Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

13.09.2022

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja Virva Puumala maakuntakiertueella

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja Virva Puumala maakuntakiertueella

50 vuotta täyttävä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) vie juhlavuonnaan musiikkia myös maakuntiin. Sopraano Virva Puumalan kanssa orkesteri esittää jousiorkesteriohjelmiston helmiä sekä tunnettuja ooppera-aarioita ja suomalaisia yksinlauluja.

Torstaina 15.9. Toholammin kulttuurisalissa sekä tiistaina 20.9. Kalajoen Virta-salissa ”Kamariorkesteri tutuksi” -konserteissa kuullaan helposti lähestyttävä kokonaisuus: luvassa on keski-eurooppalaisia ja pohjoismaisia jousiorkesteriteoksia tunnetuilta säveltäjiltä. Wieniläisklassismia edustaa Wolfgang Amadeus Mozartin (1756-1791) Divertimento F-duuri, kansallisromantiikkaa norjalaisen Edvard Griegin (1843-1907) Sarja Holbergin ajoilta sekä oman kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen (1865-1957 ) Romanssi C-duuri, op. 42. Paikallista väriä ohjelmaan tuo Kokkolassa vaikuttaneen Erik Fordellin (1917-1981) ja kaustislaisen säveltäjä-pelimanni Wiljami Niittykosken (1895-1985) teokset sekä toholampilaisen Osmo Jämsän (s. 1943) Keskipohjalainen rapsodia.

Sopraano Virva Puumala on suomalaisyleisölle tuttu varsinkin kilpailumenestyksistään. Hän mm. voitti Lappeenrannan laulukilpailun v. 2019. Puumala on konsertoinut suomalaisten sinfoniaorkestereiden solistina ja laulanut sekä kirkkomusiikkiteosten rooleja että oopperarooleja.

KPKO:n solistina Puumala esittää suomalaisia kansallisromantiikan rakastettuja yksinlauluhelmiä, säveltäjäniminä Jean Sibeliuksen lisäksi Erkki Melartin (1875-1937), Oskar Merikanto (1868-1924) ja Toivo Kuula (1883-1918). Yleisö pääsee myös nauttimaan tunnetuista ooppera-aarioista, kun Puumala ja orkesteri esittävät Mozartin aarian ”Pupille amate” oopperasta Lucio Silla sekä Giacomo Puccinin (1858-1924) aarian "O mio babbino caro" oopperasta Gianni Schicchi.

Orkesteria johtaa konserttimestarin paikalta Reijo Tunkkari.

Vierailukonsertti Pietarsaaren Schaumansalissa perjantaina 16.9. tarjoaa hieman muunnellun konserttikokonaisuuden. Teoskohtaiseen ohjelmaan voi tutustua orkesterin kotisivuilla: https://kamariorkesteri.fi/kamariorkesteri-tutuksi-pietarsaari/ Vierailukonsertti on osa Pietarsaaren konserttisarjaa, jonka järjestäjänä toimii Pietarsaaren Sinfonietta.

50-vuotias Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri kuuluu kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaisorkestereihin. Orkesteri on levyttänyt ahkerasti sekä kantaesittänyt runsaasti musiikkia – tällä hetkellä kantaesityksiä on kertynyt yli 190 kpl! Orkesteri konsertoi paitsi kotipaikkakunnallaan Kokkolassa myös ympäri Suomea ja ulkomailla.

Konsertteihin voi tulla tutustumaan koko maakunnan orkesteriin matalalla kynnyksellä. Lipun hinta on 15 €. Konserteissa on väliaika. Toholammin ja Pietarsaaren vierailukonsertin liput ovat myynnissä: www.netticket.fi kautta, Kalajoen konsertin lippujen ennakkomyynti: www.lippu.fi.

’Kamariorkesteri tutuksi’
to 15.9. klo 19, Toholammin kulttuurisali (www.netticket.fi)
ti 20.9. klo 18 (HUOM: kellonaika) Virta-sali, Kalajoki (www.lippu.fi)

’Vierailukonsertti’
pe 16.9. klo 19, Schaumansali, Pietarsaari (www.netticket.fi)
(Pietarsaaren konserttisarja)

 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!