Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

08.09.2023

Malin Bromanille Kokkolan kaupungin hopeinen kunniamitali

Malin Bromanille Kokkolan kaupungin hopeinen kunniamitali

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) taiteellinen johtaja, viulisti Malin Broman on toiminut tehtävässään syksystä 2019 asti. Hänet palkitaan nyt Kokkolan hopeisella kunniamitalilla kaupungin kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä.

Kokkolan kaupungin kunniamitalit luovutetaan kaupunkia ansiokkaasti palvelleille henkilöille Kokkolasalissa perjantaina 8.9. klo 15.00 järjestettävässä juhlatilaisuudessa.

Ruotsalaisviulisti Malin Broman on paitsi kysytty viulusolisti myös suosittu viulisti-johtaja (’orchestral leader’). Hän on vuodesta 2008 toiminut Ruotsin radion sinfoniaorkesterin konserttimestarina.

Malin Broman on saavuttanut menestystä sekä solistina että kamarimuusikkona ja on arvostettu pedagogi. Hän on toiminut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin taiteellisena johtajana syksystä 2019. Bromanin ja KPKO:n yhteisen työskentelyn alkua leimasivat koronavuodet, mutta kuluneena kesänä Broman ja KPKO tekivät muun muassa menestyksekkään vierailun maineikkaille Würzburgin Mozart-festivaaleille. Syksyllä orkesteri vierailee Bromanin johdolla Ruotsissa.

Kultainen, hopeinen tai pronssinen kunniamitali voidaan myöntää henkilölle, joka työpanoksellaan on näyttävästi tuonut Kokkolaa esille, ansioituneelle luottamushenkilölle tai kaupungin nykyiselle tai entiselle työntekijälle ansiokkaasta työpanoksesta. Kunniamitali voidaan myöntää myös ansioista tieteen tai taiteen alalla, yhteiskuntaelämässä tai urheilun parissa. Kunniamitalien myöntämisestä päättää kaupungin luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista koostuva mitalitoimikunta.

Malin Bromanin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin musisointia voi kuulla perjantai-iltana (8.9.) Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin Syyskauden avauskonsertissa, jonka Broman johtaa konserttimestarin paikalta. Konservatorion salissa pidettävä konsertti alkaa klo 19.


 
--
Mortiz Kallenbergin kuva: Mathias Baus

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!