Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

11.12.2023

Bachin Jouluoratorio soi Kokkolan Kampushallilla tulevana perjantaina

Bachin Jouluoratorio soi Kokkolan Kampushallilla tulevana perjantaina

- kansainvälisiä solisteja, suurta orkesteria ja kuoroa johtaa arvostettu tenori Topi Lehtipuu

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) päättää syyskautensa juhlallisesti J.S. Bachin rakastettuun jouluoratorion. Tämä barokin ajan suurteos soi kansainvälisen solistikaartin, Keski-Pohjanmaan Kamarikuoron ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin toimesta Kokkolan Kampushallilla perjantaina 15.12.

Musiikin historian suurimpiin säveltäjiin kuuluva, Tuomaskirkon kanttorina toiminut Johann Sebastian Bach (1685-1750) kokosi Jouluoratorionsa (BWV 249) joulukautta 1734 varten. Se ei syntynyt yhtenä valmiina kokonaisuutena, vaan  Bach yhdisti aiemmin tekemiensä maallisten kantaattien osia sekä jouluisia koraaleja ja evankeliumitekstejä uuteen materiaaliin.Teos koostuu kuudesta kantaatista, joista kolme ensimmäistä kantaattia käsittelevät joulua, kolme viimeistä loppiaiseen ja itämaan tietäjiin liittyviä tapahtumia

Perjantaina 15.12. kuullaan tämä teos monen vuoden tauon jälkeen taas Kokkolassa. Teoksesta esitetään kolme ensimmäistä kantaattia suuren orkesterin ja kuoron voimin, konserttipaikkana Kokkolan Kampushalli. Kapellimestarina toimii tällä kertaa tenori Topi Lehtipuu. Lehtipuu on esiintynyt arvostetuilla areenoilla New Yorkista Sydneyyn niin barokin ajan kuin uuden musiikin tulkitsijana. Hän on myös toiminut mm. Helsingin juhlaviikkojen ja Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Tällä kertaa illan kapellimestari kuuluu myös solistikaartiin; Lehtipuu laulaa nimittäin tenorin osuudet itse!

Sopraanosolisti Kaisa Ranta on ansioitunut niin oopperalavoilla kuin solistina. Hän on tehnyt useita rooleja Suomen kansallisoopperassa ja on mm. Lappeenrannan laulukilpailun voittaja vuodelta 2006. Alton osuuksia laulaa ranskalaislaulaja Lucile Richardot, joka on ansioitunut varsinkin vanhan musiikin tulkitsijana ja esiintynyt maineikkailla estradeilla kuten New Yorkin Carnegie Hallissa. Bassosolistina toimiva baritoni Tomi Punkeri on ollut osana Kööpenhaminan kuninkaallisen oopperan Young Artist- ohjelmaa ja on saanut tunnustusta useissa laulukilpailuissa.

 Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin monivuotinen yhteistyökumppani, Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro, laulaa oratorion vaikuttavat kuoro-osuudet. Kuoron valmennuksesta on vastannut Marita Kaakinen, joka on toiminut Kamarikuoron johtajana vuodesta 2002.

Liput Jouluoratorioon ovat myynnissä www.netticket.fi kautta. Yleisöä suositellaan ostamaan lippunsa ennakkoon ruuhkan välttämiseksi.

KPKO:n kevätkausi 2024 on nyt julkaistu ja löytyy orkesterin kotisivuilta www.kamariorkesteri.fi. Kevään kausikortit ja konserttiliput tulevat myyntiin 2.1.2024.

 

--

Topi Lehtipuun kuva, cred: Monic Rittershaus

 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!