Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Kallio soi! | Suoratoistokonsertti

pe 4.2.2022 | 19.00

Tuomas Hannikainen, kapellimestari
Kaija Saarikettu, viulu (HUOM: solisti muuttunut)
Sixten Lundberg, lukija

Pehr Henrik Nordgren
• Rock Score op. 100
Eero Hämeenniemi
• Kamarikonsertto viululle ja jousille
Jean Sibelius

(sov. / arr. T.Hannikainen)
• O, om du sett (Oisitpa sä nähnyt)
• Trånaden (Kaiho)
(sovitusten ensiesitykset)
Pehr Henrik Nordgren
• Pelimannimuotokuvia op. 26

Kallio soi! | Suoratoistokonsertti

Vierailukonsertti Kaustisen kamarimusiikkiviikolla

Tuomas Hannikainen, kapellimestari
Kaija Saarikettu, viulu
Sixten Lundberg, lukija

Konsertin ohjelmaa kehystävät Pehr Henrik Nordgrenin Keski-Pohjanmaan kamariorkesterille ja Kaustinen-salin vihkiäisiin sävelletty juhlava Rock Score (Kallioon piirretty) sekä suomalaisen jousiorkesterimusiikin klassikkoteos Pelimannimuotokuvia. Viulutaitelija Kaija Saarikettu esiintyy konsertin solistina ja ohjelmassa on runsaasti improvisaatiota sisältävä Eero Hämeenniemen Kamarikonsertto viululle ja jousille. Sibeliuksen melodraamojen sovitukset lausujalle ja kamariorkesterille saavat ensiesityksensä tässä konsertissa. 

HUOM: Koronatilanteesta johtuen konsertti toteutetaan suoratoistona. Myös ohjelma on muuttunut, ja Peter Herresthalin tilalla esiintyy Kamarimusiikkiviikon taiteellinen johtaja, Kaija Saarikettu.

Suoratoistokonsertti on katsottavissa www.kamarimusiikkiviikko.net -sivuilla pe 4.2. klo 19.00. (Suoratoistokonsertti on ilmainen)KPKO-klassikoista: Ohjelman kaksi Nordgren-numeroa kuuluvat itseoikeutetusti KPKO-klassikoihin.

Rock Score (Kallioon piirretty) syntyi Kaustisen kansantaiteenkeskuksen avajaisiin vuonna 1997. Pelimannihenki on siinä asiaankuuluvasti mukana, mutta 1970-luvun mestariteos Pelimannimuotokuvia on tietenkin se kappale, johon Nordgrenin ja KPKO:n kansanmusiikillisuus ensimmäisenä yhdistetään. Teoksen kaksi ensimmäistä osaa saivat kantaesityksensä Kaustisella maaliskuussa 1974, ja neliosaisena ”kansamusiikkisinfoniana” se on kulkenut orkesterin mukana jo kuutena vuosikymmenenä.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!