Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

30.08.2023

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin Pop Up -esityksiä kuullaan ympäri Kokkolaa

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin Pop Up -esityksiä kuullaan ympäri Kokkolaa

- Torstain ja perjantain keikoilla soi niin Grieg kuin Coldplaykin

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) syyskausi pyörähtää käyntiin 8.9., mutta jo loppuviikosta orkesteria voi kuulla eri puolilla kaupunkia. Torstaina 31.8. orkesteri ja kokkolalainen laulaja Maria Autio esiintyvät Keskussairaalan aulassa sekä Kokkolan kaupunginkirjastossa ja perjantaina 1.9. soitetaan kaupungintalon aulassa, kauppakeskus Chydeniassa sekä illemmalla Kahvila Sahan teltassa.

Vapaamuotoinen konsertti sisältää muun muassa klassisen musiikin helmiä, kuten Edvard Griegin Holberg-sarjan. Luvassa on myös rakastettuja suomalaisia ikivihreitä, kuten Erna Tauron Höstvisa sekä Olavi Virran ja Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä kappaleita. Konserttiohjelmaan on tällä kertaa löytänyt tiensä myös Coldplay-yhtyeen musiikki.

KPKO on jo monen vuosikymmenen ajan tehnyt aktiivisesti yleisötyötä, eli tuonut musiikkia sellaisille yleisöille, jotka syystä tai toisesta eivät konserttisaleihin pääse. Kevätkauden yleisötyökäynnit tavoittivat yhteensä noin 3500 henkeä. Kevään aikana musiikkia tuotiin muun muassa Kokkolan ja lähialueen alakouluihin sekä hoitolaitoksiin ja konsertteja tuotettiin molemmilla kotimaisilla kielillä.

”Laadukkaan musiikin tuominen kaikkien kaupunkilaisten ulottuville on orkesterille sydämen asia. Tällainen toiminta on samalla hyvinvointityötä – olemmehan viime vuosina lukeneet toinen toistaan vakuuttavampia tutkimuksia elävän musiikin hyvinvointivaikutuksista”, toteaa orkesterin intendentti Marjukka Puutio.

KPKO jatkaa syyskauden aikana yleisötyökäyntejään päiväkodeissa, kouluissa, laitoksissa ja työpaikoilla. Kaikkiin yleisötyökonsertteihin on aina vapaa pääsy ja ajankohtaisista vierailuista tiedotetaan KPKO:n viestintäkanavissa.


Tulevat vierailut:

to 31.8.
klo 11.00 Keskussairaalan aula
klo 13.00 Kaupunginkirjasto


pe 1.9.
klo 11.30 Kaupungintalo
klo 14.00 Chydenia: Kaupan ja kulttuurin yön etkot
klo 18.00 Kahvila Sahan teltta

 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!