Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

14.10.2021

Mozartista Pave Maijaseen Mari Palon seurassa

Mozartista Pave Maijaseen Mari Palon seurassa

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) konsertissa la 16.10. kuullaan monipuolinen kattaus Mari Palon suosikkiohjelmistoa Mozartista Pave Maijaseen. Kapellimestarina toimii nuori lupaus Aku Sorensen. Konsertista voi nauttia joko paikan päällä tai verkkokonserttina.

KPKO:lla on tapana kerran vuodessa tehdä viihteellisempi konserttikokonaisuus. Tällä kertaa kyseisen konsertin ohjelman on koonnut sopraano Mari Palo. Snellman-salissa lauantaina 16.10. klo 19.00 toteutettava ”Mari Palon seurassa” -konsertti sisältää niin Mozartin aarioita kuin musikaalisävelmiä ja tangoja kamariorkesterin säestämänä.

Lohtajalaislähtöinen sopraano Mari Palo vierailee säännöllisesti kotimaisten alueoopperoiden ja vapaiden seurueiden produktioissa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Lied- laulajana ja orkestereiden solistina hän on esiintynyt ympäri maailmaa. Suomen Kansallisoopperassa hän on vieraillut säännöllisesti vuodesta 1999. Tulevista rooleista mainittakoon kesän 2022 Ilmajoen musiikkijuhlilla kantaesitettävä Jukka Linkolan ooppera Hiljaiset perivät maan, jossa hän laulaa Minna Croucherin roolin.

”Ohjelmaan on valikoitunut kokoelma minulle rakasta musiikkia ja onpa mukana myös ihan minulle uusiakin tuttavuuksia, mm. aaria Wolfgang Amadeus Mozartin Lucio Silla -oopperasta. Minä puolestani toin orkesterille kolme Alma Mahlerin laulua, jotka ovat myöhemmin tulossa suunnittelemaani lied-konserttiin.” kertoo Palo.

”Mukana on myös kevyempää ohjelmistoa, musikaalia ja mm. Pave Maijasen Elämän nälkä, joka on minulle hyvin rakas kappale jo vuosien takaa”, hän jatkaa.

Kapellimestariksi saapuu nuori suomalais-amerikkalainen kapellimestari Aku Sorensen. Hän on kokkolalaisyleisölle tuttu viime tammikuulta, jolloin Sakari Oramon kapellimestariluokka Sibelius-Akatemialta vieraili kamariorkesterin edessä. Vierailevana kapellimestarina Sorensen on johtanut jo useampaa suomalaisorkesteria ja toimii tällä hetkellä myös Luosto soi! -festivaalin taiteellisena johtajana.

Konsertissa noudatetaan tutuksi tulleita turvatoimia ja kehotetaan yleisöä huolehtimaan käsihygieniastaan ja käyttämään kasvomaskia. Saliin otetaan näillä näkymin puolet yleisökapasiteetista, ja paikat ovat numeroimattomia. Mahdolliset muutokset ilmoitetaan orkesterin kotisivuilla: www.kamariorkesteri.fi.  

Lauantain konsertista pystyy myös nauttimaan verkkokonserttina. Niin suoratoisto- kuin viikon jälkilähetyksenä nautittava konsertti on katsottavissa live.netticket.fi kautta. Liput niin fyysiseen konserttiin kuin verkkokonsertin katselua varten (15 €) ovat myynnissä www.netticket.fi kautta. HUOM: verkkokonsertin katselukoodi toimii ainoastaan sinä päivänä kuin aloittaa verkkokonsertin katselun.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Kokkolan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

HUOM: Konsertti-intro alkaa klo 18.15 Snellman-salin kahviossa. Aino Hälin vieraina ovat silloin sekä kapellimestari Aku Sorensen että solisti Mari Palo. Tervetuloa kuulolle!

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!