Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

16.03.2021

KPKO:n sävellyspajan lopputulokset kuultavissa Luovat mielet -verkkokonsertissa pe 19.3.

KPKO:n sävellyspajan lopputulokset kuultavissa Luovat mielet -verkkokonsertissa pe 19.3.

- Kokkolalaiset musiikkiluokkalaiset säveltäneet ammattilaisten ohjauksessa

Mäntykankaan musiikkiluokkien oppilaat ovat päässeet osalliseksi uraauurtavasta yhteistyöstä, kun Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) kutsui Kokkola400-juhlavuoden kunniaksi nuoret musiikkiluokkalaiset kokeilemaan säveltämistä jousiorkesterikokoonpanolle. Säveltäjät Sanna Ahvenjärvi ja Tapio Lappalainen ohjasivat prosessia ja juhlavuonna syntyneet teokset kuullaan vihdoin 19.3. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin verkkokonsertissa.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri päätti antaa musiikkiluokkalaisille ikimuistoisen lahjan Kokkola400-juhlavuoden kunniaksi. Nuoret pääsivät tutustumaan jousiorkesterikokoonpanoon ja sille säveltämiseen. Prosessia ovat ohjanneet säveltäjät Sanna Ahvenjärvi ja Tapio Lappalainen ovat vuoden 2020 aikana, mutta koronapandemia siirsi projektin päätöskonsertin keväälle 2021.

Ahvenjärvi ja Lappalainen kertovat nuorten prosessin lähtevän itseensä uskomisesta ja ideoiden luomisesta ja päättyvän nuotintamiseen ja orkestrointiin. Sävellysprojektin alkaessa osallistujat olivat luokilla 4 ja 5, nyt luokilla 5 ja 6. Projektia on koordinoinut Aino Häli ja Niina Hannula, Hannula on myöhemmin osallistunut myös oppilaitten sävellysprosessin ohjaukseen ja nuotintamiseen.

Ahvenjärvi ja Lappalainen ovat aiemminkin osallistuneet vastaavanlaisiin projekteihin eri oppilaitoksissa. Tämä on kuitenkin tiettävästi ensimmäinen kerta, kun projektin alullepanevana voimana on ollut ammattiorkesteri ja lopputuotokset esitetään siten myös ammattiorkesterin toimesta.

Konsertti nauhoitetaan koulupäivän aikana perjantaina, jotta koululaiset itse pääsevät kuulemaan omien teostensa kantaesitykset paikan päällä. Konsertti lähetetään orkesterin YouTube-kanavan kautta tuttuun konserttiaikaan perjantaina 19.3. klo 19.00. Teosten välissä kuullaan koululaisten haastatteluja, missä he itse kertovat teoksistaan ja sävellysprosessista.

Konsertin löytää muun muassa orkesterin kotisivujen www.kamariorkesteri.fi kautta. Konsertin katsominen on ilmaista, mutta halutessaan konsertista voi maksaa vapaaehtoisen striimimaksun www.netticket.fi kautta.

 


 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!