Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

15.04.2024

Ilta Anne Sofie von Otterin seurassa tarjoaa ranskalaisia chansoneja, ruotsalaisia kansanlauluja ja Schubertin liedejä

Ilta Anne Sofie von Otterin seurassa tarjoaa ranskalaisia chansoneja, ruotsalaisia kansanlauluja ja Schubertin liedejä

Kokkolan Kampushallilla on luvassa harvinaista herkkua, kun aikamme menestyneimpiin oopperalaulajiin lukeutuva Anne Sofie von Otter vierailee Kokkolassa ensimmäistä kertaa. Perjantain ohjelma sisältää monipuolisen kattauksen musiikkia Schubertin rakastetuista liedeistä ranskalaisiin chansoneihin ja ruotsalaisiin kansansävelmiin.

Mezzosopraano Anne Sofie von Otter on Ruotsin kautta aikojen menestyneimpiä laulajia. Pitkän kansainvälisen uran tehneenä hän on esiintynyt mm. Covent Gardenin, La Scalan ja Metropolitanin oopperalavoilla ja häntä nähdään edelleen keskeisissä rooleissa Euroopan oopperataloissa. Hänet nimitettiin jo 1980-luvulla hovilaulajaksi ja hänet on palkittu niin ruotsalaisilla kuin kansainvälisillä palkinnoilla. Von Otterin ura pitää sisällään myös yli sata levytystä, joista hänet on palkittu mm. Grammylla.

Anne Sofie Von Otter ei pitäydy pelkästään klassisessa musiikissa, vaan häntä on kuultu myös kevyemmän musiikin tulkitsijana. Perjantain konsertti 19.4. Kampushallilla sisältääkin Anne Sofien sydäntä lähellä olevaa musiikkia eri tyylilajeista: Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) ja sen taiteellinen johtaja Malin Broman sukeltavat von Otterin kanssa konsertin ensimmäisellä puoliajalla Franz Schubertin rakastettujen liedien maailmaan. Muun muassa Im Abendrod ja Der Tod und das Mädchen -liedeistä siirrytään toisella puoliajalla ranskalaisten chansonien ja ruotsalaisten kansanlaulujen pariin.

KPKO, Broman ja von Otter saavat vahvistusta alansa huippuosaajista, harmonikkataiteilija Bengan Jansonista ja kitaristi Fabian Fredrikssonista. Bengan Janson on kokkolalaisyleisölle tuttu Kokkolan Talviharmonikasta – Ruotsissa hän on tuttu TV:stä sekä kiertueista ja levytyksistä Ruotsin huippuartistien kanssa niin jazzin, kansanmusiikin kuin populaarimusiikin saralla. Kitaristi Fabian Fredriksson on puolestaan myös lauluntekijä sekä tuottaja ja on Anne Sofie von Otterin kanssa tehnyt kiertueita ympäri Eurooppaa.

Konsertissa kuultavat ranskalaiset laulut ovat pääosin von Otterin Grammy-palkitulta ’Douce France’ -levyltä ja edustavat mm. Charles Trenet’n ja Léo Ferrén tuotantoa. Anne Sofie von Otter tulkitsee myös ruotsalaisia kansanlauluja. Vauhtiin päästään KPKO:n, Benganin ja Fredrikin esittämien polskien ja sottiisien tahdittamina.

Kampushallissa konserttikuulijoita palvelee väliajalla kahvila. Liput konserttiin ennakkoon: www.netticket.fi

Ilta Anne Sofie von Otterin seurassa
pe 19.4. klo 19, Kokkolan Kampushalli
Anne Sofie von Otter, mezzosopraano
Bengan Janson, harmonikka, Fabian Fredriksson, kitara
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, orkesterin johto: Malin Broman

--
Anne Sofie von Otterin kuva, cred: Ewa-Marie Rundquist

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!