Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

26.05.2020

Syyskausi julkaistaan vasta elokuussa

Syyskausi julkaistaan vasta elokuussa

Korona-tilanne on vaikuttanut suuresti maamme orkesterikentän toimintaan: myös Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) konserttitoiminta katkesi 12.3. ja maamme poikkeustila asetti kevätkauden suunnitellut konsertit tauolle. Suunnitellun ohjelman sijaan KPKO striimasi kevään aikana kolme kamarikokoonpanojen konserttia.

Syyskauden julkaisu siirtyy eteenpäin, ja kaudesta tiedotetaan osissa: syyskuun ja lokakuun konsertit julkaistaan elokuussa, loppusyksyn konsertit erikseen.

- "Meillä oli syyskauden ohjelma julkaisuvalmiina jo alkukeväästä, mutta koska vallitseva korona-tilanne tulee väistämättä vaikuttamaan syksyn konserttitoimintaan, päätimme usean muun orkesterin tapaan lykätä ohjelman julkaisemista elokuuhun", kertoo orkesterin intendentti Marjukka Puutio.

- "Kulttuurikentälle on luvattu Suomen hallituksen linjaamat viralliset toimintaohjeet syksyn tapahtumiin liittyen juhannuksen tietämissä, joten syksyn konserttiohjelmat ja koronarajoitukset huomioivat konserttikäytänteet voidaan työstää lopullisesti valmiiksi vasta silloin. Seuraamme luonnollisesti viranomaisten linjauksia ja pyrimme tekemään konserttitilanteesta niin kuulijoille kuin esiintyjillekin turvallisen", jatkaa Puutio.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kevätkauden jäätyä kesken, yleisöä on palveltu entistä aktiivisemmin sähköisissä kanavissa, muun muassa orkesterin nettisivuilta löytyvän Tallan takaa -podcast-sarjan myötä. Sarja avaa uusia näkökulmia orkesterimuusikon työhön ja esittelee ilmiöitä orkesterimaailman ympäriltä.

Myös kesän suunnitelmat menivät osittain uusiksi, kun vierailut Crusell-viikolla ja Turun musiikkijuhlilla siirtyivät kesälle 2021. Orkesterin vierailukonsertti Korsholman Musiikkijuhlilla toteutuu netin välityksellä; festivaali striimaa pe 29.7. järjestettävän konsertin suorana. KPKO:n muusikoista koostuva kvartetti osallistuu Dance All Year Long Kokkola -esitykseen 6.8. Kokkolan Raatihuoneella.

KPKO:n muusikoita osallistuu myös Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n ja kapellimestari Esa-Pekka Salosen kevätsoitto-tempaukseen: Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesterien muusikoista koostuva suurorkesteri on tallentanut etäyhteyden avulla Ludwig van Beethovenin 7. sinfonian finaalin, joka julkaistaan ns. mosaiikkivideona kevätkauden päätteeksi pe 29.5.

Näillä näkymin syyskauden avauskonsertti toteutetaan 5.9. Kokkolan Snellman-salissa.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!