Mellersta Österbottens Kammarorkester
Öppna menyn
Mellersta Österbottens Kammarorkester

30.05.2023

MÖK:s höstsäsong 2023 publicerad och säsongkorten släppta

MÖK:s höstsäsong 2023 publicerad och säsongkorten släppta

- på programmet står Juloratoriet, en ny kammarmusikserie samt internationella gästartister

Mellersta Österbottens Kammarorkesters (MÖK) konserter för höstsäsongen 2023 är nu publicerade och säsongkorten finns till försäljning. Den kommande säsongen innehåller såväl Bachs älskade Juloratorium som en ny kammarmusikserie. Många av de gästande dirigenterna och solisterna är återigen internationellt välrenommerade artister.

MÖK:s konstnärliga ledare Malin Broman leder under hösten två konserter från konsertmästarplats; höstsäsongens öppningskonsert den 8.9 samt Concertante! den 10.11, som också ges i Örnsköldsvik i Sverige. Utöver Malin gästas orkestern som vanligt även av andra orkesterledare. Dima Slobodeniuk dirigerar MÖK igen efter en lång tids paus den 29.9. Den brittiske dirigenten Jonathan Bloxham (27.10) är en ny bekantskap för Karlebypubliken, så är även hans landsman, dirigenten och pianisten Simon Crawford-Phillips (1.12). Under hösten dirigeras orkestern även av en mångårig samarbetspartner, dirigenten Anna-Maria Helsing (22.11, RUSK) och av det unga dirigentlöftet Kristian Sallinen (andelslaget KPO:s ägarkundskonserter den 7.-8.12).  

J.S. Bachs älskade Juloratorium klingar efter flera år i Karleby den 15.12. Verket dirigeras denna gång av Topi Lehtipuu, en av Finlands internationellt mest meriterade barocksångare, som även sjunger tenorens partier. Ur oratoriet framförs kantaterna I-III och i solistkåren ingår Kaisa Ranta, Lucile Richardot samt Tomi Punkeri. Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro (instud. Marita Kaakinen) axlar körens uppgifter.

Även andra solister med internationella karriärer gör sin MÖK-debut under hösten: under  höstsäsongens öppningskonsert (den 8.9) uppträder den tyske tenoren Moritz Kallenberg och Berlinfilharmonikernas finskbördiga valthornist Paula Ernesaks som solister. Haydns cellokonsert i C-dur tolkas den 27.10 av segraren i Åbo cellotävling, Tatu Kauppinen och klarinettisten Lauri Sallinen fungerar som solist i uruppförandet Lotta Wennäkoskis nya verk (29.9).

Alla pianoälskare har en njutningsfull kväll att se fram emot den 1.12 med två pianister på scenen, då Simon Crawford-Phillips och Iiro Rantala framför W.A. Mozarts Konsert för två pianon i Ess-dur. Det bjuds på Mozart även den 10.11, då MÖK:s konsertmästare Reetta Kataja och Malin Broman tolkar Mozarts Sinfonia Concertante för violin, altviolin och stråkorkester.

MÖK:s årligt återkommande konsert med lättare underhållningsmusik går av stapeln den 13.10, då den genreöverskridande multi-intrumentalisten Marzi Nyman med vänner framför bl.a. Tapio Rautavaaras sånger.

Läs mera om säsongens innehåll HÄR.

DU KAN ÄVEN BLÄDDRA I SÄSONGBROSCHYREN HÄR.

 

------

I väntan på att nya musikcentrum Snellman ska stå klart ger MÖK även inkommande säsong merparten av sina konserter i Konservatoriets sal. I och med att även Gamlakarleby stadskyrkas renovering inleds kommer Juloratoriet att framföras i Campushallen. Kammarmusikseriens konserter ges i Rådhusets och Karlebynejdens instituts salar: detta betyder att antalet sittplatser är ännu mera begränsat än föregående säsong. Säsongkorten kommer till försäljning fredagen den 26.5 och de enskilda konsertbiljetterna först den 1.8. Säsongkortsinnehavarna har därmed förtur till att välja plats ur Konservatoriets sal – man kan då boka sin favoritplats för hela säsongen. Säsongkorten finns till försäljning via www.netticket.fi.


KÖP DITT SÄSONGKORT HÄR

Prenumerera på nyhetsbrevet

Prenumerera på MÖK:s nyhetsbrev och få nyheter om konserter och ev. ändringar genast!