Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Pallotellen

pe 1.4.2022 | 19.00

Malin Broman, viulisti-johtaja & solisti
Sakari Männistö, jonglööri

Heinrich Ignaz Franz Biber
• Battalia
- Jonglöörisoolo -
Sauli Zinovjev
• Recharged
Darius Milhaud
Le boeuf sur le toit, op. 58
(sov. viululle ja jousiorkesterille)
Josef Suk
• Serenadi jousille, op. 6

Pallotellen

Malin Broman, viulisti-johtaja & solisti
Sakari Männistö, jonglööri

Malin Broman ja orkesteri ovat koonneet yllätyksellisen ohjelman, jossa liikutaan Biberin 1600-luvun taistelua kuvaavasta Battaliasta Milhaudin hullunkuriseen teokseen ”Härkä katolla”. KPKO:n vieraaksi saapuu ensi kertaa jonglööri; Sakari Männistö esiintyy niin orkesterin säestyksellä kuin soolona.
KPKO-klassikoista: Silloinen Keski-Pohjanmaan musiikkiopiston kamariorkesteri pääsi omakohtaisesti kokemaan barokkimusiikin tyylillisen moninaisuuden, kun se soitti 1970-luvun puolivälissä – ensimmäisenä kokoonpanona Suomessa! – itävaltalaisen Heinrich Ignaz Franz Biberin kulttiteoksen Battalia. Tämä ohjelmallinen sävellys kuvaa värikkäästi sotaleirin tapahtumia: omat osansa saavat mm. iltanuotiolla tapahtuva kakofoninen yhteislaulu, upseereiden miekkailuharjoitukset, varsinainen taistelu ja sitä seuraava haavoittuneiden musketöörien valitus. 1980-luvun jälkipuoliskolla KPKO esitti teoksen mm. Moskovan Tšaikovski-konservatorion suuressa salissa.

1800-luvun kolme suurta jousiserenadia – Tšaikovski, Dvořák ja Suk – ovat kaikki KPKO:n keskeistä ohjelmistoa. Niistä myöhäisin, vuonna 1892 syntynyt Josef Sukin serenadi on kirjoitettu erityisen taidokkaasti jousisoinnin näkökulmasta ja siksi se on orkesterille erityisasemassa.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!