Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

31.01.2024

Sellisti Ulla Lampela ja saksofonisti Jukka Perko vievät kuulijan Kaarlelan kirkon vuosisatojen halki

Sellisti Ulla Lampela ja saksofonisti Jukka Perko vievät kuulijan Kaarlelan kirkon vuosisatojen halki

- Paikan henki -kamarimusiikkisarjassa musiikkia gregoriaanisesta laulusta kantaesitykseen

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kamarimusiikkisarja Paikan henki jatkuu kevätkaudella 2024. Perjantaina 2.2. tutustutaan Kaarlelan kirkon vuosisatoihin: Ulla Lampelan ja KPKO:n muusikoiden vieraaksi saapuu Suomen eturivin saksofonisti Jukka Perko.

Kaarlelan kirkko on seissyt paikallaan puolisen vuosituhatta. Kautta vuosisatojen kirkkosalissa on soinut katolinen messulaulu, uskonpuhdistuksen ja herätysliikkeiden sävelmät sekä oman aikamme monipuolinen musiikki. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) sellisti Ulla Lampela on koonnut Paikan henki -kamarimusiikkisarjaan kokonaisuuden, jossa kuulija pääsee kulkemaan läpi ajan ja historian. Kaarlelan kirkossa perjantaina 2.2. järjestettävän konsertin vierailevaksi tähdeksi saapuu Jukka Perko, aikamme arvostetuimpia ja rakastetuimpia saksofonisteja.  Perko on tunnettu lukuisista menestyneistä yhtyeistään sekä laajasta ohjelmistostaan big bandien ja sinfoniaorkestereiden solistivieraana.

Konsertin aikamatka alkaa keskiajalta, Ulla Lampelan esittämällä kolmella gregoriaanisella sävelmällä. Messulauluista siirrytään kantaesityksensä saavaan, Jussi Lampelan (s. 1972) meditatiiviseen Three fantasies on Gregorian Chants -teokseen. Kappaleessa yhdistyy muistumia gregoriaanisista kirkkolauluista, sellistin niin laulettavat kuin soitettavat osuudet sekä improvisoitu osuus saksofonisti Jukka Perkolta.

Johann Sebastian Bachia (1685-1750) pidetään luterilaisen kirkkomusiikin isänä: hänen tuotannostaan kuullaan barokin ajan ja sellokirjallisuuden kulmakiviin lukeutuva, rakastettu Sellosarja nro 1. Jukka Perko yhtyy mukaan myös tähän teokseen, esittäen saksofoni-improvisaatioita osien välissä.

Jukka Perkolta ilmestyi noin 20 vuotta sitten Kaanaanmaa-virsialbumi, joka kosketti suomalaisia syvästi ja levy myi jopa kultaa. Myös tänä iltana saadaan kuulla yleisön rakastamia, tuttuja virsiä, jotka tällä kertaa soivat sovituksina saksofonille ja jousikvartetille. Kvartetissa soittavat Lampelan lisäksi Ida Tunkkari (viulu), Saana Parviainen (viulu) ja Inkeri Halmio-Hanhikoski (alttoviulu).


Paikan henki: Hetkiä Kaarlelan kirkon vuosisadoilta
pe 2.2.2024 klo 19, Kaarlelan kirkko
Liput: www.netticket.fi

---
kuva: Jukka Perko, cred: Mika Toivanen

 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!