Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

20.07.2021

Kamariorkesterin ja Malin Bromanin tämänvuotinen kesäkonsertti Kokkolassa soi la 24.7

Kamariorkesterin ja Malin Bromanin tämänvuotinen kesäkonsertti Kokkolassa soi la 24.7

- ohjelmistossa kesäistä Händeliä ja Mozartia sekä eri aikakausien ruotsalaissäveltäjiä

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterilla (KPKO) on edessään tiivis kesä ja useampi festivaalivierailu kotimaassa. Kotipaikkakunnalla Kokkolassa esiinnytään Kesäsoiton merkeissä la 24.7. taiteellisen johtajan Malin Bromanin johdolla. Liput ovat nyt myynnissä.

Lauantaina 24.7. KPKO esiintyy taiteellisen johtajansa Malin Bromanin johdolla kotisalissaan Snellman-salissa. Konsertti alkaa jo klo 16.00. Snellman-salissa noudatetaan ajankohtaisia ohjeistuksia koskien turvavälejä ja kasvomaskien käyttöä. Soitto soi tällä kertaa ainoastaan paikan päällä olevalle yleisölle, eli konserttia ei välitetä verkon kautta.

Ohjelmisto sisältää niin barokkia, wieniläisklassismia kuin myös ruotsalaista musiikkia eri aikakausilta. Konsertti alkaa Georg Friedrich Händelin (1685-1759) Concerto grossolla G-duuri, op. 6/1.  Italialaista barokkia edustaa harvemmin esitetyn säveltäjä Maria Margherita Grimanin (1670 – ca 1720) Sinfonia teoksesta ”Pallade et Marte”. Ruotsin barokin ajan nimekkäin säveltäjä on Johan Helmich Roman (1694-1758), jonka tunnetuin teos lienee Drottningholmsmusiken. Häneltä orkesteri ja Broman esittävät osia Golovinmusiken-kokonaisuudesta.

Mozart-soitostaan tunnettu KPKO esittää Wolfgang Amadeus Mozartilta (1756-1791) tällä kertaa ”yöllisen serenadin” (Serenata notturna KV 239). Korsholman musiikkijuhlien tämänvuotista teemasäveltäjää, Mats Larsson Gothea (s.1965), kuullaan myös Kokkolassa. Larsson Gothe sävelsi teoksen ’Lied von der Erde’ alun perin KPKO:n 40-vuotisjuhlallisuuksiin vuonna 2012. Konsertin päättää Lars-Erik Larssonin (1908-1986) Folkvisenatt.

Syksystä 2019 KPKO:n taiteellisena johtajana toiminut Malin Broman tunnetaan aktiivisena ja innovatiivisena kamarimuusikkona sekä kansainvälisesti kysyttynä vierailevana konserttimestarina ja johtaja-viulistina; tässä roolissa hän on vieraillut useissa kansainvälisesti nimekkäissä orkestereissa, joihin lukeutuvat London Symphony Orchestra, Chamber Orchestra of Europe ja Mahler Chamber Orchestra. Broman työskentelee tällä hetkellä myös Ruotsin radion sinfoniaorkesterin 1. konserttimestarina. Malin Bromaniin on oiva tilaisuus tutustua paremmin 23.7. Ruotsin radion suositussa Sommarpratare-ohjelmassa, jossa hän on vieraana (https://sverigesradio.se/avsnitt/malin-broman-sommarprat-2021). 

Konserttiliput ovat myynnissä www.netticket.fi kautta ja niitä saa myös Kokkolan Luckanilta.

KPKO vierailee kesän aikana myös Korsholman musiikkijuhlilla, Crusell-viikolla sekä Turun Musiikkijuhlilla. Aiemmin heinäkuussa orkesteri vieraili Sysmän Suvisoitossa. Kaikki kesän konsertit: www.kamariorkesteri.fi.  

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!