Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

27.04.2021

Tähdet Oramo ja Mustonen KPKO:n vieraina suoratoistokonsertissa torstaina 29.4.

Tähdet Oramo ja Mustonen KPKO:n vieraina suoratoistokonsertissa torstaina 29.4.

- luvassa Mozartia, Dvořákia ja tuore arkistolöytö, Siri Branderin ’Elegie’

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) tarjoaa vapun kynnyksellä monipuolisen konsertti-illan huippuluokan kapellimestarin ja solistin tähdittämänä, kun Kokkolaan saapuvat Sakari Oramo ja Olli Mustonen. Torstai-illan 29.4. konsertista voi nauttia joko paikan päällä tai suoratoistonkonserttina kotisohvalta.  

Koska tautitilanne on pysynyt samana Keski-Pohjanmaalla, pystyy KPKO näillä näkymin ottamaan myös tähän konserttiin rajoitusten sallimat 20 kuulijaa. Liput tulevat myyntiin ma 26.4. klo 9 ja ainoastaan netin kautta: www.netticket.fi. Konsertti tarjotaan myös jo tutuksi tulleena suoratoistona orkesterin YouTube-kanavalta.

Konserttiohjelma sisältää muun muassa jousiorkesteriohjelmistoa parhaimmillaan: kapellimestari – ja KPKO:n entinen taiteellinen johtaja - Sakari Oramo johtaa konsertissa Antonín Dvořakin (1841-1904) keväisen klassikon, Serenadin jousille E-duuri, op. 22. Viisiosainen, valoisa ja orkestraatioltaan täyteläinen serenadi on sävelletty toukokuussa vuonna 1875, jolloin Dvořak oli juuri mennyt naimisiin.  

Luvassa on myös pieni helmi; konsertti avataan nimittäin Helsingin kaupunginorkesterin tuoreella löydöllä, vaasalaissäveltäjä Siri Branderin (1866-1934) teoksella Elegie. Alun perin pianolle sävelletty teos, jonka oli jousiorkesterille sovittanut vaasalainen kapellimestari A. E. Westerlind, sai kantaesityksensä vuonna 1894 Helsingin orkesteriyhdistyksen ”Populäärikonsertissa”, jossa se soi mm. Brahmsin, Mendelssohnin ja Bruchin musiikin seurassa. Lyhytmittainen Elegie vei aikalaiskriitikon mukaan kuitenkin yleisön päähuomion.

Solistinumerona kuullaan Wolfgang Amadeus Mozartin (1756-1791) iki-ihana A-duurikonsertto KV 488, jonka Mozart sävelsi uransa huipulla vuonna 1784. Varsinkin teoksen hidas, toinen osa on herkkyydessään säveltäjän rakastetuimpia aikaansaannoksia.

Konserton tulkitsee Olli Mustonen, yksi Suomen arvostetuimmista pianisteista. Hän toimii lisäksi kapellimestarina ja säveltäjänä. Hänen työnsä on vienyt hänet kaikille maailman keskeisille konserttilavoille niin omin soolokonsertein kuin yhdessä huippuorkestereiden kanssa. Mustonen on toiminut Turun filharmonisen orkesterin taiteellisena johtajan vuodesta 2021.

Kokkolan Snellman-salissa toteutettava konsertti esitetään tuttuun tapaan orkesterin YouTube-kanavan kautta, johon löytää muun muassa orkesterin kotisivujen www.kamariorkesteri.fi kautta. Konsertin seuraaminen suoratoistona on ilmaista, mutta halutessaan konsertista voi maksaa vapaaehtoisen striimimaksun www.netticket.fi kautta.

Sekä suoratoistoa seuraavalle että paikan päällä olevalle yleisölle esitetään konsertti-intro klo 18.30 alkaen. Silloin introjen vetäjä Kirsti Rasehorn haastattelee sekä Oramoa että Mustosta ja johdattaa kuulijat illan konsertin teemoihin.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!