Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

16.11.2023

KPKO:n ja Malin Bromanin uudelle levylle kansainvälistä huomiota

KPKO:n ja Malin Bromanin uudelle levylle kansainvälistä huomiota

- Recharged by nature saanut hyvät arviot niin saksankielisessä mediassa kuin Ruotsin ja Suomen yleisradioissa

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) ja sen taiteellisen johtajan, Malin Bromanin toinen yhteinen levy ’Recharged by nature’ (Alba ABCD-473) julkaistiin syyskuussa 2023 ja se on jo ehtinyt saada erinomaisen vastaanoton ja kehuja ulkomaita myöden. Levy sisältää musiikkia neljältä pohjoismaiselta, aikamme säveltäjältä: Andrea Tarrodilta, Mats Larsson Gothelta, Britta Byströmiltä ja Sauli Zinovjevilta. Kaikkien teosten kohdalla kyseessä on ensilevytys.

Saksankielinen, klassiseen musiikkiin erikoistunut Pizzicato-sivusto kehuu sekä Malin Bromania että orkesteria : ”Johtaja Malin Broman toimii levyllä niin solistina, koordinoijana kuin inspiraation lähteenä. Levyn lopputuloksesta päätellen, hän tekee oikeutta joka osa-alueella parhaimmalla mahdollisella tavalla” kirjoittaa arvostelija Uwe Krusch. ”Orkesterin intensiteetti ylettyy kevyestä kosketuksesta melkein tuskaisaan intensiteettiin” hän jatkaa.Pizzicato-sivuston Krusch antoi levylle kokonaiset 5/5 (lue koko arvio klikkaamalla TÄSTÄ).

Ylen Uudet levyt -ohjelmassa Recharged by nature -levyä kuuntelivat Kare Eskola ja Jari Kallio. Levyn kokonaisuudesta Ylen toimittajat sanovat: ”KPKO on tällä levyllä perustellumpi, raikkaampi, eniten kiinni tässä ajassa kuin mitä orkesteri on pitkään aikaan ollut.” (Eskola). /…/ ”Tämän levyn pitää mielellään omassa kotikokoelmassaan. Tämän pariin palaa – tämä on todella nautittava levy.” (Kallio)
Varsinkin Britta Byströmin Im Freien sekä Andrea Tarrodin Acanthes -kaksoiskonsertto, jossa Malin Bromanin solistiparina esiintyy Pekka Kuusisto, saavat Eskolalta ja Kalliolta kehuja: ”Teos [Acanthes] rakentuu hiljaisuudesta mylläkkään ja takaisin, KPKO tekee nämä vaivihkaiset prosessit äärimmäisen kirkkaasti.”/…/”Byströmin uusimpressionismi helkkyy, siinä on paljon avoimuutta, soivuutta, kirkkautta.” (kuuntele jakso TÄÄLTÄ)

Myös naapurimaassamme Ruotsissa levy on jo ollut Ruotsin radion Musikrevyn i P2 -ohjelmassa kuunneltavana. ”Levy on mukava lajitelma (smörgåsbord) skandinaavista musiikkia”toteaa panelisti Nicholas Ringskog Ferrada-Noli. Paitsi että Andrea Tarrodin musiikki koetaan helposti lähestyttäväksi, mutta sopivan haastavaksi, myös  Mats Larsson Gothen teoksessa Lied von der Erde orkesterin soitto ja teos iskee panelisteihin. ”Musiken drabbar mig”, sanoo Ringskog Ferrada-Noli.Musikrevyn-kriitikot antoivat levylle arvosanan 4/5. (kuuntele jakso TÄÄLTÄ)

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on kansainvälisesti arvostettu varsinkin uuden musiikin lähettiläänä sekä monista palkituista levytyksistään: KPKO onkin vuosien mittaan tullut levyttäneeksi yli 80 äänitettä. Recharged by Nature on myynnissä mm. niin orkesterin (netticket.fi/kamariorkesteri) kuin levy-yhtiö Alban kautta sekä kuunneltavissa suoratoistopalvelu Spotifyssa.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!