Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

31.08.2021

Malin Broman ja Kokkolan oma poika Pauli Pappinen avaavat KPKO:n syyskauden

Malin Broman ja Kokkolan oma poika Pauli Pappinen avaavat KPKO:n syyskauden

- Luvassa Schubertin sinfonioita sekä Suomen ensiesityksensä saava kontrabassokonsertto

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) ja Malin Broman pääsevät avaamaan syyskautensa 165 kuulijalle Snellman-salissa perjantaina 3.9. Solistina esiintyy kokkolalaislähtöinen kontrabasisti Pauli Pappinen. Konsertti esitetään myös maksullisena suoratoistokonserttina verkossa ja seuraavana iltana vieraillaan Pietarsaaressa.

Konserttikausi pyörähtää käyntiin juhlavasti, sillä konsertissa kuullaan peräti kaksi Franz Schubertin (1797-1828) sinfoniaa, Sinfonia nro 1 D-duuri ja Sinfonia nro 3 D-duuri. Näiden sinfonioiden myötä orkesteri avaa Schubertin sinfonioiden konserttisarjan: KPKO:n suunnitelmiin kuuluu kaikkien Schubertin sinfonioiden esittäminen lähivuosina. Konsertin solistinumerona kuullaan Suomen ensiesityksensä saava Missy Mazzolin (s.1980) kontrabassokonsertto Dark with Excessive Bright (2018), jonka otsikko on peräisin John Miltonin runoelmasta Paradise Lost (1667). Yhdysvaltalainen Mazzoli on maansa arvostetuimpia nykysäveltäjiä. Hänen laajaan tuotantoonsa sisältyy teoksia monipuolisesti eri kokoonpanoille; häntä onkin luonnehdittu ”Brooklynin post-millenniaaliseksi Mozartiksi”. Muun muassa New Yorkin Metropolitan on tilannut häneltä oopperan.

Teos on syntynyt Australian Kamariorkesteria ja basisti Maxime Bibeauta varten. KPKO:n solistina sen tulkitsee kokkolalaislähtöinen Pauli Pappinen. Pappinen opiskelee Berliinissä Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa Esko Laineen luokalla ja kuuluu mm. Berliinin Filharmonikoiden Karajan-akatemiaan. Pappinen on keikkaillut mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Berliinin Filharmonikoiden, Radion sinfoniaorkesterin ja Kansallisoopperan riveissä. Pappinen on myös Kokkolan SyysKamari -kamarimusiikkifestivaalin toinen perustajajäsen sekä toinen taiteellinen johtaja.

Konsertit johtaa konserttimestarin paikalta KPKO:n taiteellinen johtaja, viulisti Malin Broman. Broman on toiminut syksystä 2019 KPKO:n taiteellisena johtajana ja hänet tunnetaan aktiivisena ja innovatiivisena kamarimuusikkona sekä kansainvälisesti kysyttynä vierailevana konserttimestarina ja johtaja-viulistina. Tässä roolissa hän on vieraillut useissa kansainvälisesti nimekkäissä orkestereissa, joihin lukeutuvat London Symphony Orchestra, Chamber Orchestra of Europe ja Mahler Chamber Orchestra.

KPKO:n konserteissa koronaturvallisuus on huomioitu konserttikokemuksen joka vaiheessa: salissa on 165 väljästi asetettua, numeroimatonta istumapaikkaa ja narikka toimii itsepalveluperiaatteella. Turvatoimet ovat muutenkin pitkälle samat kuin viime kaudella eli käsihygieniasta kannustetaan huolehtiminaan ja kasvomaskin käyttöä painotetaan. Konsertin jälkeen salista poistutaan ohjatusti rivi kerrallaan.

Kokkolan konsertti lähetetään suoratoistokonserttina verkossa. Tällä kertaa konsertti esitetään YouTube-kanavan sijaan www.netticket.fi -sivustolla, mihin pääsee myös orkesterin omien sivujen kautta (www.kamariorkesteri.fi). Suoratoiston seuraaminen on maksullista (10 €).

Lauantaina 4.9. KPKO, Broman ja Pappinen esiintyvät samalla ohjelmistolla Pietarsaaren Schaumansalissa. Konsertti on osa Pietarsaaren konserttisarjaa syksyllä 2021 ja järjestetään yhteistyössä Pietarsaaren Sinfoniettan kanssa. 

KPKO:n suositut konsertti-introt muuttavat tänä syksynä muotoaan; koronaturvallisuussyistä introja ei toteuteta konsertin yhteydessä, vaan ne nauhoitetaan etukäteen ja ovat katsottavissa orkesterin kotisivuilla: www.kamariorkesteri.fi sekä striimin yhteydessä. Taiteilijatapaamisia juontaa tänä syksynä orkesterin yleisötyöntekijä-tuottaja Aino Häli.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!