Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Pohjoismainen ilta

pe 18.2.2022 | 19.00 | YLEISÖLIPUT NYT MYYNNISSÄ

Emilia Hoving, kapellimestari
Antti Leinonen, harmonikka

Edvard Grieg
• Holbergin ajoilta, op. 40
Minna Leinonen
• Vyöry harmonikalle ja orkesterille (kantaesitys)
Carl Nielsen
• Pieni sarja, op. 1
Pehr Henrik Nordgren
• Sinfonia jousille, op. 43

Yhteistyössä: Kokkolan Talviharmonikka.
YLE radio 1 nauhoittaa konsertin.

Pohjoismainen ilta

Emilia Hoving, kapellimestari
Antti Leinonen, harmonikka

Tervetuloa nauttimaan pohjoismaisesta illasta KPKO:n jousiklassikkojen myötä. Maamme kiinnostavimpiin nykysäveltäjiin lukeutuvalta Minna Leinoselta kuullaan harmonikkakonserton kantaesitys. Teoksen solistina soittaa harmonikkataiteilija Antti Leinonen. Kokkolan Talviharmonikka -festivaaliin kuuluvaa kokonaisuutta johtaa – ensimmäistä kertaa Kokkolassa – lupaava suomalaiskapellimestari Emilia Hoving.

-- 

Yle:n radiointi, kuunneltavissa ke 23.2. klo 19.02 | Kuuntele konsertti täältä

HUOM: Keski-Pohjanmaan koronarajoitukset kevenevät 12.2. alkaen (lue AVI:n tiedote), ja konsertin lipunmyynti on avattu jälleen. Myynnissä on 75 % Konservatorion salin kapasiteetista. 


KPKO-klassikoista: Romantiikan aikakauden suurimuotoiset teokset tulivat vähitellen mukaan KPKO:n ohjelmistoon 1970—1980-lukujen vaihteesta alkaen. Yksi ensimmäisistä oli Edvard Griegin Sarja Holbergin ajoilta – sitä esitettiin hieman uudelleen soitinnettuna jo musiikkiopistokauden pienehköllä kokoonpanolla. Teoksen helposti lähestyttävät tunnelmat energisyydestä herkkään kauneuteen puhuttelevat vuosikymmenestä toiseen.

Toinen pohjoismainen klassikko, Carl Nielsenin Pieni sarja vakiinnutti paikkansa kantaohjelmistossa paljon myöhemmin, mutta on Griegin teoksen tavoin soinut useissa koti- ja ulkomaisissa konserteissa. KPKO on myös levyttänyt molemmat teokset.

Siinä missä Pelimannimuotokuvia on orkesterin kansanomainen Nordgren-klassikko, Sinfonia jousille vuodelta 1978 on samassa asemassa säveltäjän modernimmassa tyylissä. Säveltämisvuonnaan se oli silloiselle musiikkiopiston kamariorkesterille todellinen haaste niin teknisesti kuin musiikillisesti. Rytmi- ja intonaatioknoppeja hiottiinkin antaumuksella mm. saman kesän Kälviän musiikkileirillä. Kaikkien hyvien sävellysten tavoin myös Sinfonia jousille tuntuu säilyttäneen aidon puhuttelevuutensa ja merkityksensä vuosikymmenten vieriessä.

 

Yhteistyössä: Kokkolan Talviharmonikka.
YLE radio 1 nauhoittaa konsertin.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!