Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

11.10.2022

Trumpetisti Jukka Eskola ja laulaja Emma Salokoski Bossa Novan lumoissa 14.10.

Trumpetisti Jukka Eskola ja laulaja Emma Salokoski Bossa Novan lumoissa 14.10.

- luvassa jazzstandardeja ja bossa nova -klassikoita huippuyhtyeen ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin säestämänä

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) jokavuotinen viihdekonsertti tarjoilee tällä kertaa bossa nova-täyteisen kattauksen. Laulusolistina toimii Suomen eturivin laulajiin kuuluva Emma Salokoski ja musiikin johdosta vastaa jazztrumpetisti Jukka Eskola.Eskola on toiminut trumpetistina ja musiikin ammattilaisena useilla musiikin osa-alueilla yli kahdenkymmenen vuoden ajan, tehden työtä jazz-artistina ja sessiomuusikkona niin Suomessa kuin ulkomailla.

Illan laulusolisti, eri musiikkilajien kanssa viihtyvä Emma Salokoski on tehnyt yhteistyötä maamme eturivin muusikoiden kanssa. Hän on julkaissut levyjä aktiivisesti koko 2000-luvun ajan mm. Ilmiliekki Quartetin, Maria Ylipään ja jazzorkesteri UMOn sekä Quintessence- ja Emma Salokoski Ensemble -yhtyeidensä kanssa. Emman tunnetuin kappale on Veden alla, jonka videota on katsottu YouTubessa yli neljä miljoonaa kertaa.

Ohjelma mikä kuullaan Snellman-salissa perjantaina 14.10. koostuu bossa nova -klassikoista ja jazzstandardeista, mitkä vievät yleisön matkalle brasilialaisten ja eteläamerikkalaisten rytmien maailmaan. Luvassa on myös muutama kappale solistien tuotannosta. Kappaleiden sovituksista vastaavat nykyään Kokkolassa vaikuttava jazz-alan monitoimija Jussi Lampela sekä Jukka Eskola.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria täydentää tässä konsertissa jazzyhtye, jossa soittavat Petri ”Pope” Puolitaival, huilut ja alttosaksofoni, Peter Engberg, kitara, Mikko Pellinen, basso sekä Ville Pynssi, rummut.

Emma Salokoskeen ja Jukka Eskolaan voi tutustua lähemmin klo 18.15 alkaen orkesterin tuottaja-yleisötyöntekijä Ester Hyppösen vetämässä konsertti-introssa. Kysymyksiä voi esittää joko paikan päällä tai ennakkoon (orch@kamariorkesteri.fi)

Yleisöä kehotetaan ostamaan konserttilippunsa ennakkoon osoitteessa www.netticket.fi.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin 50-vuotiseen historiaan voi tutustua KPKO:n Snellman-salin konserttien yhteydessä syksyn ajan. Snellman-salin aulatilan viereiseen luokkatilaan on avattu näyttely, jossa on näytteillä muun muassa valokuvia, julisteita, levyjä ja vuosien varrella saatuja palkintoja. Näyttely on auki alk. tuntia ennen konserttia sekä väliajalla.

Bossa Novan lumoa
pe 14.10. klo 19, Snellman-sali, Kokkola, konsertti-intro klo 18.15
Jukka Eskola, orkesterin johto, Emma Salokoski, laulusolisti
Yhtye (Puolitaival, Engberg, Pellinen & Pynssi) & KPKO


Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!