Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

09.08.2020

KPKO:n alkusyksy tarjoaa turvallisia konserttielämyksiä

KPKO:n alkusyksy tarjoaa turvallisia konserttielämyksiä

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) syyskauden 2020 julkaisu päätettiin koronapandemian takia siirtää elokuulle ja syksyn ohjelma julkaistaan poikkeuksellisesti kahdessa osassa koronasta johtuvien ohjelmamuutosten vuoksi. Osa syksyn kausikonserteista tarjotaan yleisölle myös netin välityksellä striimattuna.

Alkusyksyn kaikki 6 konserttia - poikkeuksellisesti myös kamarimusiikkikonsertit – järjestetään Snellman-salissa, jotta turvavälit pystytään toteuttamaan sekä yleisön että orkesterin keskuudessa. Snellman-salin yleisökapasiteetti KPKO:n syys- ja lokakuun konserteissa on 165 henkilöä (normaalisti 577) ja yleisön toivotaankin ostavan lippunsa netistä, jotta lähikontaktit konserttipaikalla saataisiin minimoitua. Jotta kaikki kiinnostuneet myös näinä aikoina voivat nauttia konserttielämyksistä osa konserteista striimataan suorana orkesterin youtube-kanavan kautta.

Suositut konsertti-introt ovat toistaiseksi etukäteen nauhoitettuja ja ne näytetään ennen konserttia klo 18.30 konserttisalin valkokankaalla sekä samaan aikaan orkesterin youtube-kanavalla striimin yhteydessä. Lähikontaktien minimoimiseksi vaatesäilytys toimii itsepalveluna ja yleisön toivotaan huomioivan turvavälit kaikissa tiloissa. Konsertit ovat toistaiseksi väliajattomia ja noin tunnin mittaisia.

”- Syyskausi, joka oli maaliskuussa koronapandemian alkaessa valmiiksi suunniteltu, on suunniteltu pariinkin kertaan uusiksi ja seuraamme koko ajan tilanteen kehittymistä. Myös tänään julkaistavaan ohjelmaan saattaa tulla muutoksia ulkomaisten vierailijoiden osalta, sillä jatkuvasti elävät matkustus-ja karanteeniohjeistukset vaikuttavat suoraan meihin. Nettisivuiltamme löytyy aina viimeinen tieto, joten niitä kannattaa konserttikävijöiden seurata”, kertoo orkesterin intendentti Marjukka Puutio.

Syyskauden avauskonsertissa la 5.9. juhlistetaan 400-vuotiasta KPKO:n kotikaupunki Kokkolaa. Konsertin johtaa kokkolalaislähtöinen kapellimestari Janne Nisonen ja solistina esiintyy – myös kokkolalaistaustainen – käyrätorvensoittaja Jukka Harju. Kauden avauskonsertti striimataan suorana netin kautta.

Alkusyksy sisältää useamman kantaesityksen: Avauskonsertissa 5.9. kantaesityksensä saa Sebastian Hillin teos Cinema jousiorkesterille, Beethoven ja sello II -kamarimusiikkikonsertissa pe 9.10. Ulla Lampela ja Sonja Fräki kantaesittävät Kalevi Ahon Sonaatin sellolle ja pianolle. La 26.9. KPKO:n taiteellisen johtajan, viulisti-johtaja Malin Bromanin liidaamassa konsertissa kuullaan Sibelius-Akatemian sävellysopiskelijoiden omia reflektioita Pjotr Tšaikovskin rakastettuun Serenadiin. Saksofonisti Jukka Perkon tähdittämässä konsertissa Charlie Parkerin jazz-klassikkojen lisäksi kuullaan Mikko Pellisen uusi teos jazz-pianolle ja orkesterille, solistina jazzpianotaituri Joonas Haavisto.

Pyhäinpäivän konsertin 30.10. johtaa orkesterin vanha ystävä, ruotsalaiskapellimestari Johannes Gustavsson ja solistiksi saapuu näillä näkymin alankomaalainen pianisti Ronald Bräutigam.

KPKO:n suunnitelmissa on myös alkusyksystä levyttää kapellimestari Jan Söderblomin kanssa itävaltalaislähtöisen, sittemmin Iso-Britanniassa toimineen Hans Gálin (1890-1987) musiikkia. Solistina levytyksessä toimii sellotaiteen ’grand old man’ Raphael Wallfisch sekä orkesterin vuorotteleva konserttimestari Reijo Tunkkari. Yleisö pääsee aitiopaikalta nauttimaan levytysohjelmistosta konsertissa to 1.10.

Loppusyksyn eli marras-joulukuun konserttiohjelmistot julkaistaan myöhemmin syksyllä.

___

Orkesterin kotisivut ovat uudistuneet ja julkaistu ma 10.8.: https://kamariorkesteri.fi.

Orkesterin lipunmyynti www.netticket.fi -sivustolla aukeaa ke 12.8. Kausilippuja ei myydä syksyllä lainkaan, mutta yleisöllä on mahdollisuus ostaa sarjalippu alkusyksyn konsertteihin, jos haluaa varmistaa saman istumapaikan kaikista konserteista. Yleisöä pyydetään tutustumaan uudistuneisiin konserttikäytäntöihin ja turvatoimiin koronaviruksen leviämisen estämiseksi orkesterin kotisivuilla. Konserttilipun vaihtaminen toiseen konserttiin tai lahjakorttiin on nyt entistä helpompaa; konserttiin ei saa osallistua sairaana tai oireilevana.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!