Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

23.02.2021

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Malin Bromanin ensimmäinen yhteinen levy ’Stockholm Diary’ julkaistu

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Malin Bromanin ensimmäinen yhteinen levy ’Stockholm Diary’ julkaistu

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) oma konserttitarjonta on siirtynyt pääosin nettiin vallitsevan koronatilanteen takia. Viikolla 8 orkesteri kuitenkin pääsee suunnitellusti toteuttamaan Taidetestaajat-konsertteja Ylivieskan Akustiikka-salissa. KPKO:n solistiksi saapuu silloin Aili Järvelä.

Suhteellisen rauhallisen tautitilanteen takia Keski-Pohjanmaa on toistaiseksi pysynyt epidemian perustasolla. Orkesterin viimeisimpään kausikonserttiin Kokkolassa oli mahdollisuus ottaa nykyisten rajoitusten sallimat 20 henkeä. Valtakunnalliseen Taidetestaajat-hankkeeseen kuuluvat koululaiskonsertit Ylivieskan Akustiikka-salissa toteutuvat OKM:n ja THL:n ohjeita noudattaen.

Ylivieskan Akustiikka-salissa järjestetään 25.–26.2. neljä konserttia, joissa kussakin vierailee vain yhden koulun väkeä kerrallaan. Yleisö istuu salissa oman luokkansa kanssa, ja konsertit vertautuvat näin koulupäivään. Akustiikassa noudatetaan turvavälejä ja kasvomaskin käyttö on pakollista. Osallistujat ovat lähialueen kahdeksasluokkalaisia.

Konserttiyleisö pääsee nauttimaan monipuolisesta kattauksesta: luvassa on musiikkia 1800-luvulta tähän päivään. Vanhinta kerrostumaa edustaa ruotsalaissäveltäjä Elfrida Andréen ’Andante quasi recitativo’, kun taas amerikkalaisen nykysäveltäjä Gabriela Lena Frankin ’Leyendas’ vie kuulijat Andien ylängöille.  Konsertin solistina ja juontajana kuullaan kaustislaislähtöistä laulaja-lauluntekijää Aili Järvelää. Hän tulkitsee omaa soolotuotantoaan orkesterin säestämänä. Luvassa on myös Esko Järvelän sovituksia kokoelmasta Vanhoja Pelimannisävelmiä, sekä orkesterin nimikkosäveltäjän P.H. Nordgrenin Pelimannin elämänkappale, joka on viimeinen osa teoksesta Pelimannimuotokuvia (op. 26).

Taidetestaajat on valtakunnallinen hanke, jota rahoittavat mm. Suomen kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden. Kaikille kasiluokkalaisille suunnatun, kouluille maksuttoman toiminnan puitteissa nuoret pääsevät tutustumaan maamme eri kulttuurilaitoksiin, kuten orkestereihin, teattereihin ja museoihin. Keskeinen osa Taidetestaajat -työtä ovat nuorten antamat arviot käyntikokemuksista. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on ollut mukana hankkeessa vuodesta 2018.

 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!