Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

19.12.2023

Kamariorkesterin kevät tarjoilee tähtivierailijoita, suuria yhteisproduktioita sekä jäähyväiset Raatihuoneelle

Kamariorkesterin kevät tarjoilee tähtivierailijoita, suuria yhteisproduktioita sekä jäähyväiset Raatihuoneelle

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) kevätkausi 2024 on nyt julkaistu. Luvassa on musiikkia gregoriaanisesta laulusta kantaesityksiin, sekä yhteisproduktioita ja vierailuja maailmanluokan huippuartisteilta. Toukokuussa saatetaan vihdoin Beethoven-sarja juhlalliseen päätökseen, kun 9. sinfonia ja ”Oodi ilolle” kajahtaa niin Kampushallissa kuin Helsingin musiikkitalossa.

Kokkolassa on kevään aikana mahdollisuus nauttia kahdesta suuresta teoksesta, joita ei siellä aiemmin ole esitetty; Beethovenin 9. sinfonia sekä Brahmsin Ein Deutsches Requiem. KPKO:n Beethoven-sarja saatetaan vihdoin päätökseen yhteistyössä Tapiola Sinfoniettan kanssa. Dima Slobodenioukin johdolla Beethovenin Sinfonia nro 9 esitetään sekä Helsingin Musiikkitalossa (7.5.) että Kokkolan Kampushallissa (8.5.). Solisteina esiintyvät Tuuli Lindeberg, Pihla Terttunen, Matteo Lippi ja Arttu Kataja, kuorona toimii Viron filharmoninen kamarikuoro. Pääsiäiskonserttina kuullaan tänä vuonna Johannes Brahmsin Ein deutsches Requiem yhteistyössä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa. Pitkäperjantaina (29.3.) niin Kokkolassa kuin Vaasassa esitettävän teoksen johtaa Vaasan kaupunginorkesterin ylikapellimestari Tomas Djupsjöbacka.Solisteinaesiintyvät laulajat Marjukka Tepponen ja Ville Rusanen.

Kauden kohokohtiin lukeutuu ehdottomasti myös mezzosopraano Anne Sofie von Otterin vierailu 19.4. Kokkolassa ensimmäistä kertaa esiintyvä ruotsalaislaulaja on tehnyt pitkän uran ja on yksi laulumaailman arvostetuimpia ja tunnetuimpia tähtiä. Orkesterin taiteellisen johtajan Malin Bromanin johtamassa ohjelmassa kuullaan Kokkolan Kampushallilla Schubertin liedejä, ranskalaisia chansoneja ja ruotsalaisia kansansävelmiä.  

Pianomaailman tähti, Bach-tulkinnoistaan tunnettu Angela Hewitt vieraili Kokkolassa syksyllä -22 ja yhteistyö KPKO:n kanssa poiki peräti kaksi uutta konserttia. Tällä kertaa Bachin maagisista pianokonsertoista pääsee nauttimaan Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa ke 21.2. ja Helsingin Temppeliaukion kirkossa pe 23.2.

Kamariorkesteri esittää tapansa mukaisesti myös uutta musiikkia. Kokkolan Talviharmonikka-festivaalin yhteydessä kuullaan 16.2. Cecilia Damströmin harmonikkakonserton Permafrost kantaesitys Sonja Vertaisen tulkitsemana, kapellimestarina Jan Söderblom. Tampere Biennale -festivaalilla 10.4. kantaesitetään peräti kaksi teosta, kun Paola Livorsin ja Heidi Hassisen uudet teokset saavat ensiesityksensä Islannin sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Eva Ollikaisen johdolla. Seuraavana päivänä sama ohjelma kuullaan Kokkolassa. Viulisti ja orkesterinjohtaja Hugo Ticciati tuo mukanaan Kokkolaan liettualaisen Žibuoklė Martinaitytėn uuden teoksen kantaesitettäväksi konsertissa 8.3.

KPKO vierailee tuttuun tapaan myös Kaustisen kamarimusiikkiviikolla, jossa muistetaan KPKO:n nimikkosäveltäjää Pehr Henrik Nordgrenia, joka tammikuussa -24 olisi täyttänyt 80 v. Juha Kankaan johtaman konsertin solistina esiintyy pianisti Kirill Kozlovski.

KPKO jatkaa aktiivista yleisötyötään, ja vierailee kevään aikana kouluista vanhainkoteihin.
Orkesteri on tänäkin keväänä yksi Taidetestaajat-hankkeen sisällöntuottajista: tällä kertaa myös muu yleisö pääsee nauttimaan Taidetestaajat-konserttien tarjonnasta. Viuluvirtuoosinakin tunnettu kapellimestariopiskelija Kasmir Uusitupa johtaa Nuoret taiturit -iltapäiväkonsertin la 10.2., joka kuuluu KPKO:n kausisarjaan. Solisteina esiintyvät alueemme nuoria muusikonalkuja.

KPKO:n syksyllä alkanut Paikan henki -kamarimusiikkisarja jatkuu myös keväällä: KPKO:n sellisti Ulla Lampelan kokoama konsertti ”Hetkiä Kaarlelan kirkon vuosisadoilta” pe 2.2. tarjoaa meille niin gregoriaanisia lauluja kuin Jussi Lampelan uuden teoksen kantaesityksen. KPKO:n muusikoiden vieraaksi saapuu yleisön rakastama saksofonisti Jukka Perko.

Tuleva kausi on viimeinen ennen orkesterin muuttoa takaisin kotisaliinsa, syksyllä 2024 valmistuvaan Musiikkikeskus Snellmaniin. Tällä hetkellä KPKO:n kotisalina toimii Keski-Pohjanmaan Konservatorion konserttisali. Konsertteja pidetään kevään mittaan myös kaupungin kirkoissa, Kampushallilla ja Raatihuoneella. Raatihuonelle sanotaan hyvästit Paikan henki -konserteissa ke 29.5., jossa KPKO:n muusikot esiintyvät eri kokoonpanoissa.

Kevään kausikortit ja konserttiliput tulevat myyntiin 2.1.2024 osoitteessa www.netticket.fi/kamariorkesteri.  

 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!