Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

22.01.2024

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri saavutti lähes 20 000 kuulijaa vuonna 2023

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri saavutti lähes 20 000 kuulijaa vuonna 2023

Vaikka Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on toiminut evakkotiloissa, on orkesterin kokonaiskuulijamäärä pysynyt edellisvuoden tapaan lähes 20 000 kuulijassa. Yleisötyön kautta orkesteri tavoittaa entistä useamman uuden kuulijan.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) kotisali Snellman-salin muuntuessa uudeksi Musiikkikeskus Snellmaniksi on Keski-Pohjanmaan konservatorion konserttisali palvellut orkesterin pääasiallisena konserttipaikkana koko viime vuoden ajan. Evakko ei ole lopulta kurittanut yleisömäärää, vaan orkesterinkokonaiskuulijamäärä kipusi viime vuonna lähes 20 000 kuulijaan (19 337). Kuulijamäärä on lähes sama verrattuna edellisvuoden huippulukemiin (19 943).

Orkesteri on esiintynyt laajasti myös muilla puolilla Kokkolaa ja maakuntaa: kausikonsertteja on toteutettu mm. Kokkolan kirkossa ja Kampushallilla sekä Raatihuoneella ja Kokkolan seudun opistolla.

- Vuoden 2023 alku Snellman-salin remontin alettua oli hankala ja yleisöllä otti hetken löytää Konservatorion konserttisali uutena kausikonserttipaikkana. Mutta jo loppukeväästä oli tilanne, että joihinkin konsertteihin meillä ei ollut enää ovimyynnissä lippuja jäljellä, kertoo intendentti Marjukka Puutio.

Kausikonserttitoimintansa lisäksi KPKO on vienyt kokkolalaista osaamista eri puolille Suomea esiintyen muun muassa seuraavilla festivaaleilla: Katedraali soi (Turku), Luosto soi (Pyhä-Luosto), Kaustisen kamarimusiikkiviikko, Rusk -kamarimusiikkia Pietarsaaressa ja Korsholman Musiikkijuhlat. Vierailuja on tehty Helsingin Temppeliaukion kirkon lisäksi myös ulkomaille; KPKO esiintyi kesäkuussa kolmatta kertaa Würzburgin maineikkailla Mozart-festivaaleilla Saksassa ja marraskuussa orkesteri vieraili Ruotsin Örnsköldsvikissä.

Myös ilmaiskonsertteja on toteutettu runsaasti ympäri maakuntaa. Kokkolan ja lähialueen niin suomen- kuin ruotsinkielisissäkin kouluissa on esiinnytty kolmenkymmenen konsertin veran. 12 konserttia tarjottiin alueen kahdeksasluokkalaisille osana valtakunnallista Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelmaa. Koulukonsertit tavoittivat yli 8000 nuorta. Tämän lisäksi orkesteri on vieraillut vanhainkodeissa, laajasti sairaalan eri osastoilla, maakunnan kirjastoissa, kaupoissa ja kahviloissa.

-Olemme iloisia, että konserttikalenteriimme mahtuu myös yleisötyötä, jolla voimme lisätä alueen asukkaiden kulttuurihyvinvointia. Yleisötyössä yhdistyy elävän musiikin ilon vieminen konserttisalien ulkopuolelle ja toki samalla myös orkesterin markkinointi, toteaa Marjukka Puutio.

 

--
valokuva: Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, cred: Clas-Olav Slotte 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!