Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

07.04.2021

Tähtivierailuja, kamarimusiikkia ja levytyksiä KPKO:n loppukeväässä

Tähtivierailuja, kamarimusiikkia ja levytyksiä KPKO:n loppukeväässä

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) loppukevään konsertit on nyt julkaistu orkesterin kotisivuilla. Luvassa on niin kamarimusiikkia, tähtivierailuja kuin levytyksiä, unohtamatta yleisötyötä.

Toistaiseksi Keski-Pohjanmaa on pysynyt koronan suhteen perustasolla, ja nykyisten rajoitusten mukaan KPKO pystyy ottamaan 20 kuulijaa joka konserttiin.  Kokkolan Snellman-salissa toteutettavat konsertit lähetetään tietenkin myös tutuiksi tulleina suoratoistoina orkesterin YouTube-kanavan kautta. KPKO:n kotisivuilla ja lehti-ilmoitusten kautta ilmoitetaan milloin kulloisen konsertin liput tulevat myyntiin. Myös mahdollisista muutoksista tiedotetaan kotisivujen kautta: www.kamariorkesteri.fi.

Kokkola-kvartetin uudistettu kokoonpano (Reetta Kataja, Reijo Tunkkari, Hanna Pakkala ja Lauri Pulakka) jatkaa konsertointia perjantaina 16.4. Monipuolinen ohjelmisto sisältää kamarimusiikkia eri aikakausilta, 1700-luvun Joseph Haydnista viime vuosisadan vaihteen Maurice Raveliin. Luvassa on myös KPKO:n ja Kokkola-kvartetin edesmenneen ’hovisäveltäjä’ Pehr Henrik Nordgrenin Jousikvartetto nro 7.

Vapun kynnyksellä, torstaina 29.4. Sakari Oramo ja KPKO tarjoavat jousiorkesteriohjelmistoa parhaimmillaan Dvořákin keväisen Serenadin muodossa – konsertin pienenä helmenä on Helsingin kaupunginorkesterin tuore löytö, vaasalaissäveltäjä Siri Branderin (1866-1934) Elegie. Wolfgang Amadeus Mozartin iki-ihanan A-duurikonserton KV 488 parissa taituroi pianotaiteilija Olli Mustonen.

KPKO ja orkesterin taiteellinen johtaja Malin Broman valmistautuvat ensimmäiseen yhteiseen levytykseensä – kotiyleisö saa samalla nauttia tulevan ’Stockholm Diary’ levyn ohjelmistosta lauantaina 8.5. Luvassa on tämän päivän musiikkia niin Suomesta kuin Iso-Britanniasta, Esa-Pekka Salosen ja Sally Beamishin kynistä. Lisäksi Arnold Schönbergin kulttiteos Verklärte Nacht saa seuraa Igor Stravinskyn D-duuri-konsertosta jousille.

Orkesteri levyttää loppukevään aikana paitsi Stockholm Diary -levyä Malin Bromanin johdolla myös Hans Gálin musiikkia Jan Söderblomin johdolla. KPKO jatkaa myös valtakunnallisen Taidetestaajat-projektin toteuttamista sekä muuta yleisötyötä nuorten parissa nykyisten rajoitusten puitteissa.

Lisäksi joka konsertin yhteydessä toteutetaan myös tutuksi tulleita konsertti-introja klo 18.30 alkaen, joissa introjen vetäjä, musiikkikasvattaja ja tutkija, fil. lis. Kirsti Rasehorn haastattelee illan taiteilijoita.

Konserttilippuja myydään tällä hetkellä poikkeuksellisesti ainoastaan netin kautta: www.netticket.fi. Orkesterin toimintaa voi tukea niin vapaaehtoisen striimimaksun kuten myös levy- ja lahjakorttiostosten muodossa. Kevään 2021 levytarjous koostuu viime vuonna julkaistusta, Kokkola 400 -juhlavuosituotteesta Anders Chydenius Collection (2020) sekä Fiddler’s Spring (2011) -levystä.  (yhteishinta 30 € + postituskulut, tilaukset: orch@kamariorkesteri.fi tai 040 7700 151).

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!