Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

14.02.2023

Harmonikkataiteilija Richard Galliano vierailee Kokkolassa

Harmonikkataiteilija Richard Galliano vierailee Kokkolassa

- Kokkolan Talviharmonikan 25-vuotisjuhlakonsertissa kuullaan Gallianon ja Michel Legrandin sävellyksiä KPKO:n kvintetin säestämänä

Keski-Pohjanmaan
Kamariorkesteri (KPKO) on ollut säännöllinen Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin yhteistyökumppani festivaalin koko 25-vuotisen historian ajan.  Yhteistyö jatkuu myös tänä 25-vuotisjuhlavuotena, kun KPKO:n kvintetti esiintyy harmonikkataiteilija Richard Gallianon kanssa juhlakonsertissa perjantaina 17.2.

Richard Gallianon (s. 1950) musiikillinen vaikutus harmonikan ja sen ohjelmiston saralla on ollut valtava. Hänestä sanotaan, että hän on tehnyt perinteiselle ranskalaiselle
musette-tanssimusiikkilajille saman kuin Astor Piazzolla teki tangolle; elävöittänyt ja puhaltanut uutta ilmaa siipien alle. Lukuisten arvostettujen taiteilijoiden kanssa yhteistyötä tehnyt Galliano on myös levyttänyt runsaasti. 

Perjantai-iltana Keski-Pohjanmaan Konservatorion salissa kuultava ohjelma sisältää musiikkia Gallianon omasta tuotannosta 1980-luvulta eteenpäin, sisältäen ranskalaista musette-tyyliä, New Tangoa ja jazz-balladeja. La Valse á Margaux ja Tango pour Claude kuuluvat Gallianon soitetuimpiin sävellyksiin ja soivat myös perjantain konsertissa. Galliano esittää tuotantoaan konsertissa niin yksin kuin yhdessä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kvintetin kanssa. Kvintetissä soittavat Reijo Tunkkari (viulu), Annica Heino (viulu), Emiliano Travasino (alttoviulu), Ulla Lampela (sello) sekä Julius Pyrhönen (kontrabasso).

Konsertissa kuullaan myös varsinkin elokuvamusiikin tekijänä tunnetun ranskalaissäveltäjä Michel Legrandin (1932-2019) musiikkia. Galliano ja KPKO:n kvintetti tulkitsevat mm. kappaleet I will wait for you elokvasta Cherbourgin sateenvarjot sekä The windmills of your mind elokuvasta Seikkailija Thomas Crown. 

Yhteistyönä toteutettava konsertti on osa Kokkolan Talviharmonikan (10.-18.2.2023) ohjelmaa. Liput ovat myynnissä www.netticket.fi kautta, ja enää on muutamia paikkoja jäljellä. Konsertissa ei ole väliaikaa, mutta kahvio palvelee ennen konserttia.

Yle radioi konsertin suorana.

Kokkolan Talviharmonikka 25 vuotta – Juhlakonsertti
pe 17.2.2023 klo 19.00 K-P:n Konservatorion sali
Richard Galliano, harmonikka
KPKO:n kvintetti


---
kuva: Serge Braem


Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!