Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

07.03.2023

Uudet vuodenajat Kamariorkesterin hyppysissä

Uudet vuodenajat Kamariorkesterin hyppysissä

Huippuosaajat Eija Kankaanranta ja Antti Tikkanen taituroivat tulevassa Uudet vuodenajat -konsertissa

 

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) Uudet vuodenajat -konsertissa Kokkolan kirkossa perjantaina 10.3.2023 klo 19 kuulijoita hemmotellaan niin Mikko Heiniön uuden teoksen kantaesityksellä kuin myös harvoin Kokkolassa kuullulla Max Richterin teoksella Four Seasons Recomposed. Orkesteria johtaa konserttimestarin paikalta viulutaiteilija Antti Tikkanen, joka soittaa myös illan toisena solistina.

Konsertti alkaa kantaesityksellä Mikko Heiniön Konsertosta kanteleelle, viululle ja jousiorkesterille. Konsertto on oma kokonaisuutensa Koraaleja-teoksesta, jonka KPKO kantaesitti Turussa helmikuussa yhdessä kantelisti Eija Kankaanrannan ja viulisti Antti Tikkasen kanssa. Perjantainen kantaesitys soi samojen taitureiden käsissä.

Suurta suosiota myös populaarikulttuurissa saanut Max Richterin Vivaldin Vuodenaikojen elementeistä säveltämä lumoavaksikin luonnehdittu Four Seasons Recomposed kuullaan nyt ensimmäistä kertaa KPKO:n tulkitsemana. Teos on nimensä mukaisesti ”uudelleensävelletty Neljä vuodenaikaa”. Se ei ainoastaan kumarra suuren esikuvan suuntaan vaan ottaa sen täysin haltuunsa, muokkaa sitä monin tavoin ja luo siitä uuden teoksen.

Eija Kankaanranta on aktiivinen kantelemusiikin uudistaja, joka heittäytyy mielellään kimurantteihinkin haasteisiin. Useita suomalaisten säveltäjien teoksia kantaesittänyt monipuolinen taiteilija työskentelee Sibelius-Akatemiassa kanteleen soiton lehtorina. Hän esiintyy niin solistina kuin orkesterimuusikkona ja on aktiivinen yhtyemuusikko. Kokkolassa Kankaanrantaa on kuultu muun muassa P. H. Nordgrenin toisen kantelekonserton tulkitsijana.

Kokkolassa aiemminkin vieraillut viulisti Antti Tikkanen esiintyy laajalti liiderinä, kamarimuusikkona ja solistina sekä toimii opettajanakin. Hän on kansainvälisesti kysytyn ja arvostetun jousikvartetti Meta4in jäsen ja Punavuoren Kamarimusiikin taiteellinen johtaja. Lokakuussa 2021 Tikkanen valittiin puolisonsa Minna Pensolan kanssa perinteikkään Kuhmon Kamarimusiikin uusiksi taiteellisiksi johtajiksi.

Liput ovat myynnissä www.netticket.fi 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!