Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Avaa valikko
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

07.01.2022

50-vuotisjuhlavuosi avataan verkossa juhlalähetyksellä sekä historiikin ja uuden levyn julkistamisella

50-vuotisjuhlavuosi avataan verkossa juhlalähetyksellä sekä historiikin ja uuden levyn julkistamisella

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin 50-juhlavuoden avauskonsertti Mozart-juhlat on siirretty myöhempään ajankohtaan tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi. Konsertin sijaan Kamariorkesteri avaa juhlavuotensa ilmaisella verkkolähetyksellä lauantaina 15.1. klo 19 orkesterin YouTube-kanavalla. Lähetyksessä musiikin lomassa julkaistaan myös orkesterin juhlakirja sekä uutuuslevy.

Marraskuussa 1972 ensiesiintymisensä soitti silloinen Keski-Pohjanmaan Musiikkiopiston kamariorkesteri, kapellimestari-viulunsoitonopettaja Juha Kankaan johdolla.  Vuonna 2022 sama orkesteri juhlii 50-vuotista taivaltaan nimellä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri. Juhlavuoden ohjelmistossa kulkevat käsi kädessä niin ohjelmistoklassikot – teokset, jotka ovat olleet orkesterin ohjelmistossa alkuvuosista asti – kuin juhlavuoden tilaussävellykset ja kantaesitykset.

”Juhlavuoden aloitus” -verkkolähetyksen musiikkiesityksiksi on valikoitunut KPKO-klassikoita vuosikymmenten varrelta. Musiikkiesiintymisiä johtaa konserttimestarin paikalta orkesterin taiteellinen johtaja Malin Broman ja ohjelman juontaa intendentti Marjukka Puutio. Ohjelmanumeroiden välissä julkistetaan 50-vuotishistoriikki, toimittaja-kirjailija Anni Saaren kokoama ”Juurevan soinnin mestarit” sekä KPKO:n uusin levy ”Stockholm Diary”. Näiden julkistusten yhteydessä ääneen pääsevät niin juhlakirjan tekijät kuin myös Malin Broman.

Uusi ”Stockholm Diary” -nimeä kantava levy sisältää musiikkia säveltäjiltä Igor Stravinsky, Arnold Schönberg, Esa-Pekka Salonen ja Sally Beamish. Levy-yhtiö Alban julkaisema levy on KPKO:n ja Malin Bromanin ensimmäinen yhteinen levy.

50-vuotishistoriikki ”Juurevan soinnin mestarit” on toimittanut Anni Saari. Kirja jatkaa siitä mihin 30-vuotishistoriikissa ”Pelimannien perilliset (toim. Harri Kuusisaari) vuodelta 2002 jäätiin. Julkaisussa ovat äänessä niin nykyiset kuin entiset KPKO:laiset sekä useat orkesterille tutut huipputaiteilijat ja yhteistyökumppanit. Niin historiikkia kuin myös levyä ja voi ostaa myöhemmin KPKO:n konserttien yhteydessä, netin kautta tilaamalla orkesterin nettisivuilta tai Kokkolan kaupunginkirjastossa sijaitsevassa Luckanista. 

Orkesterin juhlavuosi oli tarkoitus avata Malin Bromanin Mozart-ohjelmalla la 15.1., jossa solistina olisi soittanut yhdysvaltalaispianisti Jonathan Biss. Suomen hallitus päätti kuitenkin jäädyttää koronapassin 20. tammikuuta saakka pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Ajalla 30.12.2021 -20.1.2022 koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

KPKO:n Juhlavuoden aloitus nähdään la 15.1. orkesterin YouTube-kanavalla alk. klo 19.00.

Tilaa uutiskirje

Liity sähköpostilistallemme ja saat uutiset konserteista ja mahdollisista muutoksista heti!