Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

06.09.2022

Mykkäelokuvaklassikko ”Chaplinin poika” Kamariorkesterin säestämänä torstaina 8.9.

Mykkäelokuvaklassikko ”Chaplinin poika” Kamariorkesterin säestämänä torstaina 8.9.

50 vuotta täyttävän Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) syyskauden toinen konsertti on erityislaatuinen yhteistyöproduktio Kokkolan Kinojuhlien kanssa: Snellman-salissa koetaan tulevana torstaina mykkäelokuvien klassikko orkesterisäestyksellä.

Charles ”Charlie” Chaplin (1889-1977) on yksi tunnetuimpia näyttelijöitä läpi historian. Monipuolinen Chaplin toimi elokuvissaan sekä ohjaajana, käsikirjoittajana, leikkaajana että pääosan esittäjänä. Chaplinin poika vuodelta 1921 on Chaplinin ensimmäinen pitkä elokuva, ja sen roolisuoritukset, pojan roolissa näytellyt Jackie Coogan ja Chaplinin yhteistyö sekä niin traagiset kuin koomiset kohtaukset ovat jääneet elämään elokuvamaailman historiaan.

Chaplin sävelsi moneen elokuvaansa myös musiikin, jolla orkesteri säesti elokuvaa esityksissä. Chaplinin poika -elokuvan musiikin Chaplin sävelsi vasta v. 1971 mutta jo elokuvan ensinäytöksessä Chaplinilla oli tarkat ohjeistukset orkesterille, mitkä kappaleet soivat milloinkin.

Snellman-salissa torstaina 8.9. klo 19 alkaen esitetään siis tämä klassikkoelokuva Chaplinin musiikin säestämänä. Esityksessä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria johtaa Kimmo Tullila, joka toimii Tampere filharmonian 2. viulun äänenjohtajana, mutta on myös valmistunut kapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta. Tullila on johtanut oopperaa, operettia ja musikaalia. Hän on myös johtanut musiikkia useisiin Chaplin-elokuviin.

Chaplinin poika järjestetään yhteistyössä Kokkolan Kinojuhlien kanssa. Elokuvan kesto on n. 68 minuuttia, ja esityksessä ei ole väliaikaa.

Ennen esitystä yleisö pääsee uppoutumaan Chaplinin maailmaan, kun Snellman-salin kahviossa klo 18.15 alkavassa konsertti-introssa vierailee Kinojuhlien taiteellinen johtaja Juho Kuosmanen, Kokkolan kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Juha Luukkonen sekä elokuvakriitikko Hannu Björkbacka. Tilaisuutta moderoi Laura Airola.

Chaplinin poika -esityksen liput ovat myynnissä www.netticket.fi.

Chaplinin poika -elokuvanäytös
to 8.9.2022 klo 19.00 Snellman-salissa (konsertti-intro klo 18.15)
Kimmo Tullila, kapellimestari
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Yhteistyössä: Kokkolan Kinojuhlat

 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!