Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

25.11.2020

Malin Broman jatkaa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin taiteellisena johtajana

Malin Broman jatkaa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin taiteellisena johtajana

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen taiteellisen johtajansa, viulutaiteilija Malin Bromanin kanssa.

Syksystä 2019 Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) taiteellisena johtajana toiminut Malin Broman on monipuolinen muusikko; hän työskentelee tällä hetkellä Ruotsin radion sinfoniaorkesterin 1. konserttimestarina. Broman tunnetaan aktiivisena ja innovatiivisena kamarimuusikkona sekä kansainvälisesti kysyttynä vierailevana konserttimestarina ja johtaja-viulistina eli leaderinä. Tässä roolissa hän on vieraillut useissa kansainvälisesti nimekkäissä orkestereissa, joihin lukeutuvat London Symphony Orchestra, Chamber Orchestra of Europe ja Mahler Chamber Orchestra.

Bromanin sopimus oli alun perin kolmevuotinen ja sen oli määrä päättyä keväällä 2022. Kahden vuoden jatkosopimus pidentää näin Bromanin kautta KPKO:n parissa syksyyn 2024 saakka.

- Olemme erittäin tyytyväisiä Malinin mahdollisuudesta jatkaa orkesterimme taiteellisena johtajana vuoteen 2024 saakka. Korona on tuonut omat haasteensa kuluneen vuoden yhteiseen työskentelyyn, joten hienosti alkanut yhteistyö saa näin ansaitsemaansa jatkoa. Malinilla on orkesterille paljon annettavaa, toteaa orkesterin intendentti Marjukka Puutio.

Vuoden 2021 aikana Broman työskentelee entistä tiiviimmin KPKO:n kanssa. Mikäli koronatilanne sallii, on luvassa niin konsertteja orkesterin kotipaikkakunnalla Kokkolassa, työtä levytysten parissa kuin vierailuja eri festivaaleilla.

- Olen iloinen ja ylpeä tästä mahdollisuudesta jatkaa työskentelyä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa. Odotan innolla tulevien vuosien yhteisiä projekteja ja myös mahdollisuutta kehittää tätä loistavaa orkesteria eteenpäin levytysten ja kiertueiden myötä. Ennen kaikkea haluamme yhdessä tarjota kokkolalaisyleisölle monia fantastisia ohjelmakokonaisuuksia, kommentoi Malin Broman.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri kuuluu Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin orkestereihin. Perustajansa, kapellimestari Juha Kankaan johdolla orkesteri loi kunnianhimoisen profiilin, jonka tavaramerkkejä ovat herkästi reagoiva, dynaaminen yhteissointi. Kankaan jälkeen orkesterin taiteellisena johtajana on toiminut Sakari Oramo (2013 - 2019).

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!