Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

26.05.2023

K-P:n Kamariorkesterin syyskausi 2023 nyt julki ja kausikortit myynnissä

K-P:n Kamariorkesterin syyskausi 2023 nyt julki ja kausikortit myynnissä

- luvassa Jouluoratorio, uusi kamarimusiikkisarja sekäkansainvälisiä vierailijoita

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) syyskauden konsertit on julkaistu ja kausikortit ovat nyt myynnissä. Tuleva syyskausi tuo mukanaan niin Bachin rakastetun Jouluoratorion kuin uuden kamarimusiikkisarjan. Vierailevat kapellimestarit ja solistit ovat jälleen kansainvälistä huippuluokkaa.

KPKO:n taiteellinen johtaja Malin Broman ”liidaa” tulevana syksynä kaksi konserttia, Syyskauden avauskonsertin (8.9.) ja Concertante!n (10.11.), josta jälkimmäinen esitetään myös Ruotsin Örnsköldsvikissä. Malinin lisäksi orkesterin edessä vierailee tuttuun tapaan muita orkesterinjohtajia. Kapellimestari Dima Slobodeniuk johtaa monen vuoden tauon jälkeen konsertin Kokkolassa 29.9. Uusi tuttavuus kokkolalaisyleisölle on brittiläiskapellimestari Jonathan Bloxham (27.10.) sekä hänen maamiehensä, kapellimestari ja pianisti Simon Crawford-Phillips (1.12.).  Kamariorkesteria johtaa syksyn aikana myös sen monivuotinen yhteistyökumppani, kapellimestari Anna-Maria Helsing (22.11., RUSK) ja nuoren polven kapellimestarilupaus Kristian Sallinen (KPO:n asiakasomistajakonsertit 7.-8.12.).  

Pitkään odotettu suurteos, J.S. Bachin Jouluoratorio, soi jälleen Kokkolassa 15.12. Sen johtaa tällä kertaa Suomen kansainvälisesti ansioituneempiin barokkilaulajiin lukeutuva Topi Lehtipuu, joka myös laulaa tenorin osuudet. Oratoriosta esitetään kantaatit I-III ja solistikaartiin kuuluvat myös Kaisa Ranta, Lucile Richardot sekä Tomi Punkeri. Kuorona toimii Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro Marita Kaakisen valmentamana.  

Kauden aikana kuullaan muitakin solisteja kansainvälisiltä lavoilta, jotka tekevät KPKO-debyyttinsä: syyskauden avauskonsertissa (8.9.) esiintyvät saksalaistenori Moritz Kallenberg ja Berliinin filharmonikkojen suomalaislähtöinen käyrätorvensoittaja, Paula Ernesaks. Haydnin C-duuri-sellokonserton tulkitsee 27.10. Turun sellokilpailun voittaja Tatu Kauppinen. Klarinetisti Lauri Sallinen toimii puolestaan solistina Lotta Wennäkosken uuden teoksen kantaesityksessä.
Pianomusiikin ystäviä hellitään 1.12., jolloin lavalla kuullaan sekä Simon Crawford-Phillipsiä että Iiro Rantalaa Mozartin Konsertossa kahdelle pianolle. Rantala tuo mukanaan myös omaa tuotantoa. Mozartia on luvassa myös 10.11., jolloin KPKO:n konserttimestari Reetta Kataja esittää yhdessä Malin Bromanin kanssa Mozartin Sinfonia concertanten viululle, alttoviululle ja jousiorkesterille.  

Jokasyksyinen viihdekonsertti on tällä kertaa Marzi Nymanin käsialaa; monipuolinen, genrerajoja rikkova multi-instrumentalisti esittää ystävineen mm. Tapio Rautavaaran laulujen sovituksia 13.10.

KPKO:n uusi kamarimusiikkisarja näkee tällä kaudella päivänvalon: konserttisarjassa Paikan henki etsitään Kokkolan historiallisten julkisten rakennusten olemusta musiikin keinoin. Ensimmäisenä vuorossa on Raatihuone (22.9.), jossa kuullaan musiikkia 1900-luvun alun, eli silloisen nuoren kansakunnan säveltäjänimiltä. 3.11. juhlitaan 80 vuotta täyttävää Kokkolan seudun opistoa. Kamarimusiikkisarjassa kuullaan KPKO:n omia muusikoita sekä vierailevia taiteilijoita.

Orkesteri jatkaa työtään uuden musiikin lähettiläänä. Kantaesityksensä syksyllä saa Lotta Wennäkosken klarinettikonsertto Ele (29.9.), Mats Larsson Gothen Ringraziamenti (10.11.) sekä Rusk-festivaalilla (22.11.) Sebastian Hillin laulusarja Du är jorden under dig, jonka tulkitsee sopraano Anu Komsi. KPKO tarjoaa myös muuta uudehkoa musiikkia; ruotsalaissäveltäjältä Britta Byströmiltä (8.9.) sekä puolalaissyntyisiltä Mieczyslaw Weinbergilta (29.9.) ja Grazyna Bacewiczilta (10.11.) kuullaan Kokkolassa ennen esittämättömiä teoksia.

Yhteistyökumppanit ovat edelleen tärkeitä orkesterin toiminnalle: tänä syksynä orkesteri vierailee Osuuskauppa KPO:n perinteisillä asiakasomistajakonserteilla Reisjärvellä ja Kruunupyyssä 7.-8.12. Konsertit johtaa nuoren polven kapellimestarilupaus Kristian Sallinen, solistina toimii kokkolalaislähtöinen sopraano Johanna Isokoski.

Musiikin vaikutusta ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ei voi tarpeeksi painottaa. KPKO tekeekin pitkäjänteistä työtä monenlaisten kohderyhmien parissa, jotta musiikki tavoittaisi myös sellaisen yleisön, joka ei syystä tai toisesta konserttisaleihin pääse. Valtakunnallisen taidetestaajat-hankkeen kautta orkesteri tavoittaa vuosittain tuhansia kahdeksasluokkalaisia. Tulevana syksynä orkesterin Taidetestaajat-konsertteja johtaa puolalais-australialainen kapellimestari Mateusz Gwizdalla. Lisäksi orkesterin säännölliset vierailut Kokkolan ja lähialueen päiväkoteihin, kouluihin, hoitolaitoksiin ja työpaikoille jatkuvat. Konsertti-introja, jossa yleisöllä on mahdollisuus tutustua paremmin konserttien taiteilijoihin ja ohjelmistoon, järjestetään säännöllisesti myös tulevana syksynä.

Musiikkikeskus Snellmanin valmistumista odotellessa jatkuu konsertointi Konservatorion salissa. Kokkolan kirkon remontin takia toteutetaan Jouluoratorio Kampushallilla. Kamarimusiikkisarjan konsertit järjestetään puolestaan Raatihuoneen ja Kokkolan seudun opiston saleissa, joten paikkoja on entistä rajoitetummin. Kausikortit tulevat myyntiin perjantaina 26.5., kun yksittäiset konserttiliput tulevat myyntiin vasta 1.8. Kausikorttilaisilla on täten etulyöntiasema, ja pääsevät ensimmäisenä varaamaan haluamansa paikan Konservatorion salista koko kaudeksi. Kausikortit ovat nyt myynnissä osoitteessa www.netticket.fi.

  

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!