Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

26.05.2023

Syyskausi -23 julkaistu ja kausikortit nyt myynnissä

Syyskausi -23 julkaistu ja kausikortit nyt myynnissä

- luvassa Jouluoratorio, uusi kamarimusiikkisarja sekä kansainvälisiä vierailijoita

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin
(KPKO) syyskauden konsertit on julkaistu ja kausikortit ovat nyt myynnissä. Tuleva syyskausi tuo mukanaan niin Bachin rakastetun Jouluoratorion kuin uuden kamarimusiikkisarjan. Vierailevat kapellimestarit ja solistit ovat jälleen kansainvälistä huippuluokkaa.

KPKO:n taiteellinen johtaja Malin Broman ”liidaa” tulevana syksynä kaksi konserttia, Syyskauden avauskonsertin (8.9.) ja Concertante!n (10.11.), josta jälkimmäinen esitetään myös Ruotsin Örnsköldsvikissä. Malinin lisäksi orkesterin edessä vierailee tuttuun tapaan muita orkesterinjohtajia. Kapellimestari Dima Slobodeniuk johtaa monen vuoden tauon jälkeen konsertin Kokkolassa 29.9. Uusi tuttavuus kokkolalaisyleisölle on brittiläiskapellimestari Jonathan Bloxham (27.10.) sekä hänen maamiehensä, kapellimestari ja pianisti Simon Crawford-Phillips (1.12.).  Kamariorkesteria johtaa syksyn aikana myös sen monivuotinen yhteistyökumppani, kapellimestari Anna-Maria Helsing (22.11., RUSK) ja nuoren polven kapellimestarilupaus Kristian Sallinen (KPO:n asiakasomistajakonsertit 7.-8.12.).  

Pitkään odotettu suurteos, J.S. Bachin Jouluoratorio, soi jälleen Kokkolassa 15.12. Sen johtaa tällä kertaa Suomen kansainvälisesti ansioituneempiin barokkilaulajiin lukeutuva Topi Lehtipuu, joka myös laulaa tenorin osuudet. Oratoriosta esitetään kantaatit I-III ja solistikaartiin kuuluvat myös Kaisa Ranta, Lucile Richardot sekä Tomi Punkeri. Kuorona toimii Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro Marita Kaakisen valmentamana.  

Kauden aikana kuullaan muitakin solisteja kansainvälisiltä lavoilta, jotka tekevät KPKO-debyyttinsä: syyskauden avauskonsertissa (8.9.) esiintyvät saksalaistenori Moritz Kallenberg ja Berliinin filharmonikkojen suomalaislähtöinen käyrätorvensoittaja, Paula Ernesaks. Haydnin C-duuri-sellokonserton tulkitsee 27.10. Turun sellokilpailun voittaja Tatu Kauppinen. Klarinetisti Lauri Sallinen toimii puolestaan solistina Lotta Wennäkosken uuden teoksen kantaesityksessä.

Pianomusiikin ystäviä hellitään 1.12., jolloin lavalla kuullaan sekä Simon Crawford-Phillipsiä että Iiro Rantalaa Mozartin Konsertossa kahdelle pianolle. Rantala tuo mukanaan myös omaa tuotantoa. Mozartia on luvassa myös 10.11., jolloin KPKO:n konserttimestari Reetta Kataja esittää yhdessä Malin Bromanin kanssa Mozartin Sinfonia concertanten viululle, alttoviululle ja jousiorkesterille.  

Jokasyksyinen viihdekonsertti on tällä kertaa Marzi Nymanin käsialaa; monipuolinen, genrerajoja rikkova multi-instrumentalisti esittää ystävineen mm. Tapio Rautavaaran laulujen sovituksia 13.10.

Lue kaudesta lisää TÄÄLTÄ.

Voit myös SELATA SÄHKÖISTÄ KAUSIESITETTÄ.

---

Musiikkikeskus Snellmanin valmistumista odotellessa jatkuu konsertointi Konservatorion salissa. Kokkolan kirkon remontin takia toteutetaan Jouluoratorio Kampushallilla. Kamarimusiikkisarjan konsertit järjestetään puolestaan Raatihuoneen ja Kokkolan seudun opiston saleissa, joten paikkoja on entistä rajoitetummin. Kausikortit tulevat myyntiin perjantaina 26.5., kun yksittäiset konserttiliput tulevat myyntiin vasta 1.8. Kausikorttilaisilla on täten etulyöntiasema, ja pääsevät ensimmäisenä varaamaan haluamansa paikan Konservatorion salista koko kaudeksi. Kausikortit ovat nyt myynnissä osoitteessa www.netticket.fi.

OSTA KAUSIKORTTI TÄÄLTÄ.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!