Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

06.10.2020

KPKO:n loppusyksy jatkuu jo tutuiksi tullein turvatoimin

KPKO:n loppusyksy jatkuu jo tutuiksi tullein turvatoimin

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) syyskausi 2020 on koronapandemian takia julkaistu kahdessa osassa. Jo tutuksi tulleet turvatoimet konserteissa jatkuvat loppusyksyn.

Alkusyksyn kaikki konsertit järjestettiin Snellman-salissa, jotta turvavälit pystyttiin toteuttamaan sekä yleisön että orkesterin keskuudessa. Snellman-salin yleisökapasiteetti myös KPKO:n loppusyksyn konserteissa tulee olemaan 165 henkilöä (normaalisti 577) ja yleisön toivotaankin ostavan lippunsa netistä (www.netticket.fi), jotta lähikontaktit konserttipaikalla saataisiin minimoitua.

Myös kamarimusiikkikonsertit, näin ollen myös Kokkola-kvartetin konsertti to 5.11., pidetään Snellman-salilla. Tällöin kvartetti esittäytyy uudessa kokoonpanossa, kun Reetta Kataja liittyy Reijo Tunkkarin, Hanna Pakkalan ja Lauri Pulakan seuraan. Ohjelmassa on mm. 250-juhlavuottaan viettävän Ludwig van Beethovenin musiikkia.

Beethovenin sinfonioiden konserttisarja on koronapandemiasta johtuen tauolla, mutta KPKO:n sellistien toteuttama Beethoven-kamarimusiikkisarja saatetaan syyskaudella loppuun. Joulukuun 12. päivä on Beethoven ja sello III -konsertin vuoro, jossa KPKO:n 2. soolosellisti Janne Virkkala esittää Beethovenin teosten lisäksi mm. Schumannin ja Martinůn kansanmusiikkivaikutteisia teoksia. Virkkalan konsertti piti alun perin toteuttaa keväällä. Pianistina esiintyy Joel Papinoja.

Keväältä on siirtynyt myös Kokkola 400 -juhlavuotistapahtuma ”Kokkolan seudun soivaa historiaa”. Orkesterin perustaja, kunniakapellimestari Juha Kangas on tehnyt vaikuttavan työn kerättyään eri arkistoista paikallishistoriallisia nuottilöytöjä, jotka soivat Sokojan kylätalolla peräkkäisinä iltoina 12.-13.11.

Orkesterin taiteellinen johtaja Malin Broman on pitkästä aikaa tulossa Kokkolaan johtamaan konsertin pe 27.11. Ohjelma on solistimuutoksista johtuen vielä avoin ja ilmoitetaan myöhemmin. Kyseinen konsertti on tarkoitus myös striimata orkesterin youtube-kanavan kautta, jotta kaikki halukkaat näinä aikoina pääsevät nauttimaan musiikista.

KPKO:n suunnitelmissa on vierailla Pietarsaaren maineikkaalla Rusk-kamarimusiikkifestivaalilla la 21.11. Festivaalin päätöskonsertissa orkesteria johtaa festivaalin uusi taiteellinen johtaja, kapellimestari Anna-Maria Helsing.

Itsenäisyyspäivän konsertti su 6.12. järjestetään yhteistyössä Kokkolan kaupungin kanssa, ja siihen on vapaa pääsy. Kokkolan Orkesteria saapuu johtamaan karismaattinen nuori kapellimestari Eero Lehtimäki ja solistina esiintyy kansainvälisesti menestyneimpiin tenoreihin lukeutuva Tuomas Katajala. Perinteinen, suomalaista musiikkia sisältävä konsertti toteutetaan tänä vuonna Kokkolan Kampushallilla, jotta turvavälit säilyvät niin yleisön kuin orkesterin keskuudessa. 

Joulukonsertti la 19.12. Kokkolan kirkossa sisältää niin jousiorkesterimusiikkia kuin rakastettuja joululauluja sopraano Tuuli Lindebergin tulkitsemana. Konsertin johtaa mm. Kamus-kvartetista tuttu Jukka Untamala

Loppusyksyn konserttiliput tulevat piakkoin myyntiin: www.netticket.fi. Myös loppusyksyn konsertteihin voi ostaa sarjalipun, jos haluaa varmistaa paikkansa kaikista konserteista. Konserttilipun vaihtaminen toiseen konserttiin tai lahjakorttiin on nyt entistä helpompaa; konserttiin ei saa osallistua sairaana tai oireilevana.

Yleisöä pyydetään tutustumaan ajankohtaisiin konserttikäytäntöihin ja turvatoimiin koronaviruksen leviämisen estämiseksi orkesterin kotisivuilla: www.kamariorkesteri.fi. Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaalla on esimerkiksi voimassa suositus kasvomaskin käytöstä, ja myös orkesterin konsertissa suositellaan kasvomaskin käyttöä. Orkesterin omat kankaiset kasvomaskit ovatkin olleet myyntimenestys. Lähikontaktien minimoimiseksi vaatesäilytys toimii itsepalveluna ja yleisön toivotaan huomioivan turvavälit kaikissa tiloissa. Konsertit ovat toistaiseksi väliajattomia ja noin tunnin mittaisia.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!