Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

27.09.2022

Pianomaailman tähti ja arvostettu Bach-tulkitsija Angela Hewitt ensi kertaa Kokkolassa

Pianomaailman tähti ja arvostettu Bach-tulkitsija Angela Hewitt ensi kertaa Kokkolassa

50-vuotisjuhlavuottaan viettävän Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) syksy on täynnä huippuvierailuja – tulevana perjantaina 30.9. Snellman-salin lavalle astelee kansainvälisesti arvostettu pianisti ja Bach-tulkitsija Angela Hewitt. Konsertissa kuullaankin luonnollisesti Bachin musiikkia.

Kanadalaislähtöinen Angela Hewitt vierailee Kokkolassa ensimmäistä kertaa. Pianomaailman tähti on voittanut useita kilpailuja ja soittanut nimekkäiden orkestereiden solistina ympäri maailmaa. Hewitt on esittänyt niin eri aikakausien suurien säveltäjänimien keskeisiä teoksia kuin myös uuden musiikin teoksia, joista osa on hänen omia tilauksiaan. Vaikka Britanniassa asuvaa Angela Hewittia on luonnehdittu “maailman kiireisimmäksi pianistiksi”, löytää hän aikaa kuitenkin myös opetustyölle: hän opettaa mestarikursseilla ympäri maailmaa. Hewitt myös johtaa itse konsertteja pianon ääreltä, näin myös Kokkolassa perjantaina.  

Hewitt on palkittu levytyksistään, ja hän on levyttänyt mm. Bachin musiikkia vuodesta 1994 Hyperion-levymerkille. Bachin musiikki onkin erityisen lähellä hänen sydäntään ja hän on vakiinnuttanut asemansa yhtenä aikamme suurimmista Bach-tulkitsijoista. Moniin aikalaisiin verrattuna Johann Sebastian Bach (1685–1750) sävelsi yllättävän vähän konserttoja. Toisaalta on luonnehdittu että sen, minkä Bach määrässä ehkä hävisi, hän teosten sisäisessä rikkaudessa voitti. Hänen konserttonsa muodostavatkin yhden barokin kauden hienoimmista ja merkittävimmistä teoskokonaisuuksista.

Perjantain konsertissa yleisö pääsee nauttimaan Bachin musiikista kokonaisen konsertin verran – luvassa on Konsertot A-duurissa (BWV 1055), E-duurissa (BWV 1053) ja f-mollissa (BWV 1056) sekä tauon jälkeen D-duuri-konsertto (BWV 1054) ja d-molli-konsertto (BWV 1052). Tässä konsertissa Hewitt toimii sekä solistina että johtaa Kamariorkesteria pianon ääreltä.


Snellman-salin kahviossa klo 18.15 alkavassa konsertti-introssa orkesterin tuottaja-yleisötyöntekijä Ester Hyppönen haastattelee Angela Hewittia.  Konsertti-introssa myös kuulijoiden on mahdollista esittää omia kysymyksiään Hewittille.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin 50-vuotiseen historiaan voi tutustua KPKO:n Snellman-salin konserttien yhteydessä syksyn ajan 30.9. alkaen. Snellman-salin aulatilan viereiseen luokkatilaan on avattu näyttely, jossa on näytteillä muun muassa valokuvia, julisteita, levyjä ja vuosien varrella saatuja palkintoja.


Konserttiliput ovat myynnissä www.netticket.fi kautta.

’Hewitt plays Bach’
pe 30.9. klo 19, Snellman-sali, Kokkola
konsertti-intro klo 18.15
Angela Hewitt, piano ja orkesterin johto
liput: www.netticket.fi

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!