Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

09.01.2024

Yleisön toivomat helmet avaavat KPKO:n kevätkauden

Yleisön toivomat helmet avaavat KPKO:n kevätkauden

- Malin Bromanin johtamassa konsertissa pohjoismaista jousilyriikkaa

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) ja Malin Bromanin vuosi alkaa pohjoismaisella jousilyriikalla, josta pääsee nauttimaan niin Kalajoen Virta-salissa kuin Konservatorion konserttisalissa Kokkolassa. Konserttiohjelma on koottu yleisön toivomista kappaleista.

Torstaina 11.1. Kalajoella ja perjantaina 12.1. Kokkolassa kuultavasta ohjelmasta löytyy sekä uutta että vanhempaa jousiorkesterimusiikkia pohjoismaisilta säveltäjiltä. Orkesterin taiteellinen johtaja Malin Broman johtaa konserttimestarin paikalta konsertin, johon on valikoitunut yleisön toivomia säveltäjänimiä ja teoksia.  

Suomea edustaa itseoikeutetusti kansallissäveltäjämme Jean Sibelius (1865-1957), ja konsertissa kuullaan Sibeliuksen jousiorkesterisarjalla Rakastava, op. 14. Alun perin kuorolle sävelletty teos on yksi hänen suosituimmista pienimuotoisista orkesteriteoksistaan. Sibeliukselta kuullan myös melankolinen Canzonetta, op. 62a, minkä hän sävelsi Arvid Järnefeltin näytelmään Kuolema.

Lisää kansallisromanttista musiikkia ohjelmaan tuo Norjan tunnetuimman säveltäjän, Edvard Griegin (1843-1907) g-molli-jousikvartetto op. 27. Intohimoisesta teoksesta kuullaan konsertissa jousiorkesterisovitus. Tanskaa edustaa uusi tuttavuus, Nancy Dalbergin (1881-1949) Scherzo, op. 6. Dalbergin tuotannon merkittävin alue koostuu kamarimusiikista, mutta hän oli myös ensimmäinen sinfonian säveltänyt naispuolinen tanskalaissäveltäjä.

Ruotsin terveiset soivat Andrea Tarrodin (s.1981) teoksessa Paradisfåglar I (”Paratiisilinnut”) vuodelta 2008. Maansa tällä hetkellä menestyneimpiin nykysäveltäjiin lukeutuvan Tarrodin musiikkia on esitetty maailmalla mm. BBC Philharmonicin ja Deutsches Symphonie-Orchester Berlinin toimesta. KPKO, solisteinaan Malin Broman ja Pekka Kuusisto soittaa uusimmalla levyllään Tarrodin teoksen Acanthes.

Malin Broman kertoo Kokkolan konsertin yhteydessä järjestettävässä konsertti-introssa sekä konsertin sisällöstä että tulevasta kevätkaudesta. Intro alkaa klo 18.15 Konservatorion yläaulassa.

KPKO:n kevään kausikortit ja yksittäiset konserttiliput tulevat myyntiin 2.1. osoitteessa www.netticket.fi. Orkesterin kotisalina toimii vielä kevätkauden ajan K-P:n Konservatorion konserttisali, kausikonsertteja pidetään kevään mittaan myös kaupungin kirkoissa sekä Kampushallilla. Kalajoen vierailukonsertin liput ovat myynnissä osoitteessa www.lippu.fi.  


Pohjoismaisia jousihelmiä
to 11.1. klo 19, Virta-sali, Kalajoki
pe 12.1. klo 19, Konservatorion konserttisali, Kokkola
 

--
kuva: Malin Broman, cred: Nikolaj Lund

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!