Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

23.05.2024

Kamariorkesteri jättää jäähyväisensä Raatihuoneelle

Kamariorkesteri jättää jäähyväisensä Raatihuoneelle

Kokkolan Raatihuone on ollut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin koti jo 35 vuotta. Ennen muuttoa uuteen Musiikkikeskus Snellmaniin sanotaan hyvästit kauniille rakennukselle monesti salissa soineiden kappaleiden muodossa.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) muusikot ovat konsertoineet kaudella 2023—2024 teemalla Paikan henki. Kamarimusiikkikonsertit ovat tutkailleet kokkolalaisten rakennusten ja musiikin suhdetta etsien kulloisenkin paikan henkeä milloin historiaa, milloin pelkkää musiikkia apunaan käyttäen.

Kokkolan Raatihuoneen omaa historiaa ja rakennuksessa 1800- ja 1900-luvulla soinutta musiikkia esiteltiin jo viime syksyn konsertissa. Tällä kertaa paikan henkeä lähestytään orkesterin näkökulmasta – KPKO muutti Raatihuoneelle tilapäisenä ratkaisuna vuonna 1989. Nyt, 35 vuotta myöhemmin, on aika sanoa hyvästit. 

Keskiviikkona 29.5. soi orkesterin harjoitussalina toimineessa tilassa valikoima teoksia, jotka ovat olleet KPKO:n ohjelmistossa ja joita on harjoiteltu ja esitetty Raatihuoneen salissa näiden vuosien aikana. Kamarimusiikkia kuullaan tutuilta säveltäjänimiltä kuten Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák, Wolfgang Amadeus Mozart ja Felix Mendelssohn. Luvassa on myös barokkia Johann Heinrich Schmelzerin ja Marin Marai’n teosten muodossa.

KPKO:n muusikot esiintyvät pienkokoonpanoissa trioista oktettoihin, pianistina ja cembalistina toimii Johanna Tilus. Ohjelma esitetään kahdesti. Iltapäiväkonsertti alkaa klo 15 ja iltakonsertti klo 19. Varsinkin iltapäiväkonserttiin on vielä hyvin tilaa, mutta lippu on syytä ostaa ennakkoon salin pienen yleisökapasiteetin takia. Kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn iltakonserttiin. Konsertti on väliajaton.

Liput konsertteihin ennakkoon: www.netticket.fi

Paikan henki:
Jäähyväiset Raatihuoneelle
ke 29.5. klo 15 & 19 Raatihuoneella (Huom: kaksi esitystä)
KPKO:n muusikot
Johanna Tilus, piano & cembalo


Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!