Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

05.06.2023

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterille ylistävät arviot Würzburgin MozartFestin avajaiskonserteista

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterille ylistävät arviot Würzburgin MozartFestin avajaiskonserteista

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) esiintyminen Saksan Würzburgissa, MozartFestin avajaiskonserteissa toi orkesterille paitsi ylistäviä arvioita, myös uusintakutsun vuoden 2025 festivaaleille. Yhdessä taiteellisen johtajansa, viulisti Malin Bromanin sekä saksalaispianisti Ragna Schirmerin kanssa esiintyneen KPKOn viikonlopun molemmat konsertit olivat loppuunmyytyjä ja runsaslukuinen yleisö vaati innokkailla aplodeilla molemmissa konserteissa kaksi ylimääräistä numeroa.

”Nopeaa, herkkää, voimakasta sekä aika-ajoin tinkimättömän ankaraa” otsikoi sanomalehti MainPostin musiikkikriitikko Mathias Wiedemann KPKO:n konserttiarvion. Wiedemann kirjoittaa W.A.Mozartin klassikkosinfonian nro 40 tulkinnan olleen ”vauhdikas, herkkä, herkkä, hellä, voimakas, filigraaninen ja tarvittaessa tinkimättömän ankara - eli juuri niin kuin pitääkin. Suurenmoista”.  Einojuhani Rautavaaran Into the Heart of Light-teosta hypnoottisen intensiiviseksi – kuin hengittäväksi organismiksi. Malin Bromania kriitikko kehuu konserttimestari-liiderinä: ”Broman johtaa orkesteria konserttimestarin paikalta laajalla kehonkielellä, lähes pantomiimisesti, ja orkesteri seuraa häntä suurella tarkkuudella partituurin pienimpiinkin yksityiskohtiin.” Myös festivaalin vuoden taiteilijan, pianisti Ragna Schirmerin pianismia kriitikko kehuu säkenöivän sulavaksi.

Würzburgin linnassa, ”Residenzissä”, järjestettyä perjantaista avajaiskonserttia kunnioittivat läsnäolollaan vieraat eri puolilta maailmaa, kuten ystävyyskaupunkien pormestarit Ranskasta, Irlannista, Yhdysvalloista ja Tšekin tasavallasta. Paikalla oli myös kirkon ja politiikan edustajia sekä valtiopäivien jäseniä. Festivaalin avajaispuheet pitivät valtiosihteeri Judith Gerlach ja festivaalin taiteellinen johtaja, intendentti Evelyn Meining sekä Würzburgin pormestari Christian Schuchardt.

Mozartfest Würzburg järjestetään tänä vuonna 102. kerran, ja luvassa on 84 tapahtumaa. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on vieraillut samaisella festivaalilla myös vuosina 2017 ja 2019.


---
kuva: Dita Vollmond

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!