Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Usein kysyttyä

Toimintaohjeet yleisölle
korona-pandemian aikana konsertissa

(päivitetty 5/22)

1. Ethän tule sairaana konserttiin – ostetun lipun saat vaihdettua, jos satut sairastumaan.
2. Desinfioithan kätesi konserttisalille tullessasi.
3. Seuraamme alueellista maskisuositusta - voit käyttää maskia konsertissa halutessasi. 
4. Salin paikat ovat tällä hetkellä numeroimattomia.
5. Huomioithan, että orkesterilämpiön ja yleisölämpiön välinen ovi on lukittuna turvallisuussyistä. Ethän mene myöskään konsertin jälkeen esiintyjien tiloihin.
6. Nauti (turvallisesta) konserttielämyksestä! 


Usein kysyttyä

Lähtisinkö konserttiin?

Lähde! Levyllä musiikin tulkinta on aina samanlainen, olkoon kuinka hyvä ja mukaansatempaava tahansa. Elävä konsertti on sen sijaan ainutkertainen kokemus, eikä samoja teoksia kuule koskaan samalla tavalla tulkittuina. Elävä konsertti on löytöretki.

Mutta enhän minä ymmärrä klassista…

Ei klassista musiikkia tarvitse ”ymmärtää” voidakseen nauttia siitä. Riittää, että sinulla on avoin, ennakkoluuloton ja vastaanottavainen mieli. Klassisesta musiikista nauttiminen on sitä paitsi helppoa ja vaivatonta muihin taidelajeihin verrattuna: otat vain mahdollisimman mukavan asennon, panet silmät kiinni – saa niitä toki aukikin pitää – ja annat musiikin viedä.

Pelkään taputtavani väärissä paikoissa…

Saat lipun mukana käsiohjelman, josta näet konsertissa esitettävät teokset ja niiden mahdolliset osat. Yleensä taputetaan kun koko teos on kuultu, mistä varmin merkki on kapellimestarin nyökkäys orkesterille. Joskus innokkaimmat saattavat taputtaa myös osien välillä ilman, että se olisi mikään katastrofi. Jos olet epävarma, on parasta odottaa milloin muut ryhtyvät suosionosoituksiin.

Pitääkö panna ykköspuku päälle?

Ei pidä jos ei sellaisessa viihdy. Varsinkin nuorempi yleisö tulee konsertteihin usein farkuissa ja puserossa erottumatta joukosta millään lailla. Monet tosin haluavat edelleenkin pukeutua juhlavammin konserttia varten, eli kukin tyylillään. 


Mitä muuta?

On hyvä ottaa astmaatikot ja allergikot huomioon ja olla varustautumatta parfyymein ja partavesin. Hyväakustisessa salissa yskänpuuskat ja jopa yskähdykset kuuluvat esiintymislavalle asti, joten on hyvä pitää pastillirasiaa helposti saatavilla. Jos yskä silti yllättää, voi äänenvaimentimena käyttää nenäliinaa.

Varsinkin näinä aikoina on hyvä huomioida, ettei konserttiin tulla vilustuneena tai flunssaisena. Vältetään kaikenlaisen tartunnan leviämistä tällä tavalla.
Tarkistathan, että matkapuhelimesi on suljettu – tai vähintään äänettömällä - konsertin ajan.
Valokuvaaminen, videointi ja äänittäminen konsertin aikana on myös kielletty.

Mistä ostan lipun?

Lipun ostaminen netin kautta on tänään vaivatonta, usein helpompaa kuin paikan päällä ennen konserttia.
Netistä ostettu lippu on saman hintainen kuin paikan päältä ostettu lippu, ja netistä pääset myös valitsemaan istumapaikkasi paikkakartalta. Ovimyynnissä on usein ruuhkaa etkä välttämättä pääse vaikuttamaan istuinpaikkaasi.

(HUOM: Alati muuuttuvista rajoituksista johtuen ovat Snellman-salin paikat toistaiseksi numeroimattomia)

Tarkista jälleenmyyntipaikat ja lippujen hinnat sekä meillä käyvät edut täältä

Maksaako käsiohjelma?

Ei, käsiohjelma kuuluu toistaiseksi lipun hintaan, ja sen saa konserttipaikalta joko lipunmyyntitiskiltä tai konserttisalin ovelta.

Huomioithan, että narikka on Snellman-salissa maksullinen – maksamalla narikkamaksun tuet paikallisia yhdistyksiä, jotka hoitavat narikkaa vuoron perään.

Miten väliaikatarjoilu toimii? 


Väliaikatarjoilun voi ostaa paikan päältä konsertin väliajalla. Mikäli kyseessä on isompi seurue, voitte varata väliaikatarjoilunne ennakkoon: coccolita@foodandco.fi 

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!