Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Paluu juurille – KPKO 50

la 12.11.2022 | 19.00

Juha Kangas, kapellimestari
Jari Valo, viulu

Francesco Geminiani
• Concerto grosso op.3/6, e
Peteris Vasks
• Musica serena
Pehr Henrik Nordgren, op 53
• Viulukonsertto nro 3, op. 53
Onutė Narbutaitė
• Otro rio, kantaes.
Wolfgang Amadeus Mozart
• Divertimento D, KV 136

Paluu juurille – KPKO 50

Juha Kangas, kapellimestari
Jari Valo, viulu

Konserttipäivänä 12.11.2022 tulee tasan 50 vuotta Keski-Pohjanmaan musiikkiopiston kamariorkesterin ensikonsertista. Tätä juhlistetaan yhdessä orkesterin perustajan, kunniakapellimestari Juha Kankaan johdolla. Ohjelmistossa on tietenkin orkesterin ominta musiikkia; barokkia, Mozartia, Nordgrenia sekä uutta baltialaista musiikkia. Solistiksi saapuu KPKO:n entinen konserttimestari, nykyisin RSO:n konserttimestarina toimiva Jari Valo.

HUOM:  Mahdolliset muistamiset klo 18.00-18.45 Snellman-salin kahviossa 

KPKO-klassikoista: Itsestään selvin KPKO-klassikko tässä konsertissa on Mozartin D-duuri-divertimento KV 136. Se on seurannut orkesteria 1970-luvun lopulta ja soinut lukemattomia kertoja sen konserteissa. Ensimmäistä kertaa KPKO pääsi todella syvälle Mozart-tyylin saloihin 1980-luvun alkupuolella Kuhmon Kamarimusiikissa, kun sai soittaa teosta legendaarisen viulistin Eli Gorenin ohjauksessa. Viimeistään vuonna 1998 tapahtuneeseen levytykseen mennessä oli kehittynyt orkesterin oma, paljon kiitosta saanut Mozart-tyyli.

Geminianin concerto grosso oli ohjelmassa orkesterin ensiesiintymisessä päivälleen 50 vuotta sitten ja edustaa tässä konsertissa ehkä laajemminkin barokin keskeistä asemaa KPKO:n kiinnostuksen kohteena. Nordgrenin ja Vasksin teokset ovat puolestaan kuuluneet KPKO:n kantaohjelmistoon säveltämisestään lähtien. Baltian maiden vahvaa asemaa KPKO:n profiilissa vahvistaa konsertin kantaesitys, jonka on säveltänyt liettualainen Onutė Narbutaitė – orkesterin vanha tuttava kahden aikaisemman kantaesityksen myötä.


TUTUSTU KONSERTTIOHJELMAAN KUUNTELEMALLA NIITÄ SPOTIFY-LISTALTAMME (KLIKKAA TÄSTÄ!)

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!