Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

14.12.2022

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin joulukonsertissa tarjoillaan musiikkia keskiajan nunnaluostareista Corellin joulukonserttoon

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin joulukonsertissa tarjoillaan musiikkia keskiajan nunnaluostareista Corellin joulukonserttoon

- vieraina barokkiosaajat Andrew Lawrence-King ja Kajsa Dahlbäck

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) kauden viimeisessä konsertissa tarjoillaan rauhoittumiseen ja hiljentymiseen sopivaa musiikkia kesken joulukiireiden. Kokkolan kirkossa lauantaina 17.12. kuultavan ohjelmakokonaisuuden on koonnut barokkiharppuvirtuoosi Andrew Lawrence-King.

Andrew Lawrence-King kuuluu maailman johtaviin varhaisen musiikin esittäjiin. Hän on luova ja innostava kapellimestari, joka on johtanut continuosoittimien äärestä barokin oopperoita, oratorioita ja kamarimusiikkia. Lawrence-King on vieraillut KPKO:n edessä useita kertoja, ja saanut kiitosta kiinnostavista ohjelmakokonaisuuksistaan. Myös tulevana lauantaina hän johtaa orkesteria soittimiensa ääreltä.

Konsertin solistiksi saapuu sopraano, musiikin tohtori Kajsa Dahlbäck, joka niin ikään on kokenut vanhan musiikin tulkitsija. Hän on esiintynyt Suomen kansallisoopperassa ja muun muassa Helsingin barokkiorkesterin (HeBo), Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBo) ja Tapiola Sinfonietan solistina. Dahlbäck on perustanut Vaasa Baroque -festivaalin vuonna 2013 ja toimii sen taiteellisena johtajana. Yhtyeensä Earthly Angels kanssa hänet palkittiin YLE Vuoden levy 2018-tunnustuksella.

Lauantain konsertin ohjelma sisältää italialaista barokkimusiikkia Claudio Monteverdiltä (1567—1643), mm. hänen oopperastaan Orfeo. Lawrence-King on itse säveltänyt musiikkia Monteverdiä mukaellen, ja konsertissa kuullaankin musiikkia Lawrence-Kingin oopperoista Arianna a la recherche (2017) sekä The Play of Music and Time (2022). Pitkään Englannissa vaikuttaneelta barokin ajan suurmieheltä, Georg Friedrich Händeliltä (1685—1759) kuullaan Konsertto harpulle, jousille ja basso continuolle sekä aaria Praise the Lord with cheerful noise oopperasta Esther.

Nunnana Collegio di Sant'Orsolan ursuliiniluostarissa Novarassa toiminut Isabella Leonarda (1620—1704) oli tuottelias säveltäjä, jonka tuotantoon kuuluu yli kaksisataa sävellystä. Tässä konsertissa hänen tuotannostaan kuullaan sekä soitin- että vokaalimusiikkia; Sonata Ottava ja Volo Jesum.

Lauantain konsertti loppuu KPKO:n joulukonserttien perinteeksi muodostuneeseen Arcangelo Corellin (1653—1713) Joulukonserttoon, ’Concerto Grosso per la notte di Natale’. Ensimmäisiä kertoja teos soi KPKO:n joulukonserteissa jo 1970-luvun oppilasorkesteriaikana.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kevätkausi on julkaistu ja nähtävissä orkesterin kotisivuilla www.kamariorkesteri.fi ja kausikortit sekä yksittäiset konserttiliput ovat myynnissä www.netticket.fi/kamariorkesteri. Kevätkausi alkaa 13.1. italialaisviulisti Lorenza Borranin uusintavierailulla. Yleisöä kannustetaan ostamaan lippunsa ennakkoon tai ostamaan kausikortin varmistaakseen paikkansa Konservatorion salista, mikä toimii KPKO:n kotisalina Snellman-salin ollessa remontissa.---

kuva: Jouni Harala

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!