Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

17.05.2022

Niittykoski-levy nyt myynnissä

Niittykoski-levy nyt myynnissä

Yleisön hartaasti odottama levy on vihdoin täällä! Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) tallensi syksyllä 2021 säveltäjä-pelimanni Wiljami Niittykosken tuotantoa. Uudet jousiorkesterisovitukset ovat kuultavissa uunituoreella levyllä, joka julkaistaan ti 24.5. Kokkolan kaupunginkirjastossa.

50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri huomioi niin juuriaan kuin Niittykosken elämäntyötä ”Niittykoski – Kansansäveltäjä” -levyllä (ABCD 468). Säveltäjä, runoilija ja pelimanni Wiljami Niittykoski (1895-1985) oli kotoisin elävästä kansanmusiikkiperinteestään tunnetun Kaustisen kunnan Salonkylältä. Niittykoski sävelsi lauluja, soitinsävellyksiä sekä kansanmusiikista vaikutteita saaneita kappaleita. Hän myös keräsi muistiin vanhoja pelimannisävelmiä sekä sävelsi myös ns. salonkimusiikkia.

Säveltäjän ehkä tunnetuin kappale Leikkivät sävelet kuullaan tällä levyllä alkuperäisessä muodossaan, sellaisena kuin Niittykoski sen itse orkestroi Salonkylän orkesterille. Levyn muut sävelmät on sovitettu tätä levyä varten jousiorkesterille. Sovituksista vastaavat Timo Alakotila, Kreeta-Maria Kentala, Iikka Kotaja sekä KPKO:n Lauri Pulakka.

Levynjulkaisu tapahtuu tiistaina 24.5. Lounassoitto-konsertissa Kokkolan kaupunginkirjaston Hongell-salissa. Lounaskonsertissa, jossa orkesteri esittää otteita levyltä, on vapaa pääsy ja juuri julkaistua levyä on myös mahdollisuus ostaa paikan päällä.

Niittykoski-levy on jo tässä vaiheessa saatavilla myös Kokkolan kaupunginkirjaston Luckanista sekä Netticketin verkkokaupan kautta, mikä toimii KPKO:n virallisena verkkokauppana. Levy tulee lähiaikoina myyntiin myös Levykauppa 33:seen sekä Alban verkkokauppaan.

Ensi viikolla orkesteri vierailee Niittykoski-ohjelmallaan sekä kevyellä klassisella ohjelmistolla myös vanhainkodeissa maanantain ja keskiviikon välisenä aikana. Soite-sairaalan aulassa soitto soi ke 25.5. klo 12.00.

Niittykoski-tuotantoa kuullaan kesällä kokonaisen konsertin verran, kun KPKO lähes 20 vuoden tauon jälleen vierailee Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla lauantaina 16.7. Konsertti alkaa areenalla klo 17.15.

 

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!