Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Niittykoski - kansansäveltäjä

Niittykoski - kansansäveltäjä

"Kokonaisuus ei kuitenkaan nojaa sovituksiin vaan Niittykosken omaan, vilpittömään sävelkieleen, jonka tunneilmaisu sellaisenaan on tarkkaa ja sävykästä. Salonkylän jouhiorkesterin hengen tavoittaa myös Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, jonka hienostelemattomassa salonkiorkesterityylissä häivähtelee kaustislaista punttausta ja sitkasta jousenkäyttöä."

Kare Eskola / Yle uudet levyt 26.5.2022

"Teokset sopivat erinomaisesti klassiselle, huippuunsa viritetylle kamariorkesterille, ja sovitusten takana on joukko parhaita perinteen tuntevia voimia. /.../ Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin eläytyvä, sävykäs ja tyyliä kunnioittava soitto tekee pienestä suurta, ja sen kautta aukenee henkilökohtaisen tuntuinen suhde musiikin tekijään."

Harri Kuusisaari / Rondo Classic 7/2022

Näytä lisää
Stockholm Diary

Stockholm Diary

"All the composers included on this intriguing and beautiful album hail from cool climes but lived (or spent significant time) in Los Angeles."

Andrew Mellor / Gramophone, toukokuu 2022

"Sooloteoksissa - Sally Beamishin Glanz ja Esa-Pekka Salosen Lachen verlernt - Broman todistaa kykynsä luoda voimakasta läsnäolon tuntua. "

Helsingin sanomat 9.2.2022

Näytä lisää
Chydenius ja musiikki

Chydenius ja musiikki

"...Gaetano Pugnanin, Cambinin ja Graafin kaltaisten aiknsa mestarien musiikkia on aihetta nostaa esiin./.../ Onhan lopulta kiehtovaa saada avata kurkistusluukku menneiden aikojen tavanomaisuuksiin, jotka normaalisti suodattuvat pois kaikesta, mikä meidän aikaamme on kantautunut."

Mikko A. Himanka / Keskipohjanmaa 1.5.2020

"Skivhelheten ramas in av Pugnanis högklassiga stråkkvartetter som utförs av hela kammarorkestern med utomordentlig drive i de snabba satserna medan man draggar skönt på djupet i de långsamma. Italiensk barockmusik som bäst!"

Kaj Ahlsved / Österbottens tidning 30.3.2020

Näytä lisää
Hans Gál: Music for Viola, volume one

Hans Gál: Music for Viola, volume one

"The star of the show is their principal viola, Hanna Pakkala. Her formidable, prize-winning technique... Suffice it to say that this is music-making - from composer and players alike - of the highest order. Recommended with all possible enthusiasm."

Guy Rickards, Gramophone, February 2020

"Hanna Pakkalalle tämä levy on täysosuma. Varmaa, jäntevää sointia, jolla kelpaa käydä Hans Gálin virittelemille vaelluksille."

Mikko A. Himanka / Keskipohjanmaa 1.5.2020

Näytä lisää
Russian Masquerade

Russian Masquerade

"Sakari Oramo on taas hakenut omaan kokonaisuuteensa hänelle luontevan paketin väriä, vauhtia ja vimmaista jousten imua./.../ Orkesteri ja Oramo löytävät heti alkuun yhteisen sävelen."

Mikko A. Himanka / Keskipohjanmaa 2.11.2019

"Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin erityinen, yhtenäinen sointi ja soittotapa ovat edelleen jalostuneet Sakari Oramon tänä vuonna päättyneen johtajakauden myötä. Orkesteri on yksi kiinnostavimmista täälää pohjoisilla leveyspiireillä, ja kiitos levytystoimintansakin, merkittävä tekijä kansainvälisellä kentällä. Kesällä Bis-levymerkiltä ilmestynty levy Prokofjevin ja Scriabinin pianominiatyyrien sovituksista on hieno osoitus pohjalaisten elinvoimasta."

Ville Komppa / Yle:n uudet levyt 24.9.2019

Näytä lisää
As in a dream

As in a dream

"Pelin avaa P.H.:n sellomusiikin ykköstulkiksi erottautunut Marko Ylönen, joka vuodattaa upeasta soittimestaan 3. sellokonserton. Tekninen varmaotteisuus antaa hyvän pohjan Ylöselle heittäytyä pelottavimpiinkin akanvirtoihin sillä intohimolla, mitä tämä musiikki esittäjältään vaatii."

Mikko A. Himanka / Keskipohjanmaa 2.11.2019

"On kuitenkin ymmärrettävää, miksi perfektionisti Juha Kangas haluaa sanoa vielä viimeisen sanansa ystävänsä ja orkesterin nimikkosäveltäjän musiikista. Taannoiset Finlandi Recordsin äänitykset eivät vedä vertoja Alban äänityksille, ja myös orkesterin soitossa kokemuksen tuoma perspektiivi kuuluu."

Harri Kuusisaari / Rondo nro 7-8/2019

Näytä lisää
A Finnish Elegy

A Finnish Elegy

"These three magnificent pieces all receive consummate advocacy from the two fine soloists and Kangas’s Ostrobothnians./.../As far as I’m concerned, this disc provides more evidence to support the view that Nordgren will eventually be seen as the true heir to Sibelius."

Richard Hanlon / www.musicweb-international.com, 05/2019

"Levyn mestariteos on neljäs viulukonsertto vuodelta 1994, joka on parhaita alan suomalaisia luomuksia./.../Nyt Jari Valo ja Juha Kankaan johtama Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri menevät tulkinnassaan pidemmälle. Dynaamisessa loistossaan ja emotionaalisessa syvyydessään se edustaa keskipohjalaisten pitkän Nordgren-tradition huippua./.../ Orkesteri esittelee [Rock score op. 100:n] tekstuurin erittäin selkeästi, ja sävelmien luonne muuttuu aavemaisesta eleganttiin ja rouhevaan."

Harri Kuusisaari / Rondo nro 11/2018

Näytä lisää
Evocation

Evocation

"Ja Marko Ylönen toteuttaa kirjoitetun syvällisesti antaen siihen upeasti soivalla sellollaan rutkasti umaamia. Levyn päättävä jousikvintetto antaa tuta sekä hiljaista rupattelua että äärimmäistä revitystä."

Mikko A. Himanka / Keskipohjanmaa 3.11.2018

"Tuore cd sisältää hienon kattauksen Nordgrenin ilmaisuvoimaista kamarimusiikkia. /.../ Levyn ehkäpä vaikuttavimmat hetket koetaan Marko Ylösen taiturillisesti soittamassa Sellosonaatissa sekä Kokkola-kvartetin ja sellisti Janne Virkkalan esittämässä Jousikvintetossa."

Sampsa Heiniö / Turun Sanomat, 19.7.2018

Näytä lisää
Dedicated to

Dedicated to

"Orkesteri hyrisee ja kiihtyy tarvittaessa Ferrarin tavoin perustajansa käsissä."

Risto Nordell / Suomen kuvalehti nro 18/2018

"Suomessa on muutama korkealle kansainväliselle tasolle yltävä orkesteri. Yksi niistä on KPKO, jonka soitossa on ainutlaatuista suoruutta ja tinkimättömyyttä."

Jukka Isopuro / Helsingin Sanomat, 1.11.2017

Näytä lisää
Reflections of a River Valley

Reflections of a River Valley

"Juha Kankaan johdolla Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri osuu musiikin tunnelmaan pettämättömästi."

Jukka Isopuro / Helsingin Sanomat, 5.7.2017

"...levylle on saatu monipuolinen ja tasokas tulkitsijakaarti KPKO:n soittajien kautta Monica Groopiin ja Anu Komsiin. Samalla joukko Kokkolaan linkittyviä kamarimuusikoita pääsee loistamaan edukseen teemaan sopivassa saumassa."

Mikko A. Himanka / Keskipohjanmaa, 8.10.2017

Näytä lisää
Storm - Fear

Storm - Fear

"Juha Kankaan johtamalle Keski-Pohjanmaan kamariorkesterille Nordgren on sydämen musiikkia, ja soitto sen mukaista. Tyypillisen tiheät, jankkaavat jousitekstuurit soivat hyytävän tehokkaasti, mikrotonaalisuus on viritetty kohdalleen ja energialataus kantaa."

Kare Eskola / Yle uudet levyt 4.11.2016

"Nordgren käsittelee pianoa niin rikkaasti, ettei vasenkätisyys tule edes mieleen rajoitteena. Tatenon lailla oikean käden kunnon kanssa kamppaillut Henri Sigfridson soittaa täyteläisellä otteella ja maanisesti kertojan päärooliin tempautuen, ja Juha Kankaan johtama Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri soi täynnä villiä alkuvoimaa ja kolkkoa, aavemaista värinää." /.../ "Sigfridson takoo ihmeitä kuin seppä Ilmarinen, ja Kankaan orkesteri soi loistonsa huipulla."

Harri Kuusisaari / Rondo 12/2016

Näytä lisää
Favourite English Strings

Favourite English Strings

"Tulkinnat ovat kauttaaltaan hienoja. Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri ja Oramo tulkitsevat Britteniä sähäkästi ja Elgaria romanttisen kauniisti. Gerald Finzin Romanssissa on elgarilaista kauneutta, kun taas Frank Bridgen teoksista kuulee linjan hänen sävellysoppilaansa Brittenin tuotantoon."

Samuli Tiikkaja / Helsingin Sanomat 10.8.2016

"Täytyy myöntää, että yleensä lähden kuuntelemaan Benjamin Brittenin, Edward Elgarin, Gerald Finzin ja Franck Bridgen musiikista koostuvaa ohjelmaa haukotuksiin valmistautuen, mutta nyt jo alku säpsähdyttää aistit valppaimmilleen, ja sellaisena ne pysyvät koko levyn ajan./.../Sakari Oramo tekee keskipohjalaisten kanssa brittimusiikille saman kuin taannoin C.P.E. Bachin musiikille monet palkinnot voittaneella levyllään: terävöittää dynaamiset kontrastit äärimmilleen ja tunkeutuu jokaiseen karaktääriin kuin suurennuslevyn kanssa./.../Levy on huippuluokkaa paitsi soiton, myös muhkean äänityksensä ansiosta. Harvoin keskipohjalaisten sellot ja bassot ovat soineet niin purevina kuin tuottaja Simon Fox-Gálin Kokkolan Snellman-salissa marraskuussa 2014 johtamassa äänityksessä."

Harri Kuusisaari / Rondo 7/2016

Näytä lisää
Silent moods

Silent moods

"Sympaattinen piirre Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa on, ettei se ole koskaan hyljeksinyt helppotajuisempaakaan jousilyriikkaa, joka usein pohjautuu kansansävelmiin. Uusin levy sisältää kansallisromanttista idylliä ja hiljaista, melankolista tuumiskelua, ryyditettynä kirpeämmillä rytmisillä kappaleilla."/.../ "Tällainen karkkiohjelma vaatii esityksiltä suura vivahteikkuutta ja vilpittömyyttä, ja sitä keskipohjalaisilta löytyy."

Harri Kuusisaari / Rondo nro 11, 2015

"Levy tunkee erilaisten Mielenrauha-levyjen joukkoon, mutta on kuitenkin profiililtaan selvästi korkeampi, joten mahtaakohan onnistua. Juha Kangas on laskeutunut kunniapaikaltaan korokkeelle tätä levyä tekemään. Hyvä niin, sillä tällaisen musiikin hän taitaa. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri vastaa hänen pyyntöönsä omalla, korkealla tasollaan."

Ilkka Ylönen / Muusikko nro 10, 2015

Näytä lisää
C.Ph.E. Bach: Hamburger Sinfonien Wq 182

C.Ph.E. Bach: Hamburger Sinfonien Wq 182

"KPKO soittaa sinfoniat hienosti henkiin ja antaa todellisen todistuksen oman korkeatasoisuutensa lisäksi nimenomaan jousisinfoniasta tasavertaisena tyylimuotona sinfonian rinnalla. Tässäkin tapauksessa pieni on suurta."

Veikko Marjamäki / Synkooppi op. 117, 2014

"Oramo makes the most of the heightened dynamic contrasts the music requires, and the Ostrobothnian Chamber Orchestra - one of the best string orchestras in Europe - respond to his direction with lightning precision."

MA / Finnish Music Quarterly 1-2, 2015

Näytä lisää
POEMA

POEMA

"POEMA ei selvästikään rajoitu pelkästään uusien teoksen esittelyyn ja vanhojen julkituontiin, vaan omaa pyrkimyksen neljän eri teoksen kollaasiin ja niiden keskinäiseen keskusteluun. Neljä eri säveltäjää lähestyy tällä levyllä jousiorkesteria ja ennen kaikkea selloa. Jokaisella on oma ajatuksensa lopputuloksesta, ja näin syntyy hieno yhteiskuvaus monesta tyylistä, mikä tekee levystä nautinnollisen kokemuksen kuulijalle."

Veikko Marjamäki / Synkooppi, op. 117, 2014

"Tulkinta etenee yhtenä intensiivisenä kaarroksena, solisti ja orkesteri soittavat kuin yhteistä instrumenttia."

Harri Kuusisaari / Rondo nro 2, 2015

Näytä lisää
Epifania

Epifania

"This spectacular showcase of four world premiere recordings from Finland's Ostrobothnian Chamber Orchestra is an awesomely-recorded demonstration of its skills."

Laurence Vittes / review in AUDIOPHILE AUDITION, April 26, 2014

"...Mitä olisikaan suomalainen taidemusiikin äänilevytuotanto ilman Juha Kankaan ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin levyjä, jotka tosin menestyvät myös maailmalla mitä parhaiten. Eikä ihme, sillä Kokkolassa on vuosikymmenten saatossa kehitetty omaperäinen sointi, joka yhdistää hienostuneella tavalla eurooppalaisen kamariorkesterin kultivoituneen soinnin Pohjanmaan pelimanniperinteeseen..."

Risto Nordell / YLE Uudet levyt 6.9.2014

Näytä lisää
Metsän poika

Metsän poika

"The Ostrobothnian Chamber Orchestra play with heart-warming conviction obviously relishing every particle of the music. This is a very fine release that is really well worth exploring."

Hubert Culot / MusicWeb

"...levykokonaisuus on kuin suomalainen kuusimetsä. Korostetun aito, ajan patinoima, mutta samalla iätön ja koskettava."

Jouni Nikula / Keskipohjanmaa 23.12.2012

Näytä lisää
NEBULA - teoksia kitaralle

NEBULA - teoksia kitaralle

"Niinpä se tähtisumu johon konserton nimi viittaa ei tunnu usvalta keskellä kylmää avaruutta vaan värikkäältä, tekstuuriltaan monikerroksiselta luonnonihmeeltä."

Kare Eskola 25.10.2012 / YLE 1 Uudet levyt

Näytä lisää
Nostalgia

Nostalgia

"De levande tolkningarna är det minsann inget fel på och MÖK-soundet är intakt ända från det tunnaste pianissimo till full orkesterklang. Konsertmästaren Reijo Tunkkaris violin är dessutom kanske mera lyrisk än någonsin."

Kaj Ahlsved / Österbottens Tidning 25.9.2012

"Pieni jousisto soi hämmästyttävän yhtenäisesti, ja harmonioiden puhtauteen on panostettu normaalia tasavireisyyttä enemmän. Ison orkesterin painokkuus ja jousikvartetin reaktiokyky yhdistyvät tavalla, joka nostaa levyn pikkukappaleet musiikillisesti korkeampaan sarjaan. Reijo Tunkkarissa orkesterilla on maailmanluokan solisti."

Kare Eskola / YLE 1 Uudet levyt 13.9.2012

Näytä lisää
Being Beauteous

Being Beauteous

"Juha Kankaan johtama Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri lyö Brittenissä laudalta monet muut levytykset."

Jukka Isopuro / Helsingin Sanomat 23.11.2011

"Brittenin energiatasot nostaa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Juha Kankaan johdolla."

Janne Koskinen / YLE 1 Uudet levyt 10.11.2011

Näytä lisää
Fiddler's Spring

Fiddler's Spring

"Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterille on vaikea kuvitella osuvampaa ohjelmistoa../.../Tulkinnoille ansioksi on, että kokkolalaiset eivät suotta yritä heittäytyä kansanomaisiksi; kansanmusiikista lainataan rytminen tarkkuus ja teemat, mutta muuten edetään omilla vahvuuksilla. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on edelleen siinä silosointisessa, yhtenäisessä ja energisessä vireessä, joka 90-luvulla nosti sen maailmanmaineeseen."

Kare Eskola / Rondo 1/2012

"Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on vakiinnuttanut asemansa kamariorkestereiden aateliin. Vakiinnuttaminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, vaan paikka on aina avoinna ja täytetään seuraavalla konsertilla tai levyllä./.../Pelimannirytmit iskevät tulta ja kesäyö on kaihoa tullvillaan. Keski-Pohjanmaata ja Juha Kangasta voi kuunnella turvallisin mielin."

Ilkka Ylönen / Muusikko 12/2011

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!