Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

06.10.2023

Marzi Nyman yhtyeineen Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin vieraina

Marzi Nyman yhtyeineen Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin vieraina

- luvassa musiikkia Tapio Rautavaarasta ABBA:an

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin jokasyksyinen viihdekonsertti tarjoaa tällä kertaa tulkintoja niin suomalaisista ikivihreistä kuin ABBA:n ja Pelle Miljoonan kappaleista. Orkesterin vieraaksi saapuu ”musiikin kameleontiksi” kutsuttu Marzi Nyman yhtyeineen.

Multi-instrumentalisti Marzi Nyman ei ole pelkästään vaikuttanut useissa eri eturivin yhtyeissä kitaristina, vaan hän on tehnyt paljon töitä myös televisioon ja elokuviin, säveltänyt teoksia orkestereille ja soittanut rivimuusikkona useilla eri levytyksillä. Nyman on työskennellyt Espoo Big Bandin vakituisena kapellimestarina vuodesta 2012 ja toimii tällä hetkellä Tapiola Sinfoniettan taiteellisena partnerina.

Perjantaina 13.10. Konservatorion salin valtaa Marzin lisäksi Suomen rytmimusiikkikentän kovimpiin nimiin lukeutuvat muusikot: Marzin yhtyeessä soittavat nimittäin harmonikansoittaja Niko Kumpuvaara, vibrafonisti Arttu Takalo sekä  basisti Ville Herrala. Kaikki ovat alansa huippuja, ja työllistettyjä niin klassisen musiikin, rytmimusiikin kuin jazzmusiikin kentällä.

Marzin kokoamassa ohjelmistossa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) pääsee säestämään monipuolista kappalesettiä. Tapio Rautavaaran tunnetuimpiin kappaleisiin lukeutuva ”Juokse sinä humma” ja Reijo Taipaleen tunnetuksi tekemä ”Tähdet meren yllä” saavat seuraa ABBA:n ”Gimme! Gimme! Gimme!” sekä Pelle Miljoonan ”Moottoritie on kuuma” -kappaleista – tietenkin Nymanin omina sovituksina. Luvassa on myös Marzin omaa tuotantoa, ja konsertissa Marzi toimii paitsi sähkökitaristina myös laulusolistina ja pianistina.

KPKO:n jokasyksyiset ns. viihdekonsertit keräävät joka kerta suuren yleisön ja perjantain konsertti onkin jo loppuunmyyty. Konserttiin tuleva yleisö voi tutustua Marzi Nymaniin lähemmin konsertti-introssa klo 18.15, jota KPKO:n tuottaja-yleisötyöntekijä Emilia Otava tuttuun tapaan emännöi.---
kuva: Aki-Pekka Sinikoski


Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!