Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

30.10.2023

Koko perheen konsertit Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa 1.-3.11.

Koko perheen konsertit Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa 1.-3.11.

- Keski-Pohjanmaan liiton hallinnoima alueellinen kehittämistehtävä Kumaha-hanke järjestää konserttielämyksiä Reisjärven, Lestijärven, Perhon, Kokkolan Ullavan, Vetelin ja Halsuan asukkaille.

Kulttuurimaakunta- hanke KUMAHA järjestää kuntien asukkaille erilaisia Kumaha-kulttuuripilotteja marraskuussa 2023. Kumaha-kulttuuripilottien sisällöt ovat pitkälle kulttuuri- ja taidesisältöjä, jotka nousivat vuosi sitten kuntien asukkaille järjestetyissä kuntalaisfoorumeissa.  Ensimmäisenä kulttuuripilottina Kumaha tarjoaakin K-P:n Kamariorkesterin koko perheen konsertit 1.-3.11.2023.

Kulttuurimaakunta-hankkeemme (KUMAHA) toteuttamista mahdollistaa  Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä erityisavustus maakuntamme kuntien kulttuuritoiminnan kehittämiseksi. Kumahan tavoitteena on edistää maakunnan kaikkien asukkaiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia sekä saatavuutta kulttuuriin, luovaan ilmaisuun, taiteen tekemiseen ja kokemiseen.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) tekee maakuntakiertueen 1.- 3.11. välisenä aikana, jolloin orkesterin soitosta pääsee nauttimaan yleisö, jota orkesteri ei välttämättä tavoita kausikonserttiensa kautta. Tällä kertaa konsertit on suunnattu erityisesti lapsiperheille vauvasta vaariin mutta tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Vierailukuntina ovat Reisjärvi, Lestijärvi, Perho, Kokkolan Ullava, Veteli sekä Halsua.

Tarkempi aikataulu:

ke 1.11.
klo 10
Reisjärvi; Niemenkartanon koulu
klo 13 Lestijärvi; Lestin koulu

to 2.11.
klo 10
Perho; Perho-sali
klo 13 Ullava; Rahkosen koulu

pe 3.11.
klo 10
Veteli; Vetelin liikuntakeskus
klo 13 Halsua; Halsuan koulun draamatila

Ohjelmisto koostuu moneen makuun sopivista klassisen musiikin helmistä ja mukaansatempaavista lastenlauluista. Konserttien juontajana ja laulusolistina toimii kaustislainen musiikkipedagogi Vuokko Korva. Maakuntakiertueen konsertit mahdollistaa Keski-Pohjanmaan alueellinen kehittämistehtävä KUMAHA-hanke.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) kuuluu kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaisorkestereihin. Orkesterin erikoislaatuinen sointi sekä monipuolinen ohjelmisto barokista nykyaikaan on tuottanut yli 190 kantaesitystä ja yli 80 äänitettä. Kotipaikkansa Kokkolan lisäksi KPKO vierailee säännöllisesti kotimaassa ja ulkomailla. Orkesterin taiteellisina johtajina ovat toimineet sen perustaja, kapellimestari Juha Kangas, kapellimestari Sakari Oramo sekä vuodesta 2019 alkaen ruotsalainen viulisti Malin Broman.

Lapsille ja nuorille suunnattu toiminta on lähellä KPKO: n sydäntä ja ollut olennainen osa orkesterin toimintaa jo monta kymmentä vuotta. Orkesteri tekee säännöllisesti yhteistyötä lastenmusiikin ammattilaisten ja pedagogien kanssa. Vierailuja tehdään säännöllisesti niin päiväkodeissa ja kouluissa kuin myös vanhainkodeissa, hoitolaitoksissa, työpaikoilla ja kauppakeskuksissa.

 

kulttuurikoordinaattori, Keski-Pohjanmaan maakuntaliitto
Kai-Eerik Känsälä
puh. 040 138 9038, kai-eerik.kansala@keski-pohjanmaa.fi

 

tuottaja-yleisötyöntekijä vs., Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Emilia Otava
puh. 0400 250906, emilia.otava@kamariorkesteri.fi

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!