Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

30.12.2020

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kevätkausi käynnistyy suoratoistokonsertein

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kevätkausi käynnistyy suoratoistokonsertein

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kausi käynnistyi suoratoistokonsertilla 9. tammikuuta. Jousimusiikin toivekonsertin, jonka ohjelmisto koostui yleisön toivomista jousiorkesterihelmistä, johtivat Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan opiskelijat ja professori Sakari Oramo.

Sakari Oramo johtaa orkesteria myös seuraavassa konsertissa pe 22.1.  Solistina taituroi Adrian Ibañez-Resjan, Kuopion viimevuotisen viulukilpailun voittaja. Konsertti on seurattavissa orkesterin YouTube-kanavan kautta; toivottavasti rajoitukset lientyvät, jotta voimme ottaa yleisöä myös Snellman-salin katsomoon.

Perinteinen vierailukonsertti Kaustisen kamarimusiikkiviikolla toteutuu sekin suoratoistona. Konsertissa kapellimestarina toimii Tomas Djupsjöbacka, ja solisteina kuullaan Annemarie Åströmiä (viulu) sekä Jukka-Pekka Peltoniemeä (trumpetti). Kaustislaista perinnemusiikki-maustetta konsertissa tarjoilevat Akkapelimannit.

KPKO:n taiteellinen johtaja Malin Broman vierailee Kokkolassa lyhyen ajan sisällä peräti kahdesti: pe 12.2. ja kuukautta myöhemmin, pe 12.3. Orkesterin ja Bromanin solistina helmikuun konsertissa vierailee näillä näkymin ensimmäistä kertaa yhdysvaltalainen pianisti Jonathan Biss. Ohjelmistossa on silloin mm. Mozartin G-duuri-pianokonsertto KV 543 ja Mendelssohnin Sinfonia nro 1 c-molli.
Maaliskuussa Broman ja orkesteri kantaesittävät ruotsalaisen säveltäjä Britta Byströmin teoksen ’Im Freien’ viululle ja jousille.

Alkukevät sisältää toisenkin kantaesityksen: kamarimusiikkikonserttien sarjassamme vierailee la 20.2. Tempera-kvartetti. Tuolloin kantaesityksensä saa Jussi Lampelan 1. jousikvartetto. Konsertin muita säveltäjänimiä ovat Outi Tarkiainen ja Leoš Janáček.

Osa konserttiproduktioista on siirtynyt kevätkauteen 2021 vuoden 2020 konserttikalenterista. Näitä ovat mm. Tempera-kvartetin konsertti, sekä maaliskuussa kuultava nuorten säveltäjien esiinmarssi ”Luovat mielet”. Mäntykankaan musiikkiluokkien oppilaat ovat vuoden 2020 aikana osallistuneet KPKO:n järjestämään sävellyspajaan, jonka ohjaajina ovat toimineet säveltäjät Sanna Ahvenjärvi, Tapio Lappalainen ja Niina Hannula. Sävellyspajan tuotokset kuullaan nyt pe 19.3. ”Luovat mielet” -konsertissa – konsertti on toisin sanoen täynnä kantaesityksiä!

Maaliskuun 26.3. liikutaan ’Kohti pääsiäistä’ kunniakapellimestari Juha Kankaan johtamassa konsertissa. Ohjelmistossa on Henry Purcellin, Georg Friedrich Händelin ja Anton Brucknerin musiikkia. Peteris Vasksin Sellokonserton nro 2 ’Presence’ tulkitsee sellotaiteilija Marko Ylönen

KPKO seuraa tarkasti viranomaisten ohjeita kokoontumis-, matkustus- ja yleisörajoitusten suhteen. Muutokset ovat siten mahdollisia, ja ajankohtainen tieto löytyy orkesterin kotisivuilta www.kamariorkesteri.fi. Suoratoistona lähetettävät konsertit ovat kuunneltavissa orkesterin youtube-kanavan kautta, johon pääsee mm. orkesterin kotisivujen kautta.

Myös konsertti-introja järjestetään osana yleisötyötä ja kevätkauden toimintaa 2021. Introissa Kirsti Rasehorn haastattelee illan esiintyjiä klo 18.30 alkaen. Mikäli konsertti lähetetään suoratoistona, intro näytetään ennen varsinaisen konserttistriimin alkua. Mikäli yleisöä saa ottaa paikalle, näytetään etukäteen nauhoitettu intro myös salin valkokankaalta paikalla olevalle yleisölle.

Kaikki KPKO:n suoratoistokonsertit ovat toistaiseksi ilmaisia. Kevään uutuustuote on vapaaehtoinen striimimaksu, jonka voit ostaa lippupalvelumme www.netticket.fi kautta. Striimimaksun maksamalla voit tukea orkesterin toimintaa haluamallasi summalla.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!