Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

13.06.2023

K-P:n Kamariorkesteri tavoitti kevätkaudella noin 3500 kuulijaa konserttisalien ulkopuolella

K-P:n Kamariorkesteri tavoitti kevätkaudella noin 3500 kuulijaa konserttisalien ulkopuolella

- Lisäksi Taidetestaajat-konsertit toivat kahdeksasluokkalaisten toivomia teoksia n. 1400 nuorelle

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) on jo monen vuosikymmenen ajan harrastanut aktiivisesti yleisötyötä, eli tuonut musiikkia sellaisille yleisöille, jotka syystä tai toisesta eivät konserttisaleihin pääse. Kuluneella kevätkaudella musiikkia tuotiin muun muassa Kokkolan ja lähialueen alakouluihin sekä hoitolaitoksiin. Sen lisäksi orkesteri on jatkanut valtakunnallisen Taidetestaajat hankkeen yhtenä sisällöntuottajana ja on kuluneella lukukaudella antanut ’Klasaritoivekonsertteja’ alueen kahdeksasluokkalaisille.

KPKO on tuottanut yleisötyötä molemmilla kotimaisilla kielillä, näin myös kuluneella kevätkaudella. Tammi- ja helmikuussa orkesteri kiersi alueen ruotsinkielisiä alakouluja, juontajanaan ja solistinaan Malin Storbjörk. Ruotsinkieliset koulukonsertit tavoittivat noin 1100 kuulijaa. Alueen suomenkielisissä alakouluissa vierailtiin huhti- ja toukokuussa, solistina ja juontajana toimi silloin Maria Autio. Nämä konsertit tavoittivat yhteensä noin 2070 kuulijaa.  

Orkesteri ja Maria Autio vierailivat lisäksi Kokkolan vanhainkodeissa, Koivutuvan Seniorikahvilassa sekä Kälviän kirjastossa ja Kokkolan Prisman aulassa. Kevätkauden yleisötyökäynnit tavoittivat yhteensä noin 3500 henkeä.

KPKO jatkaa yleisötyökäyntejään päiväkodeissa, kouluissa, laitoksissa sekä kaupungilla, kahviloissa, ja työpaikoilla myös syyskaudella 2023. Kaikkiin yleisötyökonsertteihin on aina vapaa pääsy ja ajankohtaisista vierailuista tiedotetaan KPKO:n viestintäkanavissa.  

Omien kouluvierailujen lisäksi orkesteri ja kapellimestari Johanna Almark esiintyivät maaliskuussa Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa n. 1400 kahdeksasluokkalaiselle osana valtakunnallista taidekasvatusohjelmaa Taidetestaajat, jonka kautta tarjotaan taide-elämyksiä kaikille kahdeksasluokkalaisille ympäri Suomea. KPKO:n ’Klasaritoivekonserttien’ ohjelma koostui nuorten toivomista klassisista teoksista. Kuulijat saivat konserttien jälkeen antaa palautetta kokemastaan – palaute on luettavissa TÄÄLLÄ.

Nuorten omien arvioiden perusteella oli KPKO:n konsertti ’Nuorten sävellahja’ erittäin pidetty valtakunnallisella tasolla: nuoret arvioivat sen yhdeksi parhaimmista Taidetestaajat-konserttikokemuksista arvosanalla 4.1/5.0.

KPKO on valittu myös seuraavalle lukuvuodelle yhdeksi 2023-24 Taidetestaajat-elämysten tuottajaksi.

 Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!