on työskennellyt orkesterimuusikkona myös Avanti!:ssa sekä Lohjan ja Hyvinkään orkestereissa.
Äänenjohtaja
Teija Pääkkönen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta v. 1996. Hänen opettajinaan ovat toimineet Pekka Kari ja Kaija Saarikettu (viulu) sekä Paavo Pohjola (kamarimusiikki). Lisäksi hän on opiskellut Malmön musiikkikorkeakoulussa Jennifer Nuttall-Wolfin ja Indianan yliopistossa Yuval Yaronin ja Mimi Zweigin oppilaana. Hän on osallistunut mm. Mark Lubotskyn ja Vilmos Szabadin mestarikursseille.
Teija Pääkkönen on työskennellyt viulistina mm. Helsingin kaupunginorkesterissa ja toiminut Kouvolan kaupunginorkesterin konserttimestarina 1995–1998. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin II viulun äänenjohtajana hän on toiminut syksystä 1998 lähtien.
Varaäänenjohtaja
Annica Heino (o.s. Brännkärr) toimii Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa 2. viulun varaäänenjohtajana.
Heino on opiskellut viulunsoittoa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa sekä Sibelius-Akatemiassa opettajinaan professori Kaija Saarikettu ja Petri Aarnio. Musiikin maisteriksi hän valmistui keväällä 2014.
Annica Heino on työskennellyt orkesterimuusikkona myös mm. Helsingin kaupunginorkesterissa ja Radion sinfoniaorkesterissa.
Maria Pulakka on soittanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa 2. viulua vuodesta 1982. Hän on toiminut myös stemman äänenjohtajana sekä varaäänenjohtajana. Kaustislaissyntyinen Pulakka aloitti viuluopinnot vuonna 1972 Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa Juha Kankaan oppilaana. Myöhemmin hänen opettajinaan olivat Kaija Saarikettu, Jari Valo, Jennifer Nuttall-Wolf ja Sophie Langdon.
Pulakka on opiskellut myös barokkiviulunsoittoa mm. Monica Huggettin ja Reinhard Goebelin johdolla. Hän soittaa useissa vanhan musiikin yhtyeissä, tällä hetkellä mm. Barocco Borealessa, ja on soittanut useissa eri kamarimusiikkikokoonpanoissa. Häntä voi kuulla myös kansanmusiikin parissa Nikulan pelimanneissa ja Akkapelimanneissa.
Saana Parviainen on toiminut II viulun soittajana Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa vuodesta 2016 alkaen. Vuonna 2017 Parviainen suoritti musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa, jossa hänen opettajinaan toimivat prof. Kaija Saarikettu, Jari Valo sekä Antti Tikkanen. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Wienin Musiikkiyliopistossa prof. Rainer Küchlin luokalla. Kamarimusiikkia hän on opiskellut mm. prof. Marko Ylösen, Atte Kilpeläisen ja Martti Raution johdolla erilaisissa kokoonpanoissa.
Parviainen on esiintynyt kamarimuusikkona Hetan Musiikkipäivillä sekä pitänyt soolo- ja kamarimusiikkiresitaaleja mm. Helsingissä, Jyväskylässä ja Kokkolassa. Hän on myös tehnyt aiemmin viulistin sijaisuuksia mm. Helsingin kaupunginorkesterissa sekä Radion sinfoniaorkesterissa.
Sooloalttoviulisti, vapaalla
Saara Kurki aloitti työskentelyn Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sooloalttoviulistina vuoden 2024 alussa. Hän on opiskellut Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa Edsbergissä ja Sibelius-Akatemiassa Malin Bromanin, Atte Kilpeläisen ja Lilli Maijalan johdolla. Kurki on vieraillut sooloalttoviulistina ja äänenjohtajana Lapin kamariorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa ja Tampere Filharmoniassa. Hän on soittanut myös Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja Kamariorkesteri Avantin riveissä. Tampereen alttoviulukilpailussa vuonna 2017 Kurki palkittiin toisella sijalla. Hän on intohimoinen kamarimuusikko ja nauttii monipuolisista työtehtävistä myös barokkialttoviulun varressa.
Äänenjohtaja
Ari Hanhikoski on soittanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa vuodesta 1976. Alttoviulun äänenjohtajaksi hän siirtyi vuonna 1989. Hanhikoski aloitti viulunsoitonopinnot 7-vuotiaana Anna-Liisa Fordellin johdolla ja siirtyi 15-vuotiaana alttoviuluun ja Juha Kankaan oppilaaksi Keski-Pohjanmaan musiikkiopistoon. Vuodesta 1981 hän opiskeli Tukholman musiikkikorkeakoulussa Zahari Tchavdarovin, Björn Sjögrenin ja Kurt Lewinin oppilaana ja suoritti loppututkinnon vuonna 1986. Hanhikoski täydensi sen jälkeen opintojaan mm. Nobuko Imain ja Juri Bashmetin mestarikursseilla. Hän on soittanut myös Kaustinen-kvartetissa sekä vuosina 1987–88 Ruotsin Radion sinfoniaorkesterissa.
Hanhikoski on toiminut opettajana Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa ja ammattikorkeakoulussa sekä Kälviän kansainvälisellä musiikkileirillä. Hän on lisäksi ollut mukana Chydenius-kapellissa sen perustamisesta eli vuodesta 1995 lähtien.
Kauhavalaissyntyinen Inkeri Halmio-Hanhikoski on toiminut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin alttoviulistina vuodesta 1989 lähtien. Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopistossa alkanut viulunsoitto vaihtui 13-vuotiaana alttoviuluun ja vei Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen Helge Valtosen ja Matti Hirvikankaan oppilaaksi. Innokkaana kamarimuusikkona hän soitti myös Korkeala-kvartetissa Paavo Pohjolan opeissa. Halmio-Hanhikoski opiskeli Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa sekä Edsbergin musiikkikoulussa Björn Sjögrenin ja Kurt Lewinin johdolla. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 1989. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Nobuko Imain, Juri Bashmetin, Rainer Moogin ja Anton Benjaminin mestarikursseilla. Viransijaisuuksia hän on tehnyt mm. Tukholman filharmonisessa orkesterissa sekä Stockholms Nya Kammarorkesterissa.
Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin riveissä Halmio-Hanhikoski on konsertoinut laajasti kotimaassa ja ulkomailla, joista mieleen on painunut erityisesti kiertueet Japanissa, Saksassa ja Itävallassa. Wienin Musikvereinista on unohtumattomasti mielessä Kultaisen salin kauneuden lisäksi vanha puinen esiintymislava kolhuineen, huokuen vuosisatojen historiaa. Orkesterityön ohella Halmio-Hanhikoski on toiminut useaan otteeseen Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa vt.alttoviulun opettajana. Lisäksi hän viihtyy muusikkona myös muiden musiikkityylien, kuten gospelin parissa. Myös kamarimusisointi on hänelle erityisen läheistä. Mieluisimpana monet upeat teokset, joissa alttoviulun sielukas tumma sointi pääsee eri sävyin puhuttelemaan.
1. soolosellisti
2. soolosellisti
Janne Virkkala aloitti sellonsoiton Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa, mistä hän on valmistunut musiikin maisteriksi. Lisäksi hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille Iso- Britanniassa opettajinaan mm. Steven Isserlis ja Steven Doane.
Vuosina 1993- 2009 Virkkala toimi soolosellistinä Norrlannin Oopperan sinfoniaorkesterissa Uumajassa Ruotsissa. Hän on myös vieraillut soolosellistinä useissa Ruotsin orkestereissa sekä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa ja osallistunut kiertueille mm. Japaniin, Kiinaan, USA:han, Englantiin, Saksaan, Ranskaan, Italiaan ja Itävaltaan. Hän on tehnyt nauhoituksia Ruotsin radiolle mm. pianisti Mattias Holmströmin kanssa sekä triona klarinetisti Bengt Sandströmin liityttyä joukkoon sekä konsertoinut useissa eri kamarimusiikkikokoonpanoissa Suomessa ja Ruotsissa.
Virkkala on esiintynyt solistina Nuorten solistien konserteissa sekä Radion Sinfoniaorkesterin että Kokkolan orkesterin kanssa, sekä myöhemmin Norrlannin Oopperan orkesterin, Dala Sinfoniettan ja Dalarnas Orkesterföreningenin ja Vaasan kaupunginorkesterin kanssa. Kotimaahan paluun jälkeen työpaikkoja ovat olleet Jakobstads Sinfoniettan sellisti 2009-2012, Vaasan kaupunginorkesterin soolosellisti 2011- 2014 ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sellisti 2015 alkaen. Hänen instrumenttinsa on englantilainen William Forster vuodelta 1780.
Varaäänenjohtaja
Äänenjohtaja
Oskari Hannulan voi nähdä basson varressa mitä erilaisimmissa tilanteissa. Hän soittaa säännöllisesti kansanmusiikkia, vierailee kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla, on orkesterimuusikko ja joskus intoutuu jopa solistiksi.
Varaäänenjohtaja, vapaalla
Julius Pyrhönen aloitti kontrabassomusiikin kuuntelun jo varhain lapsuudessaan, sillä hänen isänsä soitti kontrabassoa. Kohta piti päästä itsekin soittotunneille. Pyrhönen opiskeli kontrabassonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja hänen tärkein yhtyeensä oli Astor Piazzollan musiikkiin erikoistunut Novjaro-kvintetti.
Opintojen jälkeen Pyrhönen alkoi työskennellä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa. Työn ohessa Pyrhönen opiskeli barokkimusiikkia Pietarsaaren Noviassa ja opetteli soittamaan G-violonea, barokkikontrabassoa ja wienin violonea, joilla hän esiintyy mm. Barocco Borealen riveissä. Viime vuosien muista projekteista voisi mainita Årstiderne-yhtyeen, jossa pohjoismaisista muusikoista koottu kvintetti kiersi esittämässä vuodenaikoihin liittyvää uutta musiikkia ympäri Pohjoismaita.
Varaäänenjohtaja, sijainen
Äänenjohtaja, vapaalla
Visa Jämsä tuli Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteriin töihin vuonna 1983. Hän on opiskellut fagotinsoittoa Oulun konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa ja Keski-Pohjanmaan konservatoriossa opettajinaan mm. Matti Tossavainen ja ulkomaan kursseilla Milan Turkovic ja Michael McCraw.
Jämsä soittaa myös periodi-instrumentteja eri barokkiyhtyeissä, mm. Suomalaisessa barokkiorkesterissa ja Helsingin Barokkiorkesterissa, ja on opiskellut niitä Haagissa Donna Agrellin johdolla.