Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

13.06.2024

Musiikkikeskus Snellman avaa vihdoin ovensa

Musiikkikeskus Snellman avaa vihdoin ovensa

- Avoimet ovet ja ilmaiskonsertteja 7.-8.9.

Musiikkikeskus Snellman avaa syyskuussa vihdoin ovensa ja kokkolalaiset pääsevät tutustumaan Snellman-salin uudistuneisiin tiloihin avoimien ovien päivässä 7.9. Uusi Fordell-sali vihitään silloin myös käyttöön. Luvassa on lisäksi ilmaiskonsertteja mm. Wentus Blues Bandin, Aarne Alligaattorin sekä Portion Boysin kanssa.

Snellman-salin peruskorjaus ja laajennus ovat vihdoin valmiit. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri pääsee nyt siirtämään koko toimintansa musiikkikeskus Snellmaniin, johon on valmistunut myös orkesterin harjoitus- ja toimistotilat sekä uusi, pienimuotoisiin tilaisuuksiin erinomaisesti soveltuva Fordell-sali.

Snellman-salissa järjestetään jatkossakin laaja-alaisesti erilaisia konsertteja. Remontin myötä yleisöä palvelee entistä ehommat tilat uudistetun kahvion, taideteosten ja uusien wc-tilojen myötä.

Avoimien ovien päivänä lauantaina 7.9. soi koko musiikkikeskus ja kokkolalaiset pääsevät tutustumaan uusiin tiloihin. Upouusi Fordell-sali vihitään käyttöön klo 12 jolloin mm. KPKO:n muusikot esiintyvät. Fordell-sali soi myös tasatunnein (klo 13 ja 14). Uudistuneessa kahvila Dolce:ssa voi nauttia mm. Matikainen-Söderbacka-Duon svengaavasta soitosta.  

K.H.Renlundin museo järjestää luennon Fordell-salissa klo 15.00 aiheena ”Keitä olivat Erik ja Anna-Liisa Fordell”, eli salille nimensä antaneet paikalliset musiikkiprofiilit. Tilaisuudessa KPKO:n kunniakapellimestari Juha Kangasta haastattelee pelimanni Arto Järvelä.

Kokkolan musiikkielämä on rikasta ja moninaista. Kaupungin musiikkivientiä edistäneet yhtyeet yhdistävät nyt voimansa yli genrerajojen, kun Wentus Blues Band – Suomen kansainvälisesti tunnetuin bluesyhtye – kipuaa Snellman-salin lavalle yhdessä Kokkolan klassisen musiikin lippulaivan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin muusikoiden kanssa. Mukana projektissa on myös kaupungin puhallinorkesteriperinnettä edustava Gamlakarleby Hornorkester. Sunnuntaina 8.9. Snellman-salissa esiintyy koko perheen suosikki Aarne Alligaattori suomeksi klo 12.00 ja ruotsiksi klo 14.00. Iltakonsertissa klo 19 lavalle pääsee Portion Boys.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lauantai-illan sekä sunnuntain konsertteihin pyydetään kuitenkin yleisöä lunastamaan vapaalippunsa etukäteen. Jokaiseen konserttiin on vapaaliput jaossa 500 nopeimmalle hakijalle. Lisätietoa lippujen noudosta on tulossa: www.musiikkikeskussnellman.fi. Konsertit tarjoaa Kokkolan kaupungin kulttuuripalvelut.

Maksullisia avajaistapahtumia syyskuussa ovat Arppa & KPKO -varaslähtökonsertti to 5.9. sekä KPKO:n oman kauden avajaiskonsertti ”Uuden alku” pe 14.9., jonka johtaa Malin Broman, solistina ruotsalainen sopraano Elin Rombo. 
 
----

Ohjelma la 7.9.
Musiikkikeskuksen avoimet ovet:
klo 12.00 – Fordell-salin vihkiäiset
(Fordell-sali soi myös klo 13 ja 14)
klo 15.00 – Luento: Keitä olivat Erik ja Anna-Liisa Fordell? (järj. K.H.Renlundin museo)
Haastateltavana KPKO:n kunniakapellimestari Juha Kangas, haastattelijana Arto Järvelä
Kahvila Dolcessa esiintyy päivän aikana mm. Matikainen-Söderbacka -duo
(ohjelmaa täydennetään)

 

iltakonsertti (Snellman-sali):
klo 19.00 – Wentus Blues Band & Friends – Musiikkikeskus Snellman 2.0 *
esiintyjinä Wentus Blues Band, KPKO:n muusikoita & Gamlakarleby Hornorkester

Ohjelma su 8.9. (Snellman-sali)
klo 12.00  – Aarne Aligaattori (suomeksi) *
klo 14.00 – Arne Aligator (på svenska) *
klo 19.00 – Portion Boys *

* vapaaliput noudettava ennakkoon. Lisätietoa tulossa: www.musiikkikeskussnellman.fi 
Konsertit tarjoaa Kokkolan kaupungin kulttuuripalvelut.
---
kuva: Wentus Blues Band & Friends (KPKO:n muusikoita & Gamlakarleby Hornorkester), cred: Clas-Olav Slotte

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!