Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

02.02.2021

Pekka Kuusisto solistiksi Malin Bromanin ja KPKO:n konserttiin

Pekka Kuusisto solistiksi Malin Bromanin ja KPKO:n konserttiin

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin suoratoistokonsertissa pe 12.2. on tapahtunut solistivaihdos. Alun perin Malin Bromanin ja KPKO:n kanssa oli tulossa konsertoimaan yhdysvaltalainen pianisti Jonathan Biss, joka joutui perumaan tulonsa nykyisten matkustusrajoitusten takia. Uudeksi solistiksi saapuu viulisti Pekka Kuusisto.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) taiteellisen johtajan, viulisti Malin Bromanin johtama konsertti kantaa nyt otsikkoa Broman & Kuusisto. Ohjelmistossa on Felix Mendelssohnin Sinfonia nro 1 c-molli sekä ruotsalaissäveltäjä Carin Malmlöf-Forsslingin jousiorkesteriteos Release. Pekka Kuusistoa kuullaan solistina Robert Kajanuksen rakastetussa Huutolaistytön kehtolaulussa sekä Fritz Kreislerin Viulukonsertossa C-duuri. Bromanin ja Kuusiston monipuolisuuden tuntien luvassa on myös runsaasti yllätyksiä.

Pekka Kuusisto on Suomen kansainvälisesti arvostetuimpia viulisteja: hän on tullut tunnetuksi harvinaisen monipuolisena ja avarakatseisena muusikkona, joka on kotonaan niin viulukonserttojen solistina kuin elektronisen musiikin syövereissä. Kuusisto esiintyy sekä viulisti-johtajana että solistina maailman arvostetuimpien orkestereiden kanssa. Kuusistolle on myönnetty mm. Pohjoismaiden neuvoston palkinto v. 2013 sekä Sibelius -viulukilpailun ensimmäinen palkinto ensimmäisenä suomalaisena v. 1995.

Broman & Kuusisto -konsertti esitetään suoratoistona orkesterin YouTube-kanavan kautta perjantaina 12.2. Lähetys alkaa klo 18.30 konsertti-introlla, jolloin yleisö pääsee kuulemaan sekä Malin Bromanin että Pekka Kuusiston kuulumisia.

Kaikki KPKO:n suoratoistokonsertit ovat toistaiseksi ilmaisia. Kevään uutuustuote on vapaaehtoinen striimimaksu, jonka voit ostaa www.netticket.fi kautta. Striimimaksun maksamalla voi tukea orkesterin toimintaa haluamallaan summalla.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!