Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

02.05.2023

Amerikkalaiset folk-laulut ja Vivaldin vuodenajat yhdistyvät Pekka Kuusiston johdolla

Amerikkalaiset folk-laulut ja Vivaldin vuodenajat yhdistyvät Pekka Kuusiston johdolla

-   Timo Alakotilan 2. pianokonserton tulkitsee Kirill Kozlovski

Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin ja innovatiivisimpiin viulisteihin lukeutuva Pekka Kuusisto palaa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin eteen, mukanaan monipuolinen taiteilijakaarti. Luvassa on niin intiimi klubikeikka kuin kausikonsertti Konservatorion salissa.  

Perjantaina 5.5. on K-P:n konservatorion salissa, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kausikonsertteihin kuuluvassa Folk & Vivaldi -konsertissa luvassa paitsi vanhaa myös uunituoretta musiikkia, kun viulutaiteilija Pekka Kuusisto johtaa konserttimestarin paikalta Timo Alakotilan 2. pianokonserton kantaesityksen. Konsertin poikkitaiteellista solistikaartia täydentävät cittern-virtuoosi Ale Carr ja indie-folk-laulaja Sam Amidon.

Kokkolalaisyleisön iloksi konserttiohjelmaan on myös valikoitunut – kuten konsertin otsikko viittaa - barokin ajan kenties rakastetuin ja tunnetuin teoskokonaisuus, nimittäin Antonio Vivaldin (1678-1741) Vuodenajat. Solistiset osuudet tulkitsee Pekka Kuusisto itse ja basso-continuoa soittaa cittern-virtuoosi Ale Carr.

Poikkitaiteellisesta ohjelmistosuunnittelustaan tunnetun Kuusiston mukana Kokkolaan saapuva Sam Amidon on amerikkalainen, Lontoossa asuva indie-folk-laulaja, multi-instrumentalisti ja lauluntekijä. Mittavaa kansainvälistä uraa tekevä Amidon on julkaissut yhteensä 12 levyä. Perjantaina soivat amerikkalaissäveltäjä NicoMuhlyn sovittamat perinteiset amerikkalaisia kansanlauluja, joita Amidon ja Pekka Kuusisto ovat esittäneet maailman nimekkäimpiin kamariorkestereihin lukeutuvien Australian Chamber Orchestran ja Scottish Chamber Orchestran kanssa. Nyt on siis kokkolalaisyleisön vuoro nauttia samaisista lauluista.

Timo Alakotila (s.1959) on yksi maamme merkittävimmistä kansanmuusikoista, soittiminaan piano ja harmoni. Hän ontyöskennellyt kansainvälisesti arvostettujen yhtyeiden kanssa, mutta myös jazz, populaarimusiikin eri lajit sekä hengellinen ja klassinen musiikki ovat Alakotilan kiinnostuksen kohteena. Klassiseen musiikkitraditioon liittyvät sävellykset ja sovitukset ovat erityisesti 2000-luvulla tulleet tärkeäksi osaksi hänen tuotantoaan. Alakotilan 2. pianokonserton tulkitsee suomalais-valkovenäläinen pianisti Kirill Kozlovski. Musiikin tohtoriksi valmistunut Kozlovski työskentelee niin solistina kuin kamarimuusikkona, ja on tehnyt uraa varsinkin lied-musiikin parissa.

Kansanmusiikkivivahteita konsertissa edustaa Alakotilan lisäksi citternin soittaja Ale Carr. Usean soittimen taiturin Carrin pääinstrumentti on cittern, mutta myös vaikkapa mandoliini soi hänen käsissään virtuoosimaisesti. Ale Carr tunnetaankin yhtenä pohjoismaisen folk-tradition merkittävimmistä kielisoitinten soittajista.

Yleisöllä on loistava mahdollisuus päätä tutustumaan ja esittämään kysymyksiä konsertin esiintyjille klo 18.15 konservatorion yläaulassa alkavassa konsertti-introssa, jonka juontaa KPKO:n yleisötyöntekijä-tuottaja Emilia Otava.

Kuusistoa, Amidonia, Carria ja KPKO:n kvintettiä voi kuulla myös Folk & Vivaldi -konserttia edeltävänä iltana, torstaina 4.5. Kokkolan Kulttuurikorjaamolla klo 20. Kulttuurikorjaamon konsertin liput maksavat 35 €. Torstain klubikonsertti ei sisälly KPKO:n kausikorttiin. Ovet Kulttuurikorjaamolle avautuvat tuntia ennen konsertin alkua ja baari palvelee konserttivieraita niin ennen konserttia kuin myös konsertin ajan.

Molempien konserttien liput ovat myynnissä www.netticket.fi kautta. Enää on muutamia lippuja jäljellä, joten yleisöä kehotetaan ostamaan lippunsa ennakkoon.Kuusisto & Amidon
to 4.5.2023 klo 20, Kulttuurikorjaamo
Pekka Kuusisto, Sam Amidon, Ale Carr sekä KPKO:n kvintetti
liput 35 €, www.netticket.fi


Folk & Vivaldi (kausikonsertti)
pe 5.5.2023 klo 19, K-P:n konservatorion sali
Pekka Kuusisto, viulisti-johtaja
Kirill Kozlovski, piano, Sam Amidon, laulu, Ale Carr, cittern

liput ennakkoon 28/22,50/11 €, www.netticket.fi

liput ovelta 30/25/12 €.

---
kuvassa konserttien cittern-soittaja, arvostettu ruotsalainen kansanmuusikko Ale Carr


Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!