Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Usein kysyttyä

Toimintaohjeet yleisölle
korona-pandemian aikana konsertissa

1. Suosittelemme yleisöä käyttämään kasvomaskia. Maskin voi tarvittaessa ostaa lipunmyynnistä. (Keski-Pohjanmaan maakunnassa on voimassa laajennettu kasvomaskisuositus, päivitetty 8.10.)

2. Ovet konserttisaliin avataan tuntia ennen konserttia ja kuulijoiden toivotaan siirtyvän saliin omille paikoilleen sitä mukaa, kun he saapuvat konserttisalille – näin vältetään ruuhka lämpiössä. Kuulijoita opastetaan saliin omille paikoilleen.

3. Käsihygieniasta tulee huolehtia sekä tilaan tullessa että lähtiessä. Käsidesipisteitä löytyy sekä aulasta että wc:stä.

4. Ethän tule konserttiin sairaana tai oireilevana. Jos kuulijalla ilmenee oireita, saa lipun vaihtaa helposti toiseen esitykseen tai konserttiin kulutta. Halutessaan kuulija voi myös vaihtaa liput lahjakorttiin, jonka voi käyttää myöhemmin sopivana ajankohtana. Myös rahat on mahdollista saada takaisin, mikäli saapuminen peruuntuu sairauden vuoksi.

5. Snellman-salilla on myynnissä vain 165 paikkaa, joten konserttiliput suositellaan ostettavan ennakkoon Netticketin verkkopalvelun kautta, Luckanista Kokkolan kirjastolta tai orkesterin toimiston lipunmyyntipisteistä (avoinna ke-pe klo 12.30 - 16.30). OKM velvoittaa ohjeissaan, että tarvittaessa kaikkiin katsojiin on voitava saada yhteys, mikäli tartuntaketjuja ilmenisi. Nykyisessä lipunmyyntijärjestelmässämme asiakkaiden yhteystiedot tallentuvat rekisteriin ja yhteydenotto jälkeenpäin helpottuu.

6. Vaatesäilytys toimii toistaiseksi itsepalveluna. Narikka on vartioituna koko konsertin ajan. Huomioithan turvavälit toisiin, jos käytät narikkaa.

7. Huomioithan turvavälit myös saniteettitiloissa.

8. Konsertti-intro toteutetaan toistaiseksi etukäteen nauhoitettuna. Intro esitetään konserttisalin puolella klo 18.30 alkaen valkokankaalta. Konsertti-introt sisältyvät myös striimattuihin konsertteihin.

9. Konserteissa ei toistaiseksi ole väliaikaa. Konserttiohjelma on siten lyhyempi kuin normaalissa konsertissa, jotta sekä esiintyjät että yleisö jaksavat istua salissa tauotta.

10. Konserttiohjelma sisältyy lipun hintaan. Ohjelman voi noutaa konserttisaliin tultaessa. Striimejä seuraaville konserttiohjelma löytyy myös sähköisessä muodossa kotisivuiltamme.

11. Kun konsertti on päättynyt, tilasta poistutaan ohjatusti rauhallisesti turvavälit huomioiden.

12. Huomioithan, että yleisölämpiön ja orkesterilaisten lämpiön välinen ovi on toistaiseksi lukittuna.


 


Usein kysyttyä

Lähtisinkö konserttiin?

Lähde! Levyllä musiikin tulkinta on aina samanlainen, olkoon kuinka hyvä ja mukaansatempaava tahansa. Elävä konsertti on sen sijaan ainutkertainen kokemus, eikä samoja teoksia kuule koskaan samalla tavalla tulkittuina. Elävä konsertti on löytöretki.

Mutta enhän minä ymmärrä klassista…

Ei klassista musiikkia tarvitse ”ymmärtää” voidakseen nauttia siitä. Riittää, että sinulla on avoin, ennakkoluuloton ja vastaanottavainen mieli. Klassisesta musiikista nauttiminen on sitä paitsi helppoa ja vaivatonta muihin taidelajeihin verrattuna: otat vain mahdollisimman mukavan asennon, panet silmät kiinni – saa niitä toki aukikin pitää – ja annat musiikin viedä.

Pelkään taputtavani väärissä paikoissa…

Saat lipun mukana käsiohjelman, josta näet konsertissa esitettävät teokset ja niiden mahdolliset osat. Yleensä taputetaan kun koko teos on kuultu, mistä varmin merkki on kapellimestarin nyökkäys orkesterille. Joskus innokkaimmat saattavat taputtaa myös osien välillä ilman, että se olisi mikään katastrofi. Jos olet epävarma, on parasta odottaa milloin muut ryhtyvät suosionosoituksiin.

Pitääkö panna ykköspuku päälle?

Ei pidä jos ei sellaisessa viihdy. Varsinkin nuorempi yleisö tulee konsertteihin usein farkuissa ja puserossa erottumatta joukosta millään lailla. Monet tosin haluavat edelleenkin pukeutua juhlavammin konserttia varten, eli kukin tyylillään. 


Mitä muuta?

On hyvä ottaa astmaatikot ja allergikot huomioon ja olla varustautumatta parfyymein ja partavesin. Hyväakustisessa salissa yskänpuuskat ja jopa yskähdykset kuuluvat esiintymislavalle asti, joten on hyvä pitää pastillirasiaa helposti saatavilla. Jos yskä silti yllättää, voi äänenvaimentimena käyttää nenäliinaa.

Varsinkin näinä aikoina on hyvä huomioida, ettei konserttiin tulla vilustuneena tai flunssaisena. Vältetään kaikenlaisen tartunnan leviämistä tällä tavalla.
Tarkistathan, että matkapuhelimesi on suljettu – tai vähintään äänettömällä - konsertin ajan.
Valokuvaaminen, videointi ja äänittäminen konsertin aikana on myös kielletty.

Mistä ostan lipun?

Lipun ostaminen netin kautta on tänään vaivatonta, usein helpompaa kuin paikan päällä ennen konserttia.
Netistä ostettu lippu on saman hintainen kuin paikan päältä ostettu lippu, ja netistä pääset myös valitsemaan istumapaikkasi paikkakartalta. Ovimyynnissä on usein ruuhkaa etkä välttämättä pääse vaikuttamaan istuinpaikkaasi.

Tarkista jälleenmyyntipaikat ja lippujen hinnat sekä meillä käyvät edut täältä

Maksaako käsiohjelma?

Ei, käsiohjelma kuuluu toistaiseksi lipun hintaan, ja sen saa konserttipaikalta joko lipunmyyntitiskiltä tai konserttisalin ovelta.

Huomioithan, että narikka on Snellman-salissa maksullinen – maksamalla narikkamaksun tuet paikallisia yhdistyksiä, jotka hoitavat narikkaa vuoron perään.

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!