Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

03.11.2020

Kokkola-kvartetin uusi kokoonpano esittäytyy

Kokkola-kvartetin uusi kokoonpano esittäytyy

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) kauteen kuuluva Kokkola-kvartetin kamarimusiikkikonsertti tarjoaa Ludwig van Beethovenin musiikkia Snellman-salissa torstaina 5.11. Konsertissa esittäytyy kvartetin uusi kokoonpano.

Kokkola-kvartetin uudessa kokoonpanossa soittavat syksystä 2020 lähtien Reetta Kataja ja Reijo Tunkkari, viulu, Hanna Pakkala, alttoviulu ja Lauri Pulakka. Kaikki soittajat ovat Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin jäseniä: viulistit Kataja ja Tunkkari ovat molemmat orkesterin vuorottelevia konserttimestareita. Hanna Pakkala on KPKO:n sooloaltisti ja Lauri Pulakka orkesterin 1. soolosellisti.  Reetta Kataja on kvartetin uusin jäsen.

KPKO:n kamarimusiikkikonsertit on syksyn aikana järjestetty Kokkolan Snellman-salissa, jotta turvavälit pystytään toteuttamaan, niin myös Kokkola-kvartetin konsertti torstaina 5.11. Klo 19 alkavassa konsertissa kuullaan Ludwig van Beethovenin (1770-1827) 250-juhlavuoden kunniaksi Jousikvartetto F-duuri, op. 59/1. Kvartetto kuuluu kreivi Razumovskille sävellettyihin kvartettoihin ja se kuuluu jousikvartettosävellysten kulmakiviin. Teoksen tunneskaala ulottuu lyyrisestä laulavuudesta beethoveniaaniseen huumoriin ja traagisesta surusta venäläisen kansansävelmän tanssillisuuteen. Beethovenin jousikvartetossa 1. viulua soittaa Reetta Kataja.

Orkesterin ohjelmistossa vuoden aikana useaan otteeseen esillä ollut itävaltalaislähtöinen säveltäjä Hans Gál (1890-1987) on edustettuna myös tässä konsertissa. Reijo Tunkkarin, Hanna Pakkalan ja Lauri Pulakan hiljattain levyttämä jousitrio, ”Serenadi op. 41”, kuullaan konsertin ensimmäisenä teoksena.

Kokkola-kvartetti on viime vuosina konsertoinut kotiseudullaan sekä Helsingin musiikkitalon Organosalissa. Yhtyeen ensimmäinen, keväällä 2018 julkaistu CD-levy (levy-yhtiö Alba) sisältää Pehr Henrik Nordgrenin kolmannen jousikvarteton, teoksen Equivocations yhdessä kantelisti Eija Kankaanrannan kanssa sekä jousikvinteton (sellisti Janne Virkkalan kanssa). Levyllä ”The Anders Chydenius Collection” (Alba, 2020) Kokkola-kvartetti soittaa klassisen aikakauden kamarimusiikkia.

Kokkola-kvartetin jäseniä haastattelee konsertti-introssa klo 18.30 Snellman-salin lavalla Kirsti Rasehorn.  Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon osoitteeseen orch@kamariorkesteri.fi.

KPKO seuraa tarkasti viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia koronapandemiaan liittyen. Yleisöä pyydetään ostamaan mahdollisuuksien mukaan lippunsa ennakkoon netin kautta (www.netticket.fi) ja pitämään 1-2 m turvaetäisyyttä toisiinsa konserttipaikan jokaisessa tilassa. Konserttisalissa yleisötuolit on aseteltu turvavälein. Muut konserttikäytännöt koronapandemian aikana, kuten voimassa olevat kasvomaskisuositukset, voi tarkistaa orkesterin kotisivuilta: https://kamariorkesteri.fi/usein-kysyttya/

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!