Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

14.02.2024

Pianisti Angela Hewitt ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Temppeliaukion kirkossa pe 23.2.

Pianisti Angela Hewitt ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri  Temppeliaukion kirkossa pe 23.2.

- kansainvälinen tähti tulkitsee Bachin mestarilliset pianokonsertot

Kansainvälisesti arvostettu kanadalais-englantilainen pianisti Angela Hewitt vieraili Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) solistina syksyllä -22. Yhteistyö poiki kaksi uutta konserttia: Bachin maagisista pianokonsertoista pääsee nyt nauttimaan muun muassa Helsingin Temppeliaukion kirkossa.

Pianomaailman tähti Angela Hewitt on voittanut useita kilpailuja ja soittanut nimekkäiden orkestereiden solistina ympäri maailmaa. Vaikka Britanniassa asuvaa Hewittia on luonnehdittu “maailman kiireisimmäksi pianistiksi”, löytää hän aikaa myös opetustyölle, löytää hän aikaa myös kansainvälisille mestarikursseilleen. Johann Sebastian Bachin musiikki on erityisen lähellä Angela Hewittin sydäntä ja hän on vakiinnuttanut asemansa yhtenä aikamme suurimmista Bach-tulkitsijoista. Levytyksistään palkittu Hewitt on äänittänyt Bachin musiikkia vuodesta 1994 Hyperion-levymerkille.

Hewitt vieraili ensimmäistä kertaa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin solistina syksyllä 2022 Kokkolassa, jolloin ohjelmisto koostui Bachin musiikista. Nyt myös Temppeliaukion kirkon yleisö pääsee nauttimaan Hewittin mestarillisista Bach-tulkinnoista.

Vaikka J.S. Bach  (1685-1750) sävelsi suhteellisen vähän konserttoja, muodostavat ne yhden barokin kauden hienoimmista ja merkittävimmistä teoskokonaisuuksista. Hewitt ja KPKO esittävät perjantain konsertissa Konsertot A-duurissa (BWV 1055), E-duurissa (BWV 1053) ja f-mollissa (BWV 1056) sekä D-duuri- ja d-molli-konsertot (BWV 1054 & BWV 1052). Tässä konsertissa Hewitt toimii sekä solistina että johtaa Kamariorkesteria pianon ääreltä. 

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on maamme kansainvälisesti arvostetuimpia orkestereita. Perustajansa, kapellimestari Juha Kankaan johdolla orkesteri on levyttänyt ja kantaesittänyt musiikkia ahkerasti sekä tehnyt kiertueita Euroopan lisäksi myös Japaniin ja Yhdysvaltoihin. Kapellimestari Sakari Oramon taiteellisen johtajuuden (2013-2019) päätyttyä taiteelliseksi johtajaksi kutsuttiin ruotsalainen viulisti ja orkesterinjohtaja Malin Broman.

Liput Helsingin konserttiin ovat myynnissä osoitteessa www.netticket.fi
Sama konserttikokonaisuus on kuultavissa ke 21.2. Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa. Ylivieskan konsertin lippuja myy www.lippu.fi
Ylivieskaan järjestetään edestakainen konserttikuljetus Kokkolasta ja Kannuksesta. Katso aikataulu klikkaamalla TÄSTÄ.

 

--
Angela Hewitt, cred: K. Saunders 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!